Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
14.01.2015. 13:27
Pēteris Ščerbiņins raksta:
"LKF krāmēsies - kārtos FCI neatdzītu šķirni ?!!! :)"
Krāmēsies gan! Gluži tāpat, kā krāmējas ar krāsainiem zīda sunīšiem, Austrumeiropas aitu suņiem un citām ŠOBRĪD vēl neatzītām šķirnēm! Un tikai no mums būs atkarīgs, vai šo šķirni kāsreiz atzīs.
Gunārs Bruģis raksta:
"a tādus kucēnus iegādāsies visi mednieki( kas ir maz ticams), tad izzudīs (bankrotēs) medību šķirnes suņu audzētāji, kas audzē suņus ar ciltsrakstiem. "
Nu nav tik traki, mūsu kucēnus labprāt pērk audzētāji no citām valstīm.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
14.01.2015. 13:36
Andris Petrovskis raksta:
"palasot un paskatoties kā Latvijā notiek ciltsdarbs,pērkot suni ar krutiem papīriem var dabūt to pašu kranci,tikai par 10 reiz lielāku cenu,"
Nu nevajag jau klausīties visu, ko te daži ap*irsēji raksta! Nekas krimināls mums te ciltsdarba jomā nenotiek, citādi jau kucēnus no mūsu audzētājiem nepirktu mednieki no citām valstīm.
"bet medību šķirnes suņi jau ir cits stāsts..."
Ar ko medību suns LVDz principiāli atšķiras no citām dzinējsuņu šķirnēm pēc savām darba īpašībām? Nu tā, lai viņu neviens eksperts nevarētu izvērtēt? Tiešām viņš dzen dejodams polku un dziedādams Latvijas himnu?
Pēteri, ja reiz mums ir kādas konkrētas šķirnes suns, tad eksterjers atbilst šķirnes aprakstam! Jebkura atkāpe ir defekts! Un te nav izņēmumu - medību vai ne medību. Ar pretēju pieeju - tāds krancis vien sanāk.
Nemeklējiet problēmu uz doto brīdi medību suņu jomā no likuma viedokļa tādu nav. Individuāli medījot ar "Krančiem" neļauj ētika, prestižs, tradīcijas u.c pieminētie argumenti. Dzinējmedībās to neatļauj medību vadītājs, ja viņš tā vēlās. Ja mednieks bez ētikas meklē sašautu dzīvnieku ar "Kranci" un to atrod es esmu priecīgs par to. Ja medību vadītājs uzskata, ka medību procesā drīkst piedalīties "Krancis" tā ir viņa pārliecība. Ja medību suņi būs glavas tiesu pārāki par "Krančiem" vai medību vadītāji vēlēsies, lai medībās piedalās sliktākie? Audzējiet labus suņus un pircēju audzētājiem netrūks. Nevajag ar likumu pasliktināt tikai situāciju.
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
14.01.2015. 13:52
Juatājums Gunāram D, man te dārzā, tētim, ir norakts šmaiseris, vai tad es to nevaru izmantot medībās, bez papīriem?
Es jau vakar Andrim atbildēju, ka likums neļauj. Varēt var, bet nedrīkst.
Bet tieši tas pats jau ir ar suņiem. Varēt var, bet nedrīkst! Ja jau tā, tad kāds var parādīt, kur likumā vai noteikumos ir rakstīts, ka ir atļauts medīt ar bezšķirnes suņiem. Noteikumos ir skaidri rakstīts, šķirnes medību suns un punkts. Visa tā marazmātiskā spriedelēšana, nav definēts kas ir medību suns, potēšanas pase apliecina suņa šķirni utt.. Atvainojiet atgādina tādu izlikšanos par pamuļķīšiem. Visi saprot, ka balts ir balts, bet daži grib pierādīt, ka pelēks. Un pa lielam viss ir tikai dēļ naudas. Vieni grib izskaust nelegālos audzētājus, otri grib tirgot savus bezpapīrniekus pa lēto, trešiem vienkārši žēl naudas lai sakārtotu savam sunim papīrus un ceturtiem, žēl par suni ar papīriem maksāt 3x dārgāk, jo ir taču bez bumāgām nopērkami. Bļin, ar ko tu to suni barosi, ar samazgām, ja pat nopirkšanai žēl naudas. Tā postpadomju domāšana brīžiem vienkārši nogalina. Mans uzskats ir utopisks, bet es vēlētos, lai mūsu valstī vismaz 80-90% būti šķirnes dzīvnieki. Vien tā iemesla dēļ, ka pamestie un klaiņojošie praktiski izzustu. Jo ja par dzīvnieku atdod 500eur, tas pirkums būs pārdomāts.
P.S. Atvainojos, mazliet izgāzu žūlti.
Aigar, ZM sapulcē izteiktais pārmetums LKF, hmm, teikšu, ka nebija īsti vietā. Ja reiz runa ir par šķirnes suņiem! Praktiskā situācija rāda, ka pārošanai tika pielaisti ne tie labākie šķirnes pārstāvji un tā jau ir kļūda! Rezultātā mums ir daudz dažādu suņu, kas +/- līdzīgi šķirnes aprakstam, piedevām ar fizioloģiska rakstura nepilnībam.
