Kajaks, tieši tāpat, kā smailīte, kanoe, pūslis parastais, vai jebkura cita veida laiva, nav nekāda universālā "tapa", ar kuru var vienlīdz labi aizbāzt visu veidu visus caurumus, jeb vienkāršāk sakot, vajadzības. Manuprāt, nav lietderīgi, ar vīli zāģēt, vai ar āmuru skaldīt. Un tādēļ man ir četras laivas, bet medībām lietoju tikai kanoe.
Vai konoe fani ir pamēģinājuši laivot ar Preception Vista Expedition. Man bija iespēja iznomāt šo smailīti, pēc tās man vairs kanoe nemaz negribas redzēt, smaiīte ir no plastmasas, grūti saplēšama, sēdekļi ērti, polsterēti. Protams, ka medībām šī smailīte nav tik ērta, nav vietas ierocim.
Slēpts
13.08.2014. 22:13
Preception Vista Expedition
Laivots ir, gaitas īpašības OK. Bet medībām tomēr izvēlētos Teton Explorer tipa kanoe, vai speciālu medību vienlīdzīgu smailīti.
Gunārs Bruģis
Vai konoe fani ir pamēģinājuši laivot ar Preception Vista Expedition.
Ir jāsaprot savas vajadzības un ar ko tad atšķiras kanoe un kajaks. Kādēļ eskimosi izmantoja kajakus, bet indiāņi kanoe? Tādēļ ka vieni plašos ūdeņos ar harpūnām trankāja roņus, bet otri medīja ūdensputnus un ne tos vien, ezeru un upju krastu seklumu aizaugumos. Pietiek vienreiz pamēģināt ar kajaku paložņāt pat pa daļēji sakritušām meldru un niedru audzēm, lai saprastu, ka tas tādām vajadzībām nav tas īstais. Bet klajā ūdenī un ja vēl patīk uzairēt tā, ka vējš gar ausīm svilpo, kādēļ ne, tam kajaks ir īsti piemērots.
Ojār! es ar savējo tieši pa tādām aizaugušām vietām arī braucu un taisni tur viņš ir ērts.bet nu kajaks ir tāds ka kādam patiks,bet vairumam nē.man iepatikās,bet necentīšos uzspiest savu viedokli.arī tāpēc,ka pagaidām vēl tikai apgūstu braukšanu ar viņu.
Nu tad līdz īstajiem aizaugumiem varbūt vēl nebūsi ticis. Kad priekšā ir kā siena, no kuras krietna dala guļus tad agri, vai vēlu, bet kajaka zemais "snuķis" sāk spēlēt zemūdenēs, kamēr kanoe augstais un izliektas, šķir stāvošos un un lien pāri kritušajiem. Bet ko tik nevar panākt, ar spēku, spīti un jaunības dullumu. :)
tā varētu būt ar tām niedrēm.es svukārt nesen braucu pa aizaugušu Gaujas atteku,ūdens virsma aizaugusi ar tādu kā zāli un sašaurinājumā bonusā nogrimis koks līdz ar ūdens virsmu.drusku pašūpinot laivu tiku tam kokam pāri.un ļoti nopietns faktors ir tas,ka vari piecelties kājās un pamīzt aiz borta!!! :)))
Katrai vietai savas laivošanas nianses. Bet kāpēc ekimosi un indiāņi labprātāk izvēlas pa saviem medību laukiem mizot ar alumīnija motorenēm? Droši vien tāpēc, ka nomainijuši koka štrumetus pret plintēm, kas teicami slīxt, atšķirībā no loka, bultas ,vai harpūnas. Karbona bultas un loki arī slīkst. Šaize. Pašam vēl saglabāta 3vietīga smailīte, ar kuru braucot izdevies piezagties bebrim drošā aira sitiena attālumā :)
Vai konoe fani ir pamēģinājuši laivot ar Preception Vista Expedition.
Ir jāsaprot savas vajadzības un ar ko tad atšķiras kanoe un kajaks. Kādēļ eskimosi izmantoja kajakus, bet indiāņi kanoe? Tādēļ ka vieni plašos ūdeņos ar harpūnām trankāja roņus, bet otri medīja ūdensputnus un ne tos vien, ezeru un upju krastu seklumu aizaugumos. Pietiek vienreiz pamēģināt ar kajaku paložņāt pat pa daļēji sakritušām meldru un niedru audzēm, lai saprastu, ka tas tādām vajadzībām nav tas īstais. Bet klajā ūdenī un ja vēl patīk uzairēt tā, ka vējš gar ausīm svilpo, kādēļ ne, tam kajaks ir īsti piemērots.