Paķerts ir no Norma mājaslapas un ar aprakstu viss ir kārtībā.
Dzintar palasi vairāk- ar visiem procesiem var uztaisīt izcilu stobru, bet ne jau tikai no stobra ir atkarīga precizitāte.
Kā jau rakstīju pēdējā teikumu pie apraksta angļu val. es arī pastrīdētos par Norma apgalvojumu.
Diemžēl uz garu sprediķi man nenesas prāts, ja ir gribētājs- internetā ir tonnām diskusiju un informācijas.
No kurienes ir šitas paķerts,kaut kā jocīgi skan!?Kopš kura laika caurvilktais un urbtais stobrs ir labāks par auksti kalto,varbūt domāts ka tie ir lētāki un tapēc izdevīgāki procesi!
The raw material for a hammered barrel is a relatively thick steel blank, which is worked by drilling, grinding and polishing. It is then placed over a mandrel and shaped by hammering. The shape of the mandrel corresponds to a reverse image of the barrel including grooves and lands. Hammered blanks are often polished afterwards. Finally, the chamber for certain calibres is also worked by hammering. It only takes a few minutes to produce a barrel in this way but the machinery is very expensive, which is why only larger manufacturers use this method.
Button-rifled barrels are also made by drilling, grinding and polishing. The rifling pattern is then pressed into the barrel with a tool called a button. Afterwards the barrel is polished with a lead rod and grinding paste. This method is frequently used by smaller manufacturers, as it does not require such expensive tooling.
The oldest method of rifling barrels is by cutting. The first steps are the same as for the other two methods described above. A tool fitted on the end of a rod then moves through the barrel, forming the grooves by gradually cutting deeper and deeper on each pass. This method is very time consuming.
Good barrels can be made with all these methods. Button or cut-rifled barrels are generally the best.
Par pēdējo teikumu es vēl pastrīdētos:D
Man diemžēl nav bijusi iespēja šos procesus redzēt un vērtēt dzīvē, tādēļ info smeļos internetā:D
Visās diskusijās ir ļoti karstas debates par šiem dieviem procesiem. Galu galā ir lieliski piemēri, ka abas metodes ir labas.
Ja gribi button- pērc savage.:)
Slēpts
18.02.2015. 20:24
man jau šķita, ka tas buttons ir kautkas stipri labāks/dārgāks, bet nu OK :D lai jau tā būtu
Ģirt, tas lētākais process angliski saucas button rifling.
Ja draudzējies ar angļu valodu un vēlies uzzināt vairāk, ir pilns internets. Uzraksti "button rifling vs cold hammer forged"
Pēteri, tieši tā. Sako ir pašiem savi augstās kalšanas stanoki un tas brīnums notiek pilsētā Riihimäki.
Eiropā tradicionāli visi pielieto auksto kalšanu, izņēmums ir dažas amerikāņu kompānijās kā savage, Tophmson center kuriem ir lētākas metodes.:D
Nu par to jau bija mana komentāra slēptā ideja. Berettai, kā lielam naudas sūklim galvenais ir pēc iespējams mazāki ieguldījumi un pēc iespējas lielāka peļņa. Tradicionāliem un mazākiem uzņēmumiem, manuprāt, ir lielāka atbildības sajūta pret klientiem, tradīcijām.
Tas, ka tirgū samazinās konkurence, šo gigantu dēļ ar laiku noteikti(iespējams jau tagad) ietekmēs kvalitāti un cenu.
Tas pats stāsts ar blaser nejēgā uzpūsto cenu. Es nesaku, ka viņš ir slikts, bet...
Šo iemeslu dēļ man, personīgi, no augstā vidējā plauktiņa simpatizē Heym:)
Viss augstāk minētais tikai mans IMHO:D
Ar cieņu
Dzintar palasi vairāk- ar visiem procesiem var uztaisīt izcilu stobru, bet ne jau tikai no stobra ir atkarīga precizitāte.
Kā jau rakstīju pēdējā teikumu pie apraksta angļu val. es arī pastrīdētos par Norma apgalvojumu.
Diemžēl uz garu sprediķi man nenesas prāts, ja ir gribētājs- internetā ir tonnām diskusiju un informācijas.
Button-rifled barrels are also made by drilling, grinding and polishing. The rifling pattern is then pressed into the barrel with a tool called a button. Afterwards the barrel is polished with a lead rod and grinding paste. This method is frequently used by smaller manufacturers, as it does not require such expensive tooling.
The oldest method of rifling barrels is by cutting. The first steps are the same as for the other two methods described above. A tool fitted on the end of a rod then moves through the barrel, forming the grooves by gradually cutting deeper and deeper on each pass. This method is very time consuming.
Good barrels can be made with all these methods. Button or cut-rifled barrels are generally the best.
Par pēdējo teikumu es vēl pastrīdētos:D
Lābāks ir tikai cut rifling.Protams arī dārgāks
Visās diskusijās ir ļoti karstas debates par šiem dieviem procesiem. Galu galā ir lieliski piemēri, ka abas metodes ir labas.
Ja gribi button- pērc savage.:)
Ja draudzējies ar angļu valodu un vēlies uzzināt vairāk, ir pilns internets. Uzraksti "button rifling vs cold hammer forged"
Eiropā tradicionāli visi pielieto auksto kalšanu, izņēmums ir dažas amerikāņu kompānijās kā savage, Tophmson center kuriem ir lētākas metodes.:D
Tas, ka tirgū samazinās konkurence, šo gigantu dēļ ar laiku noteikti(iespējams jau tagad) ietekmēs kvalitāti un cenu.
Tas pats stāsts ar blaser nejēgā uzpūsto cenu. Es nesaku, ka viņš ir slikts, bet...
Šo iemeslu dēļ man, personīgi, no augstā vidējā plauktiņa simpatizē Heym:)
Viss augstāk minētais tikai mans IMHO:D
Ar cieņu