ntar, diemžēl nav mildots, bet gan parasts krusts ar punktu pa vidu. Būtu mildots, tad būtu vienkāršāk. Bet nu laikam vienkārši būs jāpatestē dažādi attālumi,piem, 150m,200m,250,300m un pašam jāpiefiksē kā tēmēt uz šiem attālumiem.
Īstenībā - ne diemžēl, bet par laimi :) IMHO :)
Mildots ir ļoti grūti lietojams krēslā uz gaidi... Pārāk smalks un paliek diezgan grūti saskatāms krēslā uz meža fona utt.
Medībām uz lielajiem daudz labāk ir parastais krusts ar biezākām pamatlīnijām...
Cik tad reizes šauj pa 300 m un cik pa 100-150?
Krišjāni, kura lētā ir 1st focal? man jau liekas, ka tā ir attiecīgajā situācijā jau fīča, piemēram Intara pieminētajam mildotam, tad nav jāzīlē pie kāda palielinājuma bija tas 1 mil = 10 cm
Jā par to aizmirsu pieminēt.. Visām 2nd focal plane (krustiņa izmērs nemainās:) optikām kurām ir tīkliņi ar iedaļām - tīkliņš atbilst nomināl vērtībām tikai pie viena noteikta palielinājuma. Kā kuram ražotājam.. Parasti ir kāda sarkana svītriņa vai cita zīme pret šo "pareizo" palielinājumu.
Dažām tas ir pa vidu palielinājuma diapazonam, citām uz max palielinājuma, citām tuvu max.. piemēram, manam NF pie palielinājuma diapazona 15-55 krusts ir pareizs pie x40; Meoptai ZD 6-24 pie x24.
Konkrētajam Bušnelim (ja tas būtu ar mildotu) - laikam pie x12...
Slēpts
11.09.2014. 09:36
Es konkrēti šādu komplektu lietoju jau kopš 2003.gada. Man ir bijušas dažādas karabīnes, bet šī ir palikusi par mīļāko ieroci
Slēpts
11.09.2014. 08:58
Intar, diemžēl nav mildots, bet gan parasts krusts ar punktu pa vidu. Būtu mildots, tad būtu vienkāršāk. Bet nu laikam vienkārši būs jāpatestē dažādi attālumi,piem, 150m,200m,250,300m un pašam jāpiefiksē kā tēmēt uz šiem attālumiem.
Šī būs tā reize kad pilnīgi piekritīšu Intaram,piebildīšu ka medību optika atšķirībā no profesionālās snaiperu atšķiras ar citu mehāniskās daļas uzbūvi kura ļauj daudzkārtīgi mainīt tēmēšanas attālumus un veikt korekcijas.Jā tādas optikas nav tad izeja ir mildot tīkls,veic piešaudi un atceries vai pieraksti kāda korekcijas tēmējot jāievēro un neaiztiec vairs regulēšanas skrūves citādi drīz pirksi citu optiku.Ne jau smukumam tie vāciņi tur uzsskrūvēti!
Slēpts
11.09.2014. 07:11
Krišjāni, kura lētā ir 1st focal? man jau liekas, ka tā ir attiecīgajā situācijā jau fīča, piemēram Intara pieminētajam mildotam, tad nav jāzīlē pie kāda palielinājuma bija tas 1 mil = 10 cm
Es gan neaizrautos ar šaušanu pēc klikiem šāda veida t.i. medību optikām..
-neērti (jāskrūvē nost vāciņš)
-klika vērtība neatbildīs nominālam (kaut gan līdz 300 m kļūda būs grūti pamanāma..)
-atgriezšanās uz nulli pēc tādas aktīvas klikošanas var būt problemātiska..
Jāni, kāds tavai optikai krusts? Droši vien, ka mildots...
Attālums starp krusta punktiem ir 1 mil jeb 10 cm/100 metros.
Attiecīgi: 200 m - 20 cm, 300 m -30 cm utt.
