Šodien vārdadienu svin Henrijs, Jete, Henriete, rītdien - Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pilnīga bezpriģela popularizēšana jeb sačakarējam suņu būšanu Latvijā pilnīgi?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 59 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.12.2016. 22:52

Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
23.01.2015. 00:58
Zane , ko te cepties ar cilvēku, kurš māk izlasīt tikai krievu ciltsrakstus! Te taču ir bezpreģela nekompetence! Paskaties viņa reģistrā kas ir sarakstīts! Es jau reģistra radīšanas brīdī viņam pateicu, ka vienam-otram tur izstāžu vērtējums ir pierakstīts klāt pie ciltsrakstu numura! Vēl nav izlabots! Aigars taču nevienu starptautisku apzīmējumu nezin! Tāpēc arī nespēj neko izlasīt kaut kādos vācu, poļu vai leišu ciltsrakstos! Bet savu klubiņu gribas, un noteikti gribas pieķerties citiem, lai netraucē!
Lūdzu! Piemēri 5 min. laikā!
http://registrs.medibusuni.lv/...
Suns, kas pēc reģistra ir dzimis 07.08.2014. Izstāžu vērtējums teicami??? Pievērsiet uzmanību ciltsgrāmatas reģ. Nr.!!!!!
Vēl viens! http://registrs.medibusuni.lv/...
Es taču tikai takšiem uzmetu paviršu skatienu! Tāda sajūta, ka reģistru veidojis cilvēks, kas no kinoloģijas jēdz mazāk, kā es no kodolfizikas! Un šitie SPECIĀLISTI mums mācīs, ka nav labi rubināt degunu?!?!?!
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
23.01.2015. 07:17
Te taču ir bezpreģela nekompetence! Paskaties viņa reģistrā kas ir sarakstīts!

Katros ciltsrakstos var izlasīt TO,kas tur uzrakstīts UN TIEM TAKŠIEM IR TIEŠI TAS .Dzim.dat. vietā ieliekas automātiski reģ.dat ja netiek ielikts dzimšnas.Pirmajā gadiņā daudz kas ir piedodams. Sistēma darbojas testa režīmā.Neparprotami viņa tiks uzlabota un pilnveidota. Info pilnīga(tādai kādai būtu jābūt) ir jaunajiem suņiem t.i. tiem kuriem ar sistēmas palīdzību izrakstīti ciltsraksti un viņu vecākiem.
Tāda sajūta, ka reģistru veidojis cilvēks, kas no kinoloģijas jēdz mazāk, kā es no kodolfizikas! Un šitie SPECIĀLISTI mums mācīs, ka nav labi rubināt degunu?!?!?!

Par manīm viss skaidrs. Man nav kauns mācīties un mācos. Tu tā vairak par sevīm , savu pieredzi. Labprat aizbrauktu uz tavu klubu iepazīties ar suņu ciltsgrāmatu , suņu reģistru, ciltsdarba nolikumu - vienu atradu -http://www.liepajadogs.net/lat...
Labprāt parunātu ar speciālistiem medību suņu jautājumos.....
Aigars
Aigars
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
23.01.2015. 07:41
Vai vari paskaidrot tās nepilnības?

Pagaidām runāju par LKF ciltsrakstiem Lat.dzinēja sakarā. Piem. G.Osteļa sunim pārvērst LKF ciltrakstus saprotama valoda prasīja veselu pus darba dienu ... un vēl viņi nav pilnīgi. A cilvēks par viņiem maksajis palielu naudu....
Piemērs, somiem, manuprāt, ir ideāla datu bāze:

Somiem daudz kas ir labs, jo nauda netiek notrillināta bezjēdzīgi....
Esmu Somijā bijis pieredzes apmaiņā. Darbojies izstādes ringā (FCI sistēmas izstādes ringā).Starpcitu, izstādes galvenais eksperts bija no Krievijas Fed. Mednieku un maksķernieku biedrības kinoloģiskās sekcijas....
Aigars
Aigars
Aigars
23.01.2015. 07:48
Šī eksperte ilgus gadus bija PSRS. Vēlāk KF medību suņu ekspertu komisijas vadītāja. Vadīja ekspertu komisiju, kura apmācīja un atesteja medību suņu kinologus, kuri tagad ,uztur un papildina ВРКОС medību suņu ciltsgrāmatu....
Aigars
Slēpts
23.01.2015. 09:27
Njā , sen nebiju Aigara garadarbu skatījies- tagad 5 minūšu laikā atradu 2 dubultos ierakstus pie takšiem..
Un šī reģistrācija brīžiem izskatās , kā starta punkts- jo suns ir reģistrēts- bet vecāku ta nav- nabaga nezināmas izcelsmes bārenīši, bet jau ir info ar ko ir pāroti..- tā kā bizness varēs turpināties.
Tā kā vīri , kam ir suņi , kuriem patīkt iet medībās- uz priekšu- šajā reģistrā var reģistrēt arī nezināmas izcelsmes suņus- piemēram kā laikas, tas ne kas ka pēc kollija izskatās....
Žanna
Žanna
23.01.2015. 09:34
Aigar!
Es ar Tevi vairs nespēju normāli diskutēt! Es Tevi personīgi pazīstu un zinu, ka tik dumš Tu neesi, kā te forumā izliecies! Man liekas, ka Tu te apzināti jauc galvas cilvēkiem, kuri no kinoloģijas neko daudz nesaprot, lai nomelnotu tos klubus un organizācijas, ko Tu uzskati par saviem konkurentiem! Nu jau Tu esi aizrunājies tik tālu, ka (pats tā rakstīji!) nespēj izlasīt LATVIEŠU VALODĀ rakstītus ciltsrakstus! Ja tas tā patiešām ir, tad tā jau ir TAVA problēma!
Aigar! Tu ļoti labi zini LKF struktūru!Tu esi bijis LKF kluba biedrs un pat Valdē! Es neticu, ka nevienu dokumentu neesi izlasījis un sapratis, nav tie dokumenti rakstīti ķīniešu valodā un nav tur nekādas augstākās matemātikas formulas! LKF biedri ir klubi, nevis cilvēki! Ir šķirnes klubi, kuru biedri ir cilvēki ar šīs šķirnes suņiem un ir reģionālie klubi, kuru biedri ir dotajā reģionā dzīvojoši suņu saimnieki. Par cik man ir vairāku šķirņu suņi un es dzīvoju Aizputē, manuprāt, pilnīgi loģiski, ka esmu Liepājas kluba biedrs! Reģionālie klubi ciltsdarbā vadās pēc šķirņu klubu Ciltsdarba Nolikumiem. T.i., ja, pieņemsim, mums Latvijā kādreiz LKF sistēmā būs Laiku klubs, un tas pieņems prasību (pieņemsim), ka laikai priekš vaislas pielaides ir nepieciešams diploms pa vāveri, tad šī prasība būs obligāta visiem laiku īpašniekiem LKF sistēmā, neatkarīgi no tā, vai viņi fiziski sastāv Laiku klubā vai kādā no reģionāliem klubiem (Ventspils, Valmiera, Daugavpils, Liepāja uc.) Protams, jebkurš reģionālā kluba biedrs var piedalīties jebkurās šķirnes kluba rīkotās aktivitātēs. Tu, Aigar, labi zini, ka es ar saviem suņiem regulāri apmeklēju Latvijas takšu un medību terjeru kluba pasākumus (pie TEVIS Dālderos!), tāpat kā citi cilvēki, kas sastāv citos reģionālos klubos! Nezinu, kas Tev nepatika pie Liepājas kluba? Paklausības apmācība Liepājā notiek non-stopā un tas, manuprāt, ir tikai apsveicami!
Žanna
Žanna
23.01.2015. 09:37
Ivar! Tu papētīji laikas? Man spēka pietika uzmest aci tikai takšiem :D
Aigaram vēl nav pat pielecis, kas mani visvairāk sasmīdināja tajos linkos, ko es augstāk ieliku :D
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 12:55
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 2003. gada
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
23.01.2015. 10:29
Aigar! Tu ļoti labi zini LKF struktūru!Tu esi bijis LKF kluba biedrs un pat Valdē!

Tad re kur tas suns aprakts! Klučnieces k-dze nostūma nost no medus poda (LKF melnās kases, kura rakstāma vismaz ar X00000). Un cepienam par LKF apakšā stāv personīgs aizvainojums.
P.S.Neviļus tāds secinājums radās, iespējams maldos.
Slēpts
23.01.2015. 10:43
Žanna.
Papētīju un sapratu.
Tavis norādītie linki parāda it kā pašu sākumu- vecvecvecvecvecākus.
Pie laikām pat atradu sava čoma laiku "Prince", kura jau sen ir citos medību laukos..
Nu vienmēr jau no kaut kā ir jāsāk.
Jo arī Ādamam un Ievai īsti vecāku nebija:))
Cita lieta, ka ja būtu šiem piemajiem ierakstiem kāda pazīme vai datums - tad jau nerastos muļķīgi jautājumi...
Aigars
Aigars
23.01.2015. 11:16
Aigaram vēl nav pat pielecis, kas mani visvairāk sasmīdināja tajos linkos, ko es augstāk ieliku :D

Žanna - katram ierakstam apakšā stāv papīriņš....un tiem t.i. ierakstam el.reģ. un ierakstam papīriņā jāsakrīt.
Ivar - netēlo muļķi. N- īpašnieks nezināms.... nu ja nav tajos FCI ciltsrakstos norādīts īpašnieks, man ko viņus izdomāt...Asistēmā tas ir obligāti aizpildāms lauks.