Ir jau Andi vēl viens moments,par kuru šeit neviens nepiemin. Piemēram, es nopērku par normālām naudiņām rietumsibīrieti kuci, (uzsveru kuci) un pāris gadus audzēju,mācu,skrienam uz mežu un tad pienāk pirmā medību diena. Aizbraucam uz medībām,bet tur priekšā apšaubāmas izcelsmes kavalieris,kurš izrāda vai vēlāk izrādīs patiesu interesi par manu tīrradni. Vot tad, laikam jau arī es, nostāšos audzētāju pusē.Nafig manam lolojumam tāds kavalieris! Tanī pašā laikā,kādi tad ir varianti..........:):)???
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
14.01.2015. 00:22
Aigar,vai tad tā var darīt?......aizved suni bez ciltsrakstiem uz šķirnes salīdzināšanu...bla,bla,bet izcelsmes papīrs???????????
Nezinu neesmu ar to saskāries. Igauņi kaut ko līdzīgu veic.Šiem kādu laiku atpakaļ, lai suns varētu piedalīties medībās, bija jāiegūst eksterjēra vērtējums.Ja suns atbilda kaut kādai šķirnei varēja piedalīties medībās. Arī Lietuviešu variantā primāram būtu jābūt eksterjēra vērtējumam.....jo savādāk, pēc kādas tad metodikas vērtēs to "kranču" vai pareizāk būtu teikt - vietējās populācijas, suņu darba spējas ?
Aprīkojums: IŽ-27;Simson drillings, 7X64 Brno ZKK600
Suņi: exVMT, G/S-Tax
Medību trofejas: 5
14.01.2015. 00:23
Andim Bricim 5+ par 100...
Vēl tik piebildīšu ka arī profesoriem, akadēmiķiem piedzist pilnīgi tupi bērni....peramies kurš labāks....un kur paliek tradīcijas, kultūra, evolūcija, pašcieņa ?
Nevedam bērnus uz skolu, kā rāda vēsture Lomonosova vecāki nemācēja lasīt, bet skat kas par vīru izauga un nav viņš vienīgais ar tādiem radurakstiem.
Skumji....
Ņemt kuci uz mežu kad viņai ir meklēšanās ir ļoti pareiza rīcība. Vilkus Pievilināt gribi? Vai sadirst sev medību dienu? Pārējā laikā tas kavalieris nebūs bīstams un Kuci meklēšanās periodā jātur ir Voljērā. Savus suņus turu voljērā, savādāk tas medību instinkts nodara skādi makam.
Man aizmirsās, no šoka,nofočēt,kāds izskatās busa salons vai BMV bagažnieks,ja Beksi nepaņem līdzi uz mastu,lai "krievi" nesakož. Lai sakārtotu vadus,plastmasas,tapsējumu un plafonus,man pagāja divas dienas.
Andi,tas bija kā piemērs. Ir jau mūsu veči arī medību dienā veduši kuces uz mājām,nekas svešs. Par voljēru-mans suns dzīvo mājā un voljēra man nav un nebūs. Uz mežu viņš viens neiet. Ja aizvazājas,tad uz pilsētu pie meitām,bet tas ir reti.:):)
Nezinu neesmu ar to saskāries. Igauņi kaut ko līdzīgu veic.Šiem kādu laiku atpakaļ, lai suns varētu piedalīties medībās, bija jāiegūst eksterjēra vērtējums.Ja suns atbilda kaut kādai šķirnei varēja piedalīties medībās. Arī Lietuviešu variantā primāram būtu jābūt eksterjēra vērtējumam.....jo savādāk, pēc kādas tad metodikas vērtēs to "kranču" vai pareizāk būtu teikt - vietējās populācijas, suņu darba spējas ?
Vēl tik piebildīšu ka arī profesoriem, akadēmiķiem piedzist pilnīgi tupi bērni....peramies kurš labāks....un kur paliek tradīcijas, kultūra, evolūcija, pašcieņa ?
Nevedam bērnus uz skolu, kā rāda vēsture Lomonosova vecāki nemācēja lasīt, bet skat kas par vīru izauga un nav viņš vienīgais ar tādiem radurakstiem.
Skumji....