Šodien vārdadienu svin Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds, rītdien - Uvis, Gints
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - sezonas kartes

Slēpts
13.04.2018. 15:16
par sezonas kartes pasūtīšanu internetā un man paskaidroja, ka darīt to varot, bet, ja medniekam nav vai nav bijusi darbošanās ar elektronisko parakstu, tad viņš šo uz e-pastu atsūtīto karti atvērt vienalga nevarēs un būs vien jābrauc pakaļ.

Nu šito darbinieku varētu "noprēmēt" ar papildus dežūrām.
Atvērt Edoc nav problēmu- paprasi bērnam- to izdarīs.
Un nezinu kā citiem, bet man šogad atsūtīja gan Edoc, gan PDF.
Un ja māk kaut ko ierakstīt forumā, tad gan jau māk arī PDF atvērt :)
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
17.04.2018. 06:57
Ivar, bet saproti, es to neesmu pati izdomājusi, man to pateica mežniecībā!
Slēpts
17.04.2018. 09:38
man to pateica mežniecībā!

Nu mans viedoklis- šim darbiniekam būtu jāatbrīvo vieta kādam zinošākam.
Valsts ierēdnis ir nodarbojies ar sabotāžu, būt labāk pastāstījis, kā atvērt edoc.
Bet gan jau VMD tiks paši ar tādiem galā.
p.s tikko novēroju pilnīgāko murgu.
Ar valsts atbalstu 90 % bija pieejami dažādi kursi. Iesniguma forma elektroniski- mājaslapā, var aizpildīt un ar vienas pogas spiedienu iesniegt.
It kā forši, BET katram iesniedzējam pēc tam individuāli bija jābrauc uz Rīgu, lai to iesniegumu vēlreiz parakstītu klātienē.
Mājas lapā ne miņas par elektronisko parakstu. Es gan noriskēju- nolādēju un aizpildīju formu un elektroniski parakstīju. Un kā par brīnumu ar to pietika.
Ja normali būtu to aprakstījuši, domāju, ka daudzi šo iespēju izmantotu.
Slēpts
05.03.2019. 15:30
Kā jau pēdējos gadus ierasts- atgādinu par sezonas kartēm.
Atgādinu visiem, ka no 01.04.2019 (pirmdienas) vajag jaunās sezonas kartes
Un KĀRTĒJO reizi slavēšu VMD , par to birokrātija šajā jautājumā ir izskausta pilnībā.
http://www.vmd.gov.lv/valsts-m...
Ja kādam slinkums lasīt- tad pa soļiem.
1. Samaksājam bankā nodevu- parasti 14.23EUR
Valsts nodevu var maksāt bezskaidrā norēķina veidā - internetbankā.
Maksājuma mērķī norādot:
mednieka vārdu, uzvārdu, personas kodu un tekstu "Valsts nodeva par mednieka sezonas karti".
saņēmējs Valsts kase, Nr. 90000050138
konts LV77TREL1060160925000
Saņēmēja iestāde: Valsts kase, BIC kods TRELLV22
2. Aizpildām pielikumā atrodamo dokumentu ierakstot savus datus.
3. Pēc tam rakstam epasta vēstuli uz vai nu kopējo- vai ja zinām konkrēto mežniecības e-pastu
es lietoju kopējo-
klienti@vmd.gov.lv
Šogad mazliet ilgāk kā pagājušo gadu- bet tāpat ātri- praktiski 24 stundu laikā sezonas karte epastā..
Vēlreiz paldies VMD!
Aivis
Pēdējo reizi manīts 2020-12-02 08:13
Lietotāja statuss: Lietotājs
06.03.2019. 09:08
Pasūtīju jau laiciņu atpakaļ, arī operatīvi atsūtīja.
Slēpts
05.03.2020. 13:02
Kā jau pēdējos gadus ierasts- atgādinu par sezonas kartēm.
Atgādinu visiem, ka no 01.04.2020 (trešdienas) vajag jaunās sezonas kartes, vēl par veco cenu :)
Un KĀRTĒJO reizi slavēšu VMD , par to birokrātija šajā jautājumā ir izskausta pilnībā.
https://www.vmd.gov.lv/valsts-...
Ja kādam slinkums lasīt- tad pa soļiem.
1. Samaksājam bankā nodevu- parasti 14.23EUR
Valsts nodevu var maksāt bezskaidrā norēķina veidā - internetbankā.
Maksājuma mērķī norādot:
mednieka vārdu, uzvārdu, personas kodu un tekstu "Valsts nodeva par mednieka sezonas karti".
saņēmējs Valsts kase, Nr. 90000050138
konts LV77TREL1060160925000
Saņēmēja iestāde: Valsts kase, BIC kods TRELLV22
2. Aizpildām mājas lapā atrodamo dokumentu ierakstot savus datus.
3. Pēc tam rakstam epasta vēstuli uz vai nu kopējo- vai ja zinām konkrēto mežniecības e-pastu
https://www.vmd.gov.lv/valsts-...
Šodien sezonas karte atnāca 3 stundu laikā.
Vēlreiz paldies VMD!
Miervadis
Miervadis
Pēdējo reizi manīts 2024-04-23 21:32
Atrašanās vieta: Kastālija
05.03.2020. 13:30
Ozoliņa kungs, es gandrīz vai pilnībā piekristu, vienīgais kas man ļoti nepatīk - termiņš noteikts 30 dienas. Saprotu, Tavā gadījumā saņēmi ļoti ātri, bet ja atsūtīs sezonas karti pēc 27 dienām, pat nebūs iemesla sūdzēties. Ja patiešām VMD tas nesagādā problēmas izgatavot karti īsā laikā, būtu jauki, ja arī saīsinātu šo formālo termiņu.
Slēpts
05.03.2020. 13:44
Ozoliņa kungs, es gandrīz vai pilnībā piekristu, vienīgais kas man ļoti nepatīk - termiņš noteikts 30 dienas. Saprotu, Tavā gadījumā saņēmi ļoti ātri, bet ja atsūtīs sezonas karti pēc 27 dienām, pat nebūs iemesla sūdzēties. Ja patiešām VMD tas nesagādā problēmas izgatavot karti īsā laikā, būtu jauki, ja arī saīsinātu šo formālo termiņu.

