Šodien vārdadienu svin Klāvs, Einārs, Ervīns, rītdien - Maija, Paija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Padoms kucēna audzināšanā!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 28 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 13.11.2014. 18:59
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
03.07.2014. 13:44
Mārtiņ Pauliņ, visu cieņu arī Tev! Ceru, ka Tev dzīvē viss būs labi un laba veselība, un Tev nekad nebūs jāpieņem smagi lēmumi. Es TIEŠĀM tā ceru, jo domai un vārdam ir materiāls spēks, ne velti mūsu senči ir izdomājuši parunu par spļaušanu akā... Jebkurā gadījumā mani vecie suņi, vecākajam no kuriem uz to brīdi bija 16 gadi (šodien viņš jau medī citos medību laukos) palika ar mani pat smagākajā brīdī.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
03.07.2014. 13:59
Jānim Eniņam.
Nu, es savu laiku jau 5 gadus draudu šaut nost! :D Un vīru periodiski saku, ka nositīšu. Abi vēl dzīvi un labi ēduši ;)
"Vai ja suņi tiek audzēti biznesam arī šāds gājiens skaitās normāls? "
Nu kāds var būt bizness ar medību suņiem? Nē, nu ja mēs ar vārdu bizness saprotam tā tiešo tulkojumu, tad jā- darbs tur ir ne pa jokam, bet, ja naudas pelnīšanu, tad čiks vien sanāk. Senākos laikos, protams, tā arī notika, bet mūsdienu cilvēkam suns ir kaut kas vairāk, kā medību rīks, personīgi par tādiem gadījumiem neesmu dzirdējusi. Esmu dzirdējusi par gadījumiem, kad nestrādājošs suns tiek atdots nemedniekam kā mājas mīlulis, bet lai suni nošautu... nezinu.
"Vai tā ir vispār pieņemta prakse suņu audzētājiem? "
Pilnīgi noteikti, NĒ! Ja ir kāds gadījums, tad tas ir vienreizējs gadījums.
"Vai bieži gadās, kā labu ciltsrakstu kucēni ir neveiksminieki?"
Gadās, bet reti. Protams, mēs nevaram pilnīgi 100% paredzēt, kas izaugs no 2 mēnešus veca kucēna, bet varbūtība, ka no labiem, strādājošiem vecākiem izaugs galīgi medībām nederīgs suns, ir neliela. Protams, arī no saimnieka daudz kas ir atkarīgs.
Audzētāji nav nekādi citplanētieši, tie ir tādi paši cilvēki,kā m;es visi, jā, diemžēl, daži ir negodīgi, ir nācies redzēt negodīgi "sarakstītus" darba diplomus :( Bet, es ceru, ka tā tomēr nav masveida parādība!
Māris
Pēdējo reizi manīts 2018-07-02 11:42
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Tukums
Suņi: RSL
Medību trofejas: 2
03.07.2014. 15:11
Nauda... nauda... nauda... tās trūkums rada STRESU!!!
Tad vel personīgās negācijas pret personālijām...
Tas viss tik vel vairāk rada lieku stresu mūsos... UN KO MĒS IEGŪSTAM, kad to VISU publicējam sociālajos tīmekļos???
P.S. KARA tagad dzīvosies pa Igauniju, kur viss notiek "lēni un mierīgi", bez lieka stresa.
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
03.07.2014. 15:30
Ir čukčiem sava suņu vērtēšanas sistēma, kucei atstā visu metienu, izaudzē ap gadu vecumā un tad ziemā dodas lāču medībās ar visu suņu baru ,tālāk seko briesmu stāsts, lāci no migas pamodina(par ko šis esot aizvainots) ,čukča laiž to šaiku virsu ķepainim, kurš no suņiem mūk to nošauj, kurš agresīvi metas virsū lācim to nosit lācis ,gala iznākumā paliek 2-3 suņi no 6-9 suņiem kas tad arī normāli strādā,lūk tādas lietas notiek pasaulē ar mūsu draugiem ,taka sunīša atdošana citam saimniekam nav tas trakākais,protams tas jādara laicīgi kamēr jauns, vispār to var darīt ja pašam sirdsapziņa atļauj,pretēji stādās jautājums priekš kam ņēmi radību ja vairs nav vajadzīgs,ir novēroti indivīdi kas par visu varu grib tikt vaļā no suņuka izdomā visādus argumentus ,bet pēc laika atkal viņam suns paņemts.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-08-04 20:33
Atrašanās vieta: Ikšķiles un Ādažu/Sējas novadi
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
03.07.2014. 16:49
PAR TĒMU.
Katrs suns attīstās stipri individuāli- cits jau 6 mēnešos tur uz vietas cūkas, cits tikai 1,5 gadu vecumā sāk interesēties par medībām. Mans pirmais jagds 6 mēnešu vecumā dzinējos jau strādāja ļoti labi, un bija jau atradis vairākus sašautus dzīvniekus u.c. atšķirībā no tagadējā kurš atvēries medībām ir tikai tagad 1,5 gadu vecumā, bet ir pilnīgs "meločņiks" (asinspēdu un cūkas pagaidām ņem vāji).