Ja gribi šaut uz 300 m un zini, ka tava lode sēdīsies par 50-60 cm tad jātēmē ir ar otro mildotu (uz leju no krusta:) t.i. korekcija būs 2 mil, kas 300 m ir 2x30cm=60 cm
Tas tā "aptuveni", baibakam galvā iespējams, ka arī netrāpīsi.. bet lielajam zvēram būs gana :) Protams, mūžsenais retoriskais jautājums - vai to vajag darīt?
Man ir tieši šāda optika. Dzidrība ir pilnīgi ok. Mainot palielinājumu krusts nepaliek ne mazāks ne lielāks kā tas novērojams lētā gala optikām, jo krustiņš atrodas 2. fokālajā plāknē, kas neizraisa šo lieluma maiņu. Tumsā protams gribētos, lai var iedegt punktiņu centrā, bet pa lielam esmu ļoti apmierināts. Un augšā, kur regulē pašu krustiņu piešaujot noliek pa nullēm un tad šaujot jau lielākos attālumos var klikšķināt uz augšu vai leju, bet vienmēr uzgriežot uz nullēm būsi savā piešautajā sākuma pozīcijā kā bija sākumā. Protams klikšķinājis tā neesmu, jo nav sanācis test pa lieliem gabaliem un eksperimentēt. Kaut kā tamlīdzīgi...
Es ar par to pašu ... Visu laiku bija 1/4" moa.
Kaut kādiem jaunajiem Tactical modeļiem ir 0,1 mil jeb 1 cm...
Ja ir 1 cm t.i. torņi milos, tad negriez uz to 6-ku... Ņem pus metru augstāk un būs labi :)
Īstenībā - ne diemžēl, bet par laimi :) IMHO :)
Mildots ir ļoti grūti lietojams krēslā uz gaidi... Pārāk smalks un paliek diezgan grūti saskatāms krēslā uz meža fona utt.
Medībām uz lielajiem daudz labāk ir parastais krusts ar biezākām pamatlīnijām...
Cik tad reizes šauj pa 300 m un cik pa 100-150?
Jā par to aizmirsu pieminēt.. Visām 2nd focal plane (krustiņa izmērs nemainās:) optikām kurām ir tīkliņi ar iedaļām - tīkliņš atbilst nomināl vērtībām tikai pie viena noteikta palielinājuma. Kā kuram ražotājam.. Parasti ir kāda sarkana svītriņa vai cita zīme pret šo "pareizo" palielinājumu.
Dažām tas ir pa vidu palielinājuma diapazonam, citām uz max palielinājuma, citām tuvu max.. piemēram, manam NF pie palielinājuma diapazona 15-55 krusts ir pareizs pie x40; Meoptai ZD 6-24 pie x24.
Konkrētajam Bušnelim (ja tas būtu ar mildotu) - laikam pie x12...
-neērti (jāskrūvē nost vāciņš)
-klika vērtība neatbildīs nominālam (kaut gan līdz 300 m kļūda būs grūti pamanāma..)
-atgriezšanās uz nulli pēc tādas aktīvas klikošanas var būt problemātiska..
Jāni, kāds tavai optikai krusts? Droši vien, ka mildots...
Attālums starp krusta punktiem ir 1 mil jeb 10 cm/100 metros.
Attiecīgi: 200 m - 20 cm, 300 m -30 cm utt.
Ja gribi šaut uz 300 m un zini, ka tava lode sēdīsies par 50-60 cm tad jātēmē ir ar otro mildotu (uz leju no krusta:) t.i. korekcija būs 2 mil, kas 300 m ir 2x30cm=60 cm
Tas tā "aptuveni", baibakam galvā iespējams, ka arī netrāpīsi.. bet lielajam zvēram būs gana :) Protams, mūžsenais retoriskais jautājums - vai to vajag darīt?
Kaut kādiem jaunajiem Tactical modeļiem ir 0,1 mil jeb 1 cm...
Ja ir 1 cm t.i. torņi milos, tad negriez uz to 6-ku... Ņem pus metru augstāk un būs labi :)