Šodien vārdadienu svin Agija, Aldonis, rītdien - Nanija, Ilgmārs, Igmārs
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Meklēju mednieku kolektīvu!!!


Oskars Šulcs
Oskars Šulcs
Pēdējo reizi manīts 2023-01-19 09:45
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mītava, Vecumnieki,Jaunbērze
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: 32.kal; 12.kal; 30-06.
Suņi: Plānos ir
20.11.2014. 20:33
Arni neviens no tevis minētajiem iemesliem konkrētajā gadījumā nebija pie vainas un nav jau runa tikai par to gadījumu vispār tas tika minēts kā piemērs ...
Jānis Klūga
Jānis Klūga
Pēdējo reizi manīts 2024-02-10 18:40
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Brīvmednieks
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: Krājam, krājam ...
Aprīkojums: Zābaki + 12k uguns koks nu ir arī lielo puiku manta.
21.11.2014. 06:55
Paaudžu konflikts :)
Uģis Gizmo
Uģis Gizmo
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
21.11.2014. 09:11
Izskatās, ka te dažam IR SAVS VIEDOKLIS, kuru kolektīva "vecie dumjie - nekam nederīgie" neklausa :D Es gar zemi - bez šiem vecajiem nekāda kolektīva nebūtu - par to laikam neviens nav aizdomājies!!!
Šeit arī ir galvenā problēma - Kāpēc jaunos, it īpaši nepazīstamus, negrib ņemt kolektīvos!
Arnis Puksts
Biedriba Medniekiem.lv
Arnis Puksts
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
21.11.2014. 09:18
Oskar, kā Tu to zini, kas bija pie vainas? Mēģini kļūt empātiskāks, varbūt radīsies izpratne un tad jau arī dialogs raisīsies.
Ir ļoti reti tādi cilvēki, ar kuriem dialogs un argumentēta viedokļu apmaiņa nav iespējama. Nu nevar būt, ka viņi visi ir savākušies vienā kolektīvā ;)
Ko Tu dari tad, kad ir kolektīva kopsapulce? Reizēm taču tādas ir - tur ir īstā vieta un laiks savu neapmierinātību izteikt - konkrētajiem cilvēkiem, nevis forumā.
Forumā var runāt par drusku abrstraktām lietām - konkrētu problēmu risināšana savstarpējās attiecībās ir darāma savādāk.
Un, Oskar, tas ir vnk padoms, labi domāts padoms, tā kā neapvainojies... :)
Andris Bērziņš
Andris Bērziņš
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 12:55
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 2003. gada
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
21.11.2014. 10:30
Es gar zemi - bez šiem vecajiem nekāda kolektīva nebūtu - par to laikam neviens nav aizdomājies!!!

Īsti nepiekritīšu. Zinu gadījumu, kur "vecie" "nolohojās" ar platību līgumiem un padir-a kolektīvu un tā vietā, kolektīvu izveidoja jauns čoms. No vecā kolektīva paņēma trīs cilvēkus apm. no 35. Pa gadu saveda kārtībā visu infrastruktūru, kura pa gadiem bija nolaista līdz klinķim.
Otru gadījumu zinu, kad kolektīvu "vecie" pasēja, dēļ nenorakstītas licences. Bet tur mazliet cits stāsts izvērtās.
Oskars Šulcs
Oskars Šulcs
Pēdējo reizi manīts 2023-01-19 09:45
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mītava, Vecumnieki,Jaunbērze
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: 32.kal; 12.kal; 30-06.
Suņi: Plānos ir
21.11.2014. 17:45
Arni kopsapulce vēl nav bijusi ;)
Jānis Januškevics
Pēdējo reizi manīts 2016-11-13 10:01
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
21.11.2014. 18:22
Kā kolektīva vadītājs,varētu ieteikt sākt ar pieteikšanos iet par dzinēju.Pēc gada ir izredzes kļūt par kolektīva biedru.Dzīnēju nekad nav par daudz.
Jānis Geks
Jānis Geks
Pēdējo reizi manīts 2021-12-22 11:58
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Madona
Aprīkojums: Kaut kāds nebijis, bet ir ...
Medību trofejas: 1
21.11.2014. 20:13
Kā kolektīva vadītājs,varētu ieteikt sākt ar pieteikšanos iet par dzinēju.Pēc gada ir izredzes kļūt par kolektīva biedru.Dzīnēju nekad nav par daudz.s