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
14.01.2015. 13:56
Es atvainojos,kas ir V.Klučniece ?
LKF prezidente.
Slēpts
14.01.2015. 14:03
Par LDz - kamēr nebūs viens vai vairāki fanātiski (labā nozīmē) audzētāji, kuri 1) iedegsies par šķirni, 2) būs ar zināšanām; 3) pietiekamām finansēm – nekas ar LDz nenotiks. Vai hercogs Jēkabs, kad izveidoja Kurzemes dzinēju (LDz priekšteci) domāja, ka lielo naudu taisīs? Domāju, ka nē.
Visas suņu audzētāju organizācijas ir Biedrības – brīvprātīgas apvienības, kurām nav nekādu pienākumu pret vienu vai otru konkrētu šķirni, ja vien nav speciāli radītas kādas šķirnes attīstībai. Biedrība dod tikai juridisku satvaru, lai biedri tajā varētu darboties, un viss atkarīgs no biedru aktivitātes vai pasivitātes.
Un nevajag LKF vainot „noziegumos” (kā Aigars raksta) pret LDz. Gandrīz visās valstīs ir savas FCI neatzītās šķirnes, visām šķirnēm ir apraksti, ar ko eksperti pirms izstādēm iepazīstas.
"LKF krāmēsies - kārtos FCI neatdzītu šķirni ?!!! :)"
Krāmēsies gan! Gluži tāpat, kā krāmējas ar krāsainiem zīda sunīšiem, Austrumeiropas aitu suņiem un citām ŠOBRĪD vēl neatzītām šķirnēm! Un tikai no mums būs atkarīgs, vai šo šķirni kāsreiz atzīs.
Gunārs Bruģis raksta:
"a tādus kucēnus iegādāsies visi mednieki( kas ir maz ticams), tad izzudīs (bankrotēs) medību šķirnes suņu audzētāji, kas audzē suņus ar ciltsrakstiem. "
Nu nav tik traki, mūsu kucēnus labprāt pērk audzētāji no citām valstīm.
"palasot un paskatoties kā Latvijā notiek ciltsdarbs,pērkot suni ar krutiem papīriem var dabūt to pašu kranci,tikai par 10 reiz lielāku cenu,"
Nu nevajag jau klausīties visu, ko te daži ap*irsēji raksta! Nekas krimināls mums te ciltsdarba jomā nenotiek, citādi jau kucēnus no mūsu audzētājiem nepirktu mednieki no citām valstīm.
"bet medību šķirnes suņi jau ir cits stāsts..."
Ar ko medību suns LVDz principiāli atšķiras no citām dzinējsuņu šķirnēm pēc savām darba īpašībām? Nu tā, lai viņu neviens eksperts nevarētu izvērtēt? Tiešām viņš dzen dejodams polku un dziedādams Latvijas himnu?
Žanna :-)))) Kā vienmēr, ļoti atraktīvi.
Es jau vakar Andrim atbildēju, ka likums neļauj. Varēt var, bet nedrīkst.
Bet tieši tas pats jau ir ar suņiem. Varēt var, bet nedrīkst! Ja jau tā, tad kāds var parādīt, kur likumā vai noteikumos ir rakstīts, ka ir atļauts medīt ar bezšķirnes suņiem. Noteikumos ir skaidri rakstīts, šķirnes medību suns un punkts. Visa tā marazmātiskā spriedelēšana, nav definēts kas ir medību suns, potēšanas pase apliecina suņa šķirni utt.. Atvainojiet atgādina tādu izlikšanos par pamuļķīšiem. Visi saprot, ka balts ir balts, bet daži grib pierādīt, ka pelēks. Un pa lielam viss ir tikai dēļ naudas. Vieni grib izskaust nelegālos audzētājus, otri grib tirgot savus bezpapīrniekus pa lēto, trešiem vienkārši žēl naudas lai sakārtotu savam sunim papīrus un ceturtiem, žēl par suni ar papīriem maksāt 3x dārgāk, jo ir taču bez bumāgām nopērkami. Bļin, ar ko tu to suni barosi, ar samazgām, ja pat nopirkšanai žēl naudas. Tā postpadomju domāšana brīžiem vienkārši nogalina. Mans uzskats ir utopisks, bet es vēlētos, lai mūsu valstī vismaz 80-90% būti šķirnes dzīvnieki. Vien tā iemesla dēļ, ka pamestie un klaiņojošie praktiski izzustu. Jo ja par dzīvnieku atdod 500eur, tas pirkums būs pārdomāts.
P.S. Atvainojos, mazliet izgāzu žūlti.
LKF prezidente.
Visas suņu audzētāju organizācijas ir Biedrības – brīvprātīgas apvienības, kurām nav nekādu pienākumu pret vienu vai otru konkrētu šķirni, ja vien nav speciāli radītas kādas šķirnes attīstībai. Biedrība dod tikai juridisku satvaru, lai biedri tajā varētu darboties, un viss atkarīgs no biedru aktivitātes vai pasivitātes.
Un nevajag LKF vainot „noziegumos” (kā Aigars raksta) pret LDz. Gandrīz visās valstīs ir savas FCI neatzītās šķirnes, visām šķirnēm ir apraksti, ar ko eksperti pirms izstādēm iepazīstas.