medību suns ir suns, kurš izrāda interesi par medībām.
Mans kaķis arī izrāda interesi par medībām... Tad viņš arī var piedalīties medībās????
Vislielākā muļķība ir tā, ka medību noteikumos nav definēts, kas ir medību suns. Tas dod iespēju cilvēku fantāzijai. Kaut kāds murgs - kāds iedomājas, ka viņa krancis varētu būt - piemēram Pārdaugavas asinssuns vai Zolitūdes dzinējs, to ieraksta mājas dzīvnieka pasē un viss ir OK. "Medību suns" ir izcepts. Tad kāda jēga ir ciltsdarbam?
Nav taisnība tiem, ka medību vadītājam nav jāpārbauda dokumenti... Viņš vairs nav atbildīgs par to, ja kāds kaut ko ir aizmirsis mājā vai paņēmis par daudz, bet medību vadītājs ir atbildīgs par medību norisi un , ja viņam prāta pietiek, būtu jāatšķir "Zolitūdes dzinējs" no Latvijas dzinēja. Ja medību vadītājs nav uz to spējīgs, tad no viņš nekādas jēgas nav...
Kate, Tu rūpīgi brauc auzās! Katra šķirne ir radīta un uzturēta, lai saglabātu tai raksturīgās īpašības. Tāpēc ir nepieciešami ciltsraksti, kas apliecina suņa "autentiskumu". Izstādes un pārbaudes medībām nav nepieciešamas, bet vaislas darbam gan.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
13.01.2015. 18:44
medībām radīts šķirnes pārstāvis, kas uzrāda ar diplomu novērtējamu sniegumu šķirnes profila darba pārbaudēs,ir izgājis psihes testu un saņēmis vismaz vienu novērtējumu "teicami" FCI vai UCI sistemas klubu organizētā izstādē
Protams ka persona kas izmanto suni medībās. Jo, personai kas izmanto suni medībās arī jāzina medību noteikumi un viņi jāievēro( MK noteikumu 98. punkts ). Man kā LV medību vadītājam pieiek vienreiz sezonas sākumā apskatīties vai mūsu kluba suņi ir sapotēti un ar to arī viss, kāda velna pēc katrās medībās lūrēt tajās pošu grāmatiņās ja es zinu ka tur viss kārtībā.
Kam izdevīgi tas,ka lai mans suns varētu piedalīties medībās,jeb tikt atzīts par MEDĪBU SUNI, man viņš jāvazā pa izstādēm?
Mans kaķis arī izrāda interesi par medībām... Tad viņš arī var piedalīties medībās????
Vislielākā muļķība ir tā, ka medību noteikumos nav definēts, kas ir medību suns. Tas dod iespēju cilvēku fantāzijai. Kaut kāds murgs - kāds iedomājas, ka viņa krancis varētu būt - piemēram Pārdaugavas asinssuns vai Zolitūdes dzinējs, to ieraksta mājas dzīvnieka pasē un viss ir OK. "Medību suns" ir izcepts. Tad kāda jēga ir ciltsdarbam?
Nav taisnība tiem, ka medību vadītājam nav jāpārbauda dokumenti... Viņš vairs nav atbildīgs par to, ja kāds kaut ko ir aizmirsis mājā vai paņēmis par daudz, bet medību vadītājs ir atbildīgs par medību norisi un , ja viņam prāta pietiek, būtu jāatšķir "Zolitūdes dzinējs" no Latvijas dzinēja. Ja medību vadītājs nav uz to spējīgs, tad no viņš nekādas jēgas nav...
Ko Jūs tajā Liepājas galā pīpējat...