Elektriskais gans palīdz, bet parasti problēmas rodas no tā, ka vadi nokarājas (arī iekārtu lupatu dēļ), ieaug zālē u.t.t. Švakākie elektriskie gani atsakās strādāt pat tad, ja pieskārušās ir tikai pāris slapjas smilgas. Iespaido arī žoga garums - ja gans nav paredzēts 1000m garumam, tad, protams, nekādas jēgas nebūs. Ja vēlas sasniegt rezultātu, tad elektriskā gana žogs ir jāapčubina katru dienu.
Normund, tikai, dieva dēļ, nekādus experimentus ar 220w !!! Savā jaunības maksimālismā pieteicos nosargāt agro kartupeļu lauku un lai piesegtu tālāko lauka malu novilku ganu un pievienoju fāzei.... līdz pusnaktij neviena cūka neizgaismojās un es devos pie miera. No rīta eju uz lauku, tur protams, pabijusi visas apkārtnes cūku delegācija un kartupeļi 1/3 norakti. Fāzes vads pilnīgi neloģiskā virzienā aizvilkts un izdekorēts ar divām makšķerēm un zvju tīkliņu! Man uzreiz kājas stīvas - sāku ar acīm meklēt, kur guļ to īpašnieki.Neviena nebija. Kā vēlāk uzzināju, abi gandrīz bikses pielikuši.Viens no strāvas, otrs no briesmīgā bļāviena un lēkāšanas. Cik tur trūka, lai nevainīga malu zveja manā dīķī ,tādiem pašiem padsmitgadniekiem beigtos morgā!
Edmund, viss notika tā, kā tam bija jānotiek- cūkas un brieži fāzes vadu jūt pa lielu gabalu, villa ceļas stāvus, vai kas cits, nezinu, bet cilvēks jūt tikai tad, kad dabū kumeļa spērienu! Sen atpakaļ paziņa sava tēva kartupeļos vaktēja lielu kuili, viņam nezinot tēvs bija iekontaktējis fāzi, čalis brīnās, kāpēc kuilis pa lielu gabalu gorās kā modes dāma, bet ēst nenāk? Nākošajā vakarā bez fāzes pieslēgšanas kuilis *izbeidzās*...
Kādreiz pirms sateces ar Durbes upi vecs makšķernieks devās pa taisnāko ceļu uz Tebras zivju vietām. Pa ceļam netālu jau no Tebras krasta mežā gadījās tīrums apvilkts ar vadiem. Šis nu kāpa platu soli drātīm pāri pāri.......
Kad esot atžirdzis, tad nopriecājies, ka garie zābaki kājās un, ka dzīvs palicis, uzkrītot ar zābakiem uz drātīm. Bet, kā toreiz onkulis izteicās, par daiļo dzimumu viņam vairs nebūšot iemesla un varēšanas domāt.
Kārtējo reizi izsaku prieku un pateicību par izteiksmīgajiem stāstiem! Cepur' nost tādu vīru priekšā, kas šķietami vienkāršu notikumu pasniedz literāri baudāmā valodā.
Kas attiecas uz elektriskajiem ganiem, arī es šopavasar no viena norāvos - nekāda vainīte, pat tīri baudāmi, laikam jau nebij 220.
Taču kopš tās reizes, uz torni dodoties, govju aploka vadus piespiežu ar laides gumijoto apakšu, pirms pāri kāpt.
komentārs kā zemsegas šāvējam! kā zināms visaktīvākie barības meklētāji ir jaunie kuilēni, kuriem strauji jāuzdzen masa, bet šaut cūku mātes ir īsākais ceļs uz skaita samazinājumu, viena cūkumāte = apm 5 sivēni gadā mazāk!
Sveiks, Arni
Kā ar Burris Ballistic leišos izgāja?... biji pakaļ? ... padalies ar info, ja nav slinkums :)
......igo.mqn@apollo.lv Veiksmīgu dienu, Igo.
Atvainojos par neprecizitāti, pamanīju ka nepareizi savu numuru vētulē Jums nosūtīju, pareizais ir - 26996664 Lauris Galiņš, man var droši zvanīt no 10.00-24.00, jo parasti beidzu darbu ap 1.00.
Mans darbs pamatā ir saistīts ar ECT prasību sagatavošanu, LV likumu speciālāsnormas man nav stiprā puse, un LV lietas man ir papildus bizness, tāpēc sasitībā ar prasībām kuras gatavoju LV klientiem es vienmēr izmantoju tiesību pamatus attiecīgajā sfērā un Es normas, un tikai pēc tam paskatos kādas normas ir LV, tāpē manas rakstītās prasības un stils iespējasm ir ļoti atšķirīgs un iespējams tāpēc pirmajās instancēs parasti zaudēju, bet 95% gadījumu pēdējā instancē vinnēju.
Kad esot atžirdzis, tad nopriecājies, ka garie zābaki kājās un, ka dzīvs palicis, uzkrītot ar zābakiem uz drātīm. Bet, kā toreiz onkulis izteicās, par daiļo dzimumu viņam vairs nebūšot iemesla un varēšanas domāt.
Kas attiecas uz elektriskajiem ganiem, arī es šopavasar no viena norāvos - nekāda vainīte, pat tīri baudāmi, laikam jau nebij 220.
Taču kopš tās reizes, uz torni dodoties, govju aploka vadus piespiežu ar laides gumijoto apakšu, pirms pāri kāpt.
komentārs kā zemsegas šāvējam! kā zināms visaktīvākie barības meklētāji ir jaunie kuilēni, kuriem strauji jāuzdzen masa, bet šaut cūku mātes ir īsākais ceļs uz skaita samazinājumu, viena cūkumāte = apm 5 sivēni gadā mazāk!
Kā ar Burris Ballistic leišos izgāja?... biji pakaļ? ... padalies ar info, ja nav slinkums :)
......igo.mqn@apollo.lv Veiksmīgu dienu, Igo.
Mans darbs pamatā ir saistīts ar ECT prasību sagatavošanu, LV likumu speciālāsnormas man nav stiprā puse, un LV lietas man ir papildus bizness, tāpēc sasitībā ar prasībām kuras gatavoju LV klientiem es vienmēr izmantoju tiesību pamatus attiecīgajā sfērā un Es normas, un tikai pēc tam paskatos kādas normas ir LV, tāpē manas rakstītās prasības un stils iespējasm ir ļoti atšķirīgs un iespējams tāpēc pirmajās instancēs parasti zaudēju, bet 95% gadījumu pēdējā instancē vinnēju.