Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pilnīga bezpriģela popularizēšana jeb sačakarējam suņu būšanu Latvijā pilnīgi?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 59 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.12.2016. 22:52

Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
24.04.2015. 21:50
Nesapratu Tavu pēdējo teikumu.

Jā, varu parādīt gam darba pārbaudes diplomu, gan novērtējumus izsrādēs.

Kāmēr, Jūs te, mēraties ar krāniņiem, tikmēr LV valsts institūcijas, Jūsu, "Mājas (istabas) dzīvniekus (taksi un bavārieti) PĀRKRISTĪJUŠI PAR - L O L O J U M A dzīvniekiem..... tā tik turpiniet.
Ja par "dīvāna" suņiem.
Nu nezinu nevienu Takšveidīgo....kuram nebūtu savs dīvāns. Pat vislabākajiem medību pratējiem.Neticēsu,ja Ivar teiksi - ka tavs, tik pa āru un koridori.....
Slēpts
24.04.2015. 21:36
Uldi,
Jā, varu parādīt gam darba pārbaudes diplomu, gan novērtējumus izsrādēs.
Ja ļoti vajag, varu noskanēt un bildes ielikt. Tākā manam sunim ir LMKA ciltsraksti tad arī novērtējums ir no LMKA.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
24.04.2015. 20:58
Nesapratu Tavu pēdējo teikumu.
Vai vari parādīt sava suņa sasniegumus dokumentāli vismaz diplomu par darba pārbaudi, vai no kādas izstādes.
Slēpts
24.04.2015. 20:02
Uldi.
Sava takša vecākus zināju vairākās paaudzēs, un tāpēc zināju ko varu sagaidīt no sava suņa.
Un esmu pilnīgi apmierināts.
Ja Tevi apmierina kucēns no vecākiem, kas mežu nav redzējuši, tad jau būsi saņēmis info, kur kucēnu ņemt...
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
24.04.2015. 17:17
Minētajā rakstā jau ir 4 ( Četras) kuces- kas sāk ražot pēcnācējus , dzīvojot dīvānā

A kur tad viņām ir jādzīvo- lāča alā vai.
Mums pašiem patīk piebraukt ar džipu maksimāli tuvāk bebra dambim lai tik nebūtu tie kilometri pa krūmāju jābrien.
jebkurai suņu šķirnei, kas laika gaitā ir izveidota konkrētam mērķim, vajadzīgās īpašības ir jāstiprina un jāattīsta!

Kā lai tās īpašības pastiprina- turēt pa nakti suni saldētavā, iemest jūrā 2 km no krasta, ielaist alā ar 5 āpšiem un uz stundu par viņiem aizmirst.
Ar ko suns ,kurš pa nakti guļ dīvānā ir sūdīgāks par suni kurš trīc uz ārdurvju paklāja vai būdas stūrī.
Cik Ivar Tu pats esi izaudzinājis suņus un cik cītīgi tu interesējies par sava takša vecākiem (cik noprotu tā ir Tava takša bilde nevis Tava :).
To ,ka suns visu nedēļu atrodas voljērā un un ēd vienreiz dienā, nenozīmē , ka viņam instinkti būs dauz spēcīgāki nekā sunim ,kurš divas ,trīs reizes dienā tiek vests ārā pa pusstundai kā minimums .
Manam sunim arī patīk pagulēt dīvānā , bet tas nenozīmē, ka viņš neprot savu darbu. Esmu redzējis laiku no labiem vecākiem, kuru saimnieks tur visu nedēļu voljērā un uz mežu tiek tikai dzinējmedību laikā. Suns pa mežu skraida savā vaļā un nestrādā gandrīz vispār. Vairākas reizes tika savākts no kaimiņu kolektīva.
Slēpts
24.04.2015. 10:57
Žanna.
Nu palikšu es tīnis utopists.
ir man tādi kompleksi- zinātnieki vēl strīdās kā tos nosaukt.
Bet mani sāk kratīt drudzis, kad uz darbu braucot redzu suņu pastaidzinātājas, trennuškās.
Un ja tiek pastaidzināti 3 lieli vienas sugas suņi- skaidrs- vēl viena tante, kas dzīvo pilsētas dzīvoklī ķērusies klāt pie BIZNESA...
man kādreiz mācīja- ja ir Biznesa mērķis- tad tas ir skaidri jānodefinē - un pie reizes jāveic analīze - par ieguvumiem un problēmām, kas varētu rasties BIZNESU attīstot.
Paņemot taksi- mērķis varētu būt audzēt medību alu suni, ko realizēt medniekiem.
Ja doma ir tirgot medniekiem- tad būtu jāparūpējas- lai suns nezaudē medību iemaņas un tās attīsta- lai var iegūtās zināšanas nodot pēcnācējiem.
(Es neesmu dzirdējis, ka medību suņu šķirnes būtu izveidotas laboratorijās, vienkārši kaut ko krustojot- ar domu, šāds krustojums droši vien labi strādās uz stirnu utt. Vismaz agrāk literatūrā ir lasīts- ka no krustojumiem atlasa vislabākos kucēnu- balstoties uz PRAKTISKO darbu, sliktākos brāķējot.)
Tātad, ja gribu audzēt medību suņus medniekiem, man vajag atrast vietu praktisko iemaņu attīstīšanai. Laikam jau pareizi būtu sākt ar to - Apzināt iespējamos mednieku kolektīvus par šādu iespēju. Un es esmu redzējis vairākos kolektīvos dzinējas, kas iet ar saviem suņiem- un tā nav atsevišķa tēma- jo labs suns medībās vienmēr ir gaidīts!
Minētajā rakstā jau ir 4 ( Četras) kuces- kas sāk ražot pēcnācējus , dzīvojot dīvānā.
Un viena no tām jau ir dzimusi no dīvāna takša..
Vai tiešam Tev liekas, ka neejot uz mežu , medību instinkti saglabāsies viemēr??? kaut līdz desmitajai paaudzei???
jebkurai suņu šķirnei, kas laika gaitā ir izveidota konkrētam mērķim, vajadzīgās īpašības ir jāstiprina un jāattīsta!
Vai domā ka sargsuni - ja desmit paaudzēs neviens no senčiem nav dresēts- varēs iemācīt sargāt objektu???
Un vai tikai vedot suni uz izstādēm un nosaukumā pieliekot HUNTER- varēs garantēt, ka kucēns būs derīgs medībām?
Protams, ja mērķis ir ražot klēpju suņus un topošos izstāžu čempionus, tad jau viss ir pareizi....
Aigars
Aigars
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
23.04.2015. 08:50
.....LMKA lai kāda tā būtu bijusi un ir- noteikti ir medniekiem noderīgāka......