Interesanti, gribi lai VMD brīvprātīgi uzņemas saistības, ko nevar izpildīt?
Latvija daudzviet ir STUDENTU zeme- tas ir visu darām pēdējā brīdī, un pat nākamajā dienā.
Ja visi mednieki iesūtīts iesniegumus 31. martā- vai tiešām tas būtu iespējams - visiem noformēt uzreiz?
To varētu izdarīt tikai un vienīgi pārbūvējot pilnīgi visu.
1. Tātad mednieka atpazīšana- varētu izmantot Latvija .lv Autentifikācijas līmenis – “Pilna piekļuve”,(reāli eID karte , vai eParaksts mobile)
2. Datu pārbaude no VMD datubāzes.
3. Maksājuma veikšana no lapas izmantojot vai nu banklinkus, vai Maksājumu kartes.
4. Automatizētas sezonas kartes ģenerēšan- izsūtīšana uz Epastu, un pieejama tūlītējai lejupnolādei.
Nu ja to mēs visu gribam, tad jau saprotam kāpēc ar nākamo gadu plānots sezonas kartes maksu palielināt...
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2025-04-29 11:03
05.03.2020. 14:28
Nu ja to mēs visu gribam

Protams, ka mēs to visu gribam. Vispār jau IT risinājumu ieviešanas būtība ir tieši izmaksu samazināšana :) Bankas tagad slēdz filiāles visās mazpilsētās, jo meitenes pie kases lodziņiem izmaksā daudz dārgāk, nekā tiešsaistes pakalpojumi.
Slēpts
05.03.2020. 14:41
Kaspar, tas tā ir privātā kantorī, bet ne valsts :D