Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - !!! ĀFRIKAS CŪKU MĒRIS

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 119 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.05.2019. 13:11

Aivis
Pēdējo reizi manīts 2017-07-16 10:52
Lietotāja statuss: Lietotājs
24.11.2015. 12:38
Gati uzrakstiju prīvāti, neesmu radis par kādu konkrētu cilvēku runāt publiski, aiz muguras .
Zaudējumu atlīdzināšana nespīd jāprasa no medieku formējuma, pašam no sevis:-)
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
24.11.2015. 09:02
Vispār Aivi pēc rakstītā esi sakarīgs čalis! Vel araties? Nav bišķi paveicies ar komisiju .Brauc tik patstāvīgi viņiem augumā .Ej uz VMD un saki savu sāpi .Sniedz rakstisku pieprasījumu par zaudējumu piedziņu un tā tālāk .Gan jau beigās rezultāts būs .Ja par to cieņu nebiju padomājis no otras puses .Paldies par norādījumu .
Aivis
24.11.2015. 00:14
Ja man jāciena viņu darbs un izdevumi, tad lai vismaz nedaudz ciena arī manu.
p.s
Atvaino par gramatiku,pabeidzām art :-)
Aivis
24.11.2015. 00:09
Gati, tur kur es dzīvoju, strādaju, medīju ar laukiem ir tā minēju, man nav ne mazākās vēlēšanās iznīcināt MC ka tādas.
Viss vairāk cepos.
1.Par to kad, maksimāli jāierobežo skaits, bet kad gāju uz komisiju tad nekā tiek medīts pietiekoši.
2. kad prasīju uz postījumiem, nekā, nevienu brīdi nebiju domājis ja man piešķirs nu tik slaktēšu sākšu ar sivēnmātēm, bet par tādiem postījumiem kādi ir man domāju kad pārīti varēja arī piešķirt, nu kā tādu mierinājuma balvu!
3. skaudības nav ne maz, teikšu tā nedaudz pat prieks, kad katru vakaru varu vērot MC dzīvajā.
4. iecirkni izveidoju tikai un vienīgi ar tādu mērķi lai varētu trokšņot, un tad kad neizdevās rast kādu kopsaucēju ar tuvējo kolektīvu.(sarp citu šodien noslēdzu līgumu par vienu gabalu, kas man tikko nāca klāt un ir pie citām platībām, kā parakstijām tā iedeva MC savilcēju,pats nemaz neprasīju, manuprāt ideāli gan viņi palīdzēs gan pats sargāšu)
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
23.11.2015. 22:44
Nu Aivi te Tu smagi kļūdies ! Tajos senajos laikos bija tik daudz neapstrādatu lauku un nenovāktu tīrumu , ka Tu nevari iedomāties .Uzpapīra jau izskatījās labi , bet dzīvē .Es domāju ka pa kādiem 25% jau noteikti , tagad vairāk apstrādā zemi .Vienā gan Tev jāpiekrīt - cūku nebīja tik daudz . Toties zaķu , briežu ,stirnu arī alņu reiz divi (tas te zemgalē).Tagad par mežu izciršanu . Lielie koki neintresē ne briežus , ne stirnas , ne alņus no barības bāzes - tākā jaunaudzes viņiem nāk tik pa labu .Pēdējais - nevajag skauzt ja ir vietas , kur vīri ir spējuši ieaudzēt , Tavas nosauktās "meža fermas" .Jāpriecājas ! Vīri taču ir pie tā piestrādajuši .No kautkā atteikušies,ieguldījuši līdzekļus .Cienīsim citu darbu .
Aivis
23.11.2015. 21:56
Peteri, Ko nozīmē ar intensīvo lauksaimniecību, paskaties apkārt cik ir neapstrādātas zmes kuras tagad pateicoties šķeldas pieprasījmam vismaz ir notīrīti no krūmu apauguma, kolhoza laikā tie visi bija apstādīti, apsēti vai ganības, tikai tad uz bija pie d....s kad lauki ir nopostīti. Pat tajos senajos laikos meža iemītnieki neizvēlējās apmesties uz dzīvi pilsētās, jo visiem pietika vietas mežā nebija tādu fermu kādas, šur tur sastopamas pateicoties meža fermeriem. Un tikai nesaki ka tas ir no pārmērīgas meža izciršanas.
Aivis
23.11.2015. 21:36
Vot te tu Edgar smagi kļūdies kad visu var sarunāt, jo kā jau teicu, pats biju piedāvājis slēgt līgumu bez jebkādas atbildības par postījumiem ka tik šad tad ierūcas uguns runga. Es neesmu par to lai cūku nav vispār, un saprotu arī to kad kaut kādiem postijumiem ir jābūt kā nekā tomēr mežmala. kam kas skaitās intensīvi medīt viņiem šis medību objekts ir tikai "da man ir un man ir ļoti liels dzīvniku ganāmpulks, re kā es ieaudzēju",.
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2025-06-07 21:17
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
23.11.2015. 19:59
Aivi, diemžēl cilvēks uzskata , ka viņš visur ir pats gavenais un vienīgais. Ar intensīvo lauksaimniekošanu esam dzīvniekiem atņēmuši viņu dabisko dzīvošanas vidi. Meža vidū uzar tīrumu ,apsēj ar ziemas kviešiem un brīnās, ka tas ir nobradāts. Interesanti, ja Tu pilsētas centrā uz ielas atstātu maku ar naudu un ja tas pazustu, vai tu arī būtu pārsteigts? Vienmēr ir kāds mazums jāatstāj citai dzīvajai radībai.Un vēl, vajag saimniekot gudri, pie meža sēj kultūras, kas negaršo cūkām, un viss būs kārtībā! Jāsaprot, ka šajā pasaulē neesam vienīgie ar savām iegribām un materiālajām vajadzībām.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
23.11.2015. 19:13
Aivi tici man vēl maksimums paris gadi un postītāju vairs nebūs. Jo lielāks cūku blīvums jo lielāks ir krituma procents. Tikai laika jautājums gads vai divi un būs svētais miers ar tiem rukšiem!!!!
Tā kā nestreso.
Saprotams ka tev pie tādas nelielas platības nopostījuši 2.7 ha ir priekš tevis pat ļoti daudz. Bet ko darīt. Var tikai likt lai mednieki kas medī tavā rajonā sāk inensīvāk medīt. Protams ja tu neļāuj medīt savā teritorijā tad arī netiks nekas medīs un būs lieli postījumi!!!! Ir jādraudzējas ar cilvēkiem un tici man visu var sarunā, tikai jāvēlas!!!!
Aivis
23.11.2015. 17:57
Edgar, kamēr medību koordināciju komisiju nostāja būs tāda kāda viņa ir tagad, mana nostāja pret šo nemainīsies. man uz viena lauka no 8 hektāriem kulšanai palika 5,3 izmērīts ar GPS pārējos 2,7 noēda ( nobradāja) MC un tika uzmērītas tikai lielākās nopostītās vietas. Viens komisijas LOCEKLIS pateica" nu ko es gribu apsējis meža vidū".Lai gan ar mežu robežojas 300 metri. Visi tik kladzina šaujiet, šaujiet, a reāli kad prasa vismaz uz postījumiem tā viņas ir svēto statusā...