Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Klusinātāji

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 93 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.03.2020. 13:22

Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
17.06.2016. 01:22
...kaut kur tēmas dzīlēs ir pieejams video,kā pareizi uzgriezt vītni stobram. Iespējams,bija ielicis Anrijs. Latvijā šobrīd vītnes stobriem vairāk vai mazāk veiksmīgi tiek grieztas.,bet, nezinu,kur var uzgriezt vītni tehniski un tehnoloğiski pareizi un ari atbilstoši precīzi. Pareizs vītnes uzgriešanas process var izmaksāt 100 un vairāk euronaudas. Šobrīd tāda nauda daudzos gadījumos ti
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
17.06.2016. 01:31
...tiek maksāta par eksperimentu-varbūt sanāks.,:). Protams, jūtu ,ka pilnvērtīgai diskusijai pietrūkst viedoklis par 3D vītnes printēšanu stobra galā,kā nekā klusinātāja atslēga vienā tēmā jau gandrīz izprintēta.,:)
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
17.06.2016. 10:37
Man Oļegs ar klusinātājiem ir aprīkojis divus stobrus. Ideāla cenas ,kavalitātes un attieksmes attiecība. 222 vajadzēja pāreju no stobra uz klusiķi. Nekādu problēmu. Medību vajadzībām šī pāreja netraucē pilnīgi nemaz.Kaut gan Anima libra pārstāvji MMD kausos apgalvoja pretējo.Ar paveikto darbu esmu apmierināts ,citiem iesaku.
P.S. Ja ir atbilstošs darbagalds( virpa) un attiecīgi instrumenti, zināšanas un iemaņas, to vītni uzgriezt nav nekas īpašs, taču neraugoties uz to ,ka man no šīm lietām ir gandrīz viss , atskaitot iemaņas, es šo darbu uzticēju Oļegam, jo stobrs nav skrūve vai tapa. Ar to tomēr jāšauj.:)
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2025-06-07 21:17
17.06.2016. 13:31
Ideāla cenas ,kavalitātes un attieksmes attiecība.
Cik ir ideāla cena jeb vienkāršāk, cik samaksāji ?
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
17.06.2016. 18:38
Dārgi, Pēter, dārgi. Par abām rorēm ap 6 sieti saskrēja. Tās bundžas un pārejas ieskaitot. Bet kas tad ir dārgi? Dārgi ir tad ,kad naudas nav. Tā kā viss ir relatīvs.
Slēpts
18.06.2016. 10:55
Man LPŠC vītni uzgrieza par 100 Eur, tas bija aptuveni pirms gada. Tas ir bez vītnes aizsargājošās "micītes".
Ja vajadzēs vēl kādam ierocim griezt vītni, vedīšu tur pat.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
18.06.2016. 13:36
Tas ir bez vītnes aizsargājošās "micītes"

Tā micīte ir domāta lai tavs ierocis bez klusinātāja nepārvēršās par taurīti :)
Slēpts
18.06.2016. 14:00
Tā micīte ir domāta lai tavs ierocis bez klusinātāja nepārvēršās par taurīti :)

Vai ta tā "micīte" nebija domāta lai vītni sesabojā?
Slēpts
18.06.2016. 14:19
lai nu tā būtu... kam nav slinkums, var patīt atpakaļ pāris lapas un palasīt, ko tā micīte dod un ko nē.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
18.06.2016. 21:19
Plānojot klusinātāja iegādi un vītnes uzgriešanu stobra galā, ir arī svarīgi, lai ieroča īpašnieks iegūtu arī mufi (uzgriezni) stobra galam, kas pasargās un vizuāli notušēs vītni, kad klusinātājs nav uzskrūvēts. Šādai detaļai noteikti jāietilpst klusinātāja ražotāja vai vītnes uzgriezēja piedāvājumā.

Šaujot bez klusinātāja un micītes vītne arī tiek bojāta. Ļoti vienkārši saprast kāpēc- ja vītne ir 14x1 bet lodes diametrs ir 7,62 kā 308, tad tas metāls kurš paliek starp lodes kanālu un stobra vītni nav tas biezākais.Daži šāvieni bez mufas un klusinātāju iespējams vairs nevar uzskrūvēt.Es savam griezīšu 18x1, lai stobra galā paliktu iespējami vairāk "gaļas".
Bet tās ir tikai manas domas un pieņēmumi.