Tāpat kā cilvēkiem suņiem ir dažādi raksturi un individuālās īpašībaskā arī iedzimtie instinkti (citam mazāk citam vairāk). Pareizi bija teikts: KA ARĪ SUNS IR TIKAI CILVĒKS !
Suns tāpat, kā cilvēks (bieži pat labāk) saprot cilvēka bals tembru, intonāciju un mēdz saprast savu saimnieku arī bez vārdiem.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-08-04 20:33
Atrašanās vieta: Ikšķiles un Ādažu/Sējas novadi
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
03.07.2014. 16:51
Ar iepriekšējo biju domājis - ja suns 1 gada vecumā vēl "nestrādā" nav ko mest plinti krūmos, gan aizies ja ir kaut neliela interese un nav mazotnē no kāda zvēra atrāvies vai kācitādi traumēts.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
03.07.2014. 17:21
Vai ja suņi tiek audzēti biznesam arī šāds gājiens skaitās normāls? Vai tā ir vispār pieņemta prakse suņu audzētājiem?

Vienas no mūsu kaimiņvalsts nacionālāla Laiku šķirnes suņu prezidents audzē Bavāriešus....jo uz doto brīdi Bavāriesu kucenus var pardot ar lielaku pievienoto vertību.Labi vai slikti, nav viedokļa...kaut gan,arī latvju mednieki uzķeras ur terminu - ASINSPĒDU SUNS...izliek kārtīgu naudas žšūksni, bet rezultātā dīvānu suns.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2017-09-27 19:30
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Skrundas puse
Medību stāžs: Kopš 2009.gada
Aprīkojums: Tikka T3 Hunter 308 win., FinnClassic 12/76
Suņi: Inkija, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 11
04.07.2014. 15:56
Aigar tu taču esi profesionāls suņu lietu pazinējs,nu nepārnes savas dusmas no konkrētām personām uz veselu suņu šķirni.Nu strādā Bavārieši pa to asinspēdu un ar ļoti izciliem rezultātiem,bet par dīvānu suni var pārtaisīt arī laiku - pilni mikrorajoni ar tādām.Viss atkarīgs no darbiņa ar suni un nu tā ko tu pats minēji,ka suns jāņem skaidri zinot kādiem uzdevumiem.Stap citu tevī ieklausījos un rezultātā esmu pārpriecīgs , ka paņēmu Bavārieti,nevis kādu citu jo mani interesēja asinspēda.Apmāciju un tici man šobrīd ne tikai mūsu kolektīvā , bet arī blakus kolektīvos, dīvānu Bavāriets padara darbiņu līdz galam gan aiz laikas,gan fokša ,gan jagdiņa un palīdzību prasa šo suņu īpašnieki.Savukārt es netaisos savu suni izmantot dzinējmedībās vai nedod dievs alās , jo skaidri apzinos ka iepriekš minētie suņuki ir krietni labāki šajā jomā.Tātad darbs,darbs un vēlreiz darbs ņemot vērā suņaka īpašības.Nav labāku vai sliktāku medību suņu šķirņu - ir konkrētam uzdevumam paredzēts suņuks un vēl ir saimnieku visgudrības dēļ neapmācīti suņi.Pie dīvānu saimnieka izaug dīvānu suns!!!!!!
Juris
Pēdējo reizi manīts 2017-02-01 21:45
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 25
Aprīkojums: Losene
Suņi: foksis
04.07.2014. 18:29
Absolutt... precis!!!!!
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
04.07.2014. 21:25
...,nu nepārnes savas dusmas no konkrētām personām uz veselu suņu šķirni.Nu strādā Bavārieši...

Māri - nesaprotu par ko Tu runā...
Es cenšos par šo;
Medību suņa darbaspējas lielā mērā atkarīgas no tā ķermeņa uzbūves...
Un par šo:
Ar terminu "eksterjers" saprot dzīvnieka ārējo formu un tā ķermeņa daļu proporcijas, kas raksturo organisma bioloģiskās īpatnības un saimniecisko noderību. Pēc ārējām eksterjera formām var spriest par daudzām dzīvnieka kvalitatīvajām īpašībām. Tāpēc eksterjeram dzīvnieku novērtēšanā ir liela loma. Vērtējot medību suņus pēc eksterjera, vispirms ņem vērā tās ķermeņa uzbūves īpatnības, kas nepieciešamas medībām. Nenoliedzot ķermeņa proporciju un formu skaistumu, medību suņu audzētāji galveno vērību pievērš tāda suņa eksterjera izveidošanai, kas atbilst konkrētajam medību veidam.
Katrai šķirnei ir īpatnējs eksterjers, kas vēsturiski veidojies gan vides apstākļos, gan cilvēka selekcijas darba rezultātā.