Ne tikai medniekam........ja Lindas suņiem ir nepieciešams " īstā medību suņa" status, viņa droši var zvanīt Jankam (LMKA ciltsdarba vadītajam ) un pa 15 eirikiem, katram sunim , tādu iegūt.....
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
23.04.2015. 08:17
Ivar, nu man vienreiz ir jāpievienojas Aigara teiktajam- kļūsti vienreiz pieaudzis!
Es personīgi pazīstu Lindu un viņas takšus, Linda nav medniece, bet labprāt piedalītos medību procesā kā dzinēja, viņai ir normāli suņi ar normāliem medību instinktiem, bet pagaidām sameklēt kolektīvu, kur meitene varētu iet un padzīt ar saviem suņiem, nav izdevies, nu tas laikam vairāk par tēmu Sievietes medību kolektīvā...
Nesaprotu, kā suns, guļot gultā zem segas, varētu savus iedzimtos medību instinktus sačakarēt? Un dzīvojot netīrā būdā pie metru garas ķēdes- laikam attīstīt? Vispār, kāds tam sakars ar medību instinktiem?
Pārojot kuci, cilvēks stāsta pirmām kārtām par savu kuci! Kad Linda stāstīs par suņupuikas saimnieka dzīvi, viņa pastāstīs, kādām prasībām jāatbilst suņupuikam, lai viņš tiktu izmantots ciltsdarbā. Jā, un ne vienmēr suņupuikam ir jābūt čipotam ;) piemēram, braucot pārot kuci uz Krieviju vai Baltkrieviju, kur vēl joprojām ir pieļaujams tetovējums.
Par audzētavas nosaukumu, nu vispār sviesC! Cilvēks to izdomā pats, kāds nu kuram patīk, vienīgā prasība- lai nekur pasaulē, nevienā šķirnē, tāds neatkārtojas! Manuprāt, Medību Parāde noteikti ir labskanīgi un nu pilnīgi viennozīmīgi skan labāk par Odor Mortis :D :D :D
Aigars
Aigars
22.04.2015. 09:38
Aigar- tieši tāpēc LMKA lai kāda tā būtu bijusi un ir- noteikti ir medniekiem noderīgāka, jo parasti šie suņi reāli aŗi iet medībās..

Ivar - kļūsti beidzot pieaudzis (pēc pases datiem noteikti tāds esi) un iestajies ( vai izveido savu,ja esošo kinoloģisko organizāciju darbība Tevi neapmierina)kādā no tām.....padarbojies iekš tām, nevis spried pēc ,visiem redzamās ,bieži maldīgās, ārējās čaulas.....
Slēpts
22.04.2015. 08:53
Negribēju taisīt citu tēmu.
Delfos raksts par takšu audzētājas pieredzi.
pamēģināūu linku ielikt.
http://www.delfi.lv/mansdraugs...
Izlasot- man kā takša īpašniekam - rodas daudz emociju.
1. Autore audzina suņus ar LKF ciltsrakstiem.
2.
Lai kļūtu par audzētāju (ne tikai takšu) ir jāsāk ar to, ka jāiegādājas suns ar ciltsrakstiem, jāiestājas klubā, jāved šis suns uz izstādēm, lai iegūtu vērtējumus vai pat titulus, kuri apliecina, ka šis suns tiešām atbilst šķirnes standartam. Lai iegūtu tiesības suni pārot un pārdot kucēnus, sunim ir jāveic noteiktas veselības pārbaudes, kā arī jāiegūst speciāls sertifikāts, kas apliecina šīs tiesības. Kucei ir jābūt ar mikročipu un tam jābūt reģistrētam datubāzē

intersanti- suņu puikam nav jābūt čipotam??
3. Kundzei jau ir 4 kuces un
Visas četras guļ kopā ar mani gultā zem segas

šadi laikam tiek attīstītas medību instinkti.
4. Kundze ir oficiāli reģistrēta audzētāja, un vinas suņiem nosaukumā tiek piešķirts paildus piedēklis "Hunter's Parade".
Interesanti- kāds sakars šiem suņiem ar medību parādi???
Lai Dievs nedod kādam nopirkt kucēnus no šis dīvānu takšu audzētājas...
Aigar- tieši tāpēc LMKA lai kāda tā būtu bijusi un ir- noteikti ir medniekiem noderīgāka, jo parasti šie suņi reāli aŗi iet medībās..