Es domāju, ka neviens, kurš vēlas iekļūt kādā kolektīvā, necer uzreiz kļūt par pilntiesīgu tā biedru. Tikai nez kāpēc no kolektīvu vadītājiem vārdu: "Nu atnaāc par dzinēju un tad jau paskatīsimies kā būs" vietā dzird "kopsapulce nolēma ..."
Manā gadījumā pirmo reizi bija - kopsapulce ... . Otro reizi- būsi noderīgs paaicināšu. Ņemot vērā ka kungam bija sava SIA, tad gadījumos, kad strādāju pie privātpersonām, kurām čeki un pavadzīmes par materiāliem nebija nepieciešamas, pavadzīmes tika formētas uz šo SIA un apmaksātas ar klientu naudu. Kur var būt vēl noderīgāks ... !? Vēl pāris reizes iznāca strādāt pie kolektīvu vadītājiem. Izrunājāmies par visādām tēmām, pat plintes no seifiem tika izvilktas, bet vārdus: "Nu atnaāc par dzinēju un tad jau paskatīsimies kā būs" tā arī nesadzirdēju. Varbūt oficiāls, pie notāra apstiprināts iesniegums jāraksta?
Pēc šā visa ticība attiecīgām aprindām ir zudusi un ir radies iespaids, ka kolektīvu vadītāji ir tādi mazi Napoleoniņi un горбатого только могила исправит.
Bet ir jau labi kā ir, nav kolektīva nav problēmu.
Ojārs Žvagiņš
Ojārs Žvagiņš
Pēdējo reizi manīts 2023-02-08 20:59
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
21.11.2014. 22:08
Tik nez kādēļ, laikā, kad viena daļa jauno nekur netiek pieņemti un otra daļa jau pieņemto, netiek saprasti un uzklausīti, ir arī trešā daļa jauno mednieku. Kurus pieņem un pat vairākos kolektīvos vienlaicīgi, kuriem ļauj izpausties, gan medījot, gan torņus būvējot, gan arī kopsapulcē teikt savu vārdu. Bet laikam jau tiem cieņa pret sirmajām galvām un vēlme no viņiem ko mācīties ir lielāka, kā pašu ambīcijas un tie nav tik aizrautīgi "revolucionāri", lai atnākot pie visa gatava, uzreiz lūkotu tikai savu "taisnību" visiem uztiept. Bet vienmēr ir kāds, kam mierīga dzīve kolektīvā liekas garlaicīga. Dažs nav pat vēl lāga kolektīvā apsildījies, kad jau uzsprāgst, jo kolēģis tak esot nošāvis VIŅA cūku un tas jau nekas, ka no rīta laukā ar pieiešanu un kilometra attālumā no viņa barotavas. Citam nepatīk, ka vecie muļķi neļaujot ar "balto suni", pa laukiem braukāt un šaut visu kas kust. Vēl kāds kopā ar diviem iepriekšējiem tā stingrāk ieņēmis uz krūts sader, ka viņš arī, za kompaņiju padumposies. Un vēl viens svaigi uzņemtais jaunais tur pat, jo strādā pie viena no iepriekšminētajiem. Un sākas līgumu pārlaušana un večiņu iebiedēšana, ka vairs neapstrādāšot tām zemi, ja līgumi nebūs par labu viņiem. Un rezultātā kolektīva platību vidū top jauno censoņu, no 38 atsevišķiem zemes pleķīšiem sastāvoša "republika". Kurā nu, to vienu pēc platības pienākošos āzi, par visiem, var visu gadu šaut bez apstājas. Tā ka ne velti, kolektīvi ar piesardzību skatā uz jaunajiem un pareizi vien dara, ka trīsreiz "mēra", pirms pieņem. Jo dažkārt izrādās, arī ar trim reizēm ir par maz ...
Slēpts
21.11.2014. 22:12
Jāni J.
Atļaušos nepiekrisr.
Varbūt 18 gadigam medniekam jā, bet ja man ir pāri par 40 ,tad man vairāk nav laika būt tikai par dzinēju. Jo ari pēc gada dzinēji ir vajadzīgi.
Man labāk patiktu but par viesmednieku , kas arī iet par dzinēju. Un tad jau pēc kāda laika abas puses redz vai ir vērts turpināt.