"Garām "saistībā ar PVD līšanu pēc līķiem uz Elli...ja nezini, to jau viņi dara pāri saviem spēkiem....pats esmu piedalījies šo līķu vākšanā un tikpat labi zinu ko tas nozīmē un nenovēlu to nevienam...taču tas kādam ir jādara un PVD to dara!......un vai viņiem tas būtu jādara tas ir liels jautājums.... Pēc visām struktūrvienību mazināšanām, cilvēki cik ir, tik ir...un ja ĀCM skars visu LV( agri vai vēlu), viņi vienkārši uzkārsies. Šis darbs būtu jādara speciāli instruētām , apmācītām, uzraudzībā esošām komandām..lai visu izdara perfekt!Konkrētība cerams ir un diskusijās neielaidīšos ja tās nav veselīgas un uz sadarbību vērstas. Par dzinējmedībām doma laba, tikai to domāju nevar darīt uz robežas ar "veselām" zonām....dziļi Latgalē...domāju būtu vērts darīt. Otrpus Daugavas- Kurzemē spēcīgi jāšauj, tur tavā priekšā cepuri nost!Nav ko gaidīt un gulēt , ticēt brīnumiem! Jauku dienu!Esam gudri !
Vai medniekiem parastajiem, kā piemēram, man, būtu kaut metru jāpārvieto kritušas (sprāgušas) meža cūkas līķis? Tāds ir jautājums. Jā, darbs nav patīkams, bet tas ir darbs. Par to maksā algu. Turklāt ko PVD PR pasākumos saka - meža cūkas nemaz neaiztikt, viņi visu nokops. A kā ir dabā? Lūk, tas ir jautājums.
Ņemu savus vārdus atpakaļ, par to, ka medniekiem nevajag līķus vākt - sāku domāt, ka tā ir laba profilakse, īpaši tiem medniekiem, kas šobrīd cūku medīšanas vietā gudri spriedelē!
Galu galā, gribi būt "augsti ētisks" un tagad "mammas nešaut" - tad nes viņu pūstošās miesas pēc tam uz nestuvēm, varbūt smaķelis liks domām skaidroties un nākotnē pieņemt racionālus lēmumus. Ceru, ka šo izlasīs lēmēji - vajag šo iekļaut kā nosacījumu medību tiesību izlietošanai :)
Vai tik cien. Arnis nav parādā kādai skandināvu bankai? Un varbūt vēl- katram medniekam jāņem uz mežu būs vazelīna ķubiks, lai izpatiktu kādam lēmējam un par to drīgstētu medīt :)
Bet kā tad ir, vai pēc tās cūkas(par Arņa bildem runāju) savākšanas apkārtne arī tika dezinfikcēta? Nestādos priekšā kā to var izdarīt. Vai tikai skaisti izskatījās, ka baltos tērpos savāca vienu un pēc tam vēl aizbrauca uz blakus pagastu pārbaudīt vai zemnieka stalī ir viss kārtībā?
Pēdējie jaunumi - dzinējmedības nenotiks 10km rādiusā ap vietu, kur atrasta ĀCM/KCM pozitīva meža cūka. Citur notiks, bet BEZ SUŅIEM! Gala lēmums tomēr vēl jāpieņem PVD.
Igauņi, savukārt sekos viedajiem Eiropas priekšrakstiem un cūkas nemedīs vispār, vai kaut kā tā :)
Slēpts
08.09.2014. 20:38
Kas ir dzinējmnedības bez suņiem??? Atkal tiek izveidota situācija, kad kļūstam par noziedzniekiem, bet nu labi būsim likumpaklausīgi un suņus atskaitē nerakstīsim, nav pareizi? bet man suņuks pamuka, kad lasīju sēnes, labi samaksāšu par suņa klaiņošanu paredzēto sodu, bet likumīgi tak man nevar pierādīt, ka suns tiek lietots dzinējmedībās?
Daini - nu publiski vismaz nevajag te prātuļot.
Par suņiem - es vēlreiz uzsveru - ja reiz par vilku faktoru neviens oficiālais fkn guru vispār neko nepiemin, kas ir smieklīgi, ņemot vērā šo plēsēju populācijas apmēru, tad analogi, suņi neko daudz nevar ietekmēt. Vilki ēd kritušo maitu. Vilkam vienā diennaktī 40km - štrunts. Ja oficiāli skaitās, ka vilks neizplata, tad kā, pie Velna, suns var izplatīt? Vai nu, tas sanāk, ka vilki izplata? Bet tad ir attiecīgas konsekvences parādās.
Galu galā, gribi būt "augsti ētisks" un tagad "mammas nešaut" - tad nes viņu pūstošās miesas pēc tam uz nestuvēm, varbūt smaķelis liks domām skaidroties un nākotnē pieņemt racionālus lēmumus. Ceru, ka šo izlasīs lēmēji - vajag šo iekļaut kā nosacījumu medību tiesību izlietošanai :)
Igauņi, savukārt sekos viedajiem Eiropas priekšrakstiem un cūkas nemedīs vispār, vai kaut kā tā :)
Par suņiem - es vēlreiz uzsveru - ja reiz par vilku faktoru neviens oficiālais fkn guru vispār neko nepiemin, kas ir smieklīgi, ņemot vērā šo plēsēju populācijas apmēru, tad analogi, suņi neko daudz nevar ietekmēt. Vilki ēd kritušo maitu. Vilkam vienā diennaktī 40km - štrunts. Ja oficiāli skaitās, ka vilks neizplata, tad kā, pie Velna, suns var izplatīt? Vai nu, tas sanāk, ka vilki izplata? Bet tad ir attiecīgas konsekvences parādās.