Šodien vārdadienu svin Uvis, Gints, rītdien - Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Par Jagdterjeriem!!!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 39 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.03.2016. 10:17
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Ēvalds
Ēvalds
Pēdējo reizi manīts 2019-12-01 12:04
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Kuldīga
Medību stāžs: No 2014
Aprīkojums: MP-153
08.04.2015. 21:25
Vēlētos iegādāties Taksi medībām alās un asinspēdai. Ar kādām cenām jārēķinās un kur meklēt labu taksi? (audzētavas utt.)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-08-04 20:33
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķiles un Ādažu/Sējas novadi
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
08.04.2015. 09:46
EDGARA TEKSTI VIENKĀRŠI "IESPĀRDA"....
dažas lietas par jagdiem gan esmu sapratis, kas būtu jāievēro, no savas 3 jagdu pieredzes - diemžēl man ar diviem nav paveicies- viens 11mēnešos palika uz šosejas, otrs 2gados vienkārši pazuda, tagad audzinu trešo.
1. kucēnu būtu jāņem pavasarī/vasarā lai tam var veltīt pietiekami daudz laika (ziemā pēc darba nesanāk un ar brīvdienām būs par maz)
2. ieteicamāk ir ņemt kucēnu jau no 8-10 nedēļu vecuma un sākumā to tomēr turēt mājās - vēlāk voljērā
3. katrs suns ir stipri individuāls pēc tā cik viegli to apmācīt un arī pēc rakstura un temperamenta
4. laikam gan neesmu redzējis nevienu jagdu kurš būtu īpaši jāapmāca alās - vienkārši jāmedī tajās sākot ar vienkāršākajām un tomēr ne ātrāk par kādu 7-8mēn vecumu (lai ir jau puslīdz izauguši īstie zobi)
5. pārāk liels niknums un neatlaidība alu medībās nepiekā laba nenoved -manā uztverē stipri labāk ir mazāk agresīvs, bet ar labu balss atdevi nekā tāds kas plosa, kož nost un lien ārā no alas pēc 5stundām
6. kucēnu var ņemt arī no latvijas jagdiem, tikai jāzin radu raksti, variants arī atvest no ārzemēm vai ņemt no to paaudzes Latvijā. (Pašam tagad ir kuce no Ukrainas)
Kvalitatīvs kucēns noteikti nevar būt lēts ar to jārēķinās, un Latvijā kucēnu radīšana pavisam noteikti nav bizness.
Slēpts
07.04.2015. 14:42
Igor, nav par ko :)
Igors
Igors
Pēdējo reizi manīts 2015-04-15 06:39
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
07.04.2015. 13:59
Ja paveiksies, tad ar jagdterjeru būsi apmierināts. Jaksis medībās ir universāls suns. Mana jakšu kucīte strādāja alās, gan dzinēj medībās, gan pienesa pīles. Man bija jagdterjeru kucīte, man paveicās, ka tai tēvs bija no Vācijas, tāpēc pēc rakstura tā ļoti atšķīrās no citiem jakšiem Latvijā, labā nozīmē. Iesaku izvēlēties tādu jaksi kurš nav 100% "Latvijas ražojums", tas ir kuram ciltsrakstos ir radi no citām valstīm, Vācijas, Polijas Čehijas utt., jo Latvijā, diemžēl lielai daļai jakšiem ir diezgan sabojāts eksterjers un raksturs arī viņiem nav tas labākais. Kam ir paveicies un bijis labs jaksis, tas nemaz citu suni medībām negrib.
Gunār, paldies,ka padalījies ar pieredzi! Ņemšu vērā!
Slēpts
07.04.2015. 11:52
Ja paveiksies, tad ar jagdterjeru būsi apmierināts. Jaksis medībās ir universāls suns. Mana jakšu kucīte strādāja alās, gan dzinēj medībās, gan pienesa pīles. Man bija jagdterjeru kucīte, man paveicās, ka tai tēvs bija no Vācijas, tāpēc pēc rakstura tā ļoti atšķīrās no citiem jakšiem Latvijā, labā nozīmē. Iesaku izvēlēties tādu jaksi kurš nav 100% "Latvijas ražojums", tas ir kuram ciltsrakstos ir radi no citām valstīm, Vācijas, Polijas Čehijas utt., jo Latvijā, diemžēl lielai daļai jakšiem ir diezgan sabojāts eksterjers un raksturs arī viņiem nav tas labākais. Kam ir paveicies un bijis labs jaksis, tas nemaz citu suni medībām negrib.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
07.04.2015. 09:45
Ciks es esmu dzirdējis ka viņi pa alām iet labi ja uz to apmāca.

Alās varbūt jagdiņš ir izcils suns,nemāku pateikt nau man tādu suņi bījuši.

Izcilāki "spečuku" teksti. Suņa nav, bet viedoklis ir. :)))
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
07.04.2015. 07:20
Esmu sastapis gan suņiem, gan cilvēkiem ļoti draudzīgus jagus, bet tādus, kurus var atraut no medījuma vēl neesmu redzējis.

Jags (Vācu medību Terjers), tā pat arī citas šķirnes suns, būs tieši tāds, kāds ir suņa saimnieks, kura rokās tas nonacis....
Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
07.04.2015. 06:50
Kā parasti suņu diskusijās, emocijas burbuļo.
1. Par suņa cenu - 300 eiro nav nekāds kosmoss vai augstākie atmosfēras slāņi, bet gan ļoti zema cena ar cerību atgūt ieguldīto. Neesmu interesējies par jagu cenām Vācijā, bet Braku "pa lēto" var nopirkt sākot ar 800 oiro. Labs kucēns nevar maksāt lēti, jo labi kucēni nenokrīt no gaisa.
2. Esmu sastapis gan suņiem, gan cilvēkiem ļoti draudzīgus jagus, bet tādus, kurus var atraut no medījuma vēl neesmu redzējis.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
06.04.2015. 23:10
Igor, ļoti labi, ka secināji pareizi ;) Jo es savus suņus kuram katram nepārdodu, vienmēr paskatos, cik cilvēks ir adekvāts. Mani suņi Tev neder. Mani suņi der tādiem, kuriem suns nav vienkārši vienreizējs instruments, bet draugs un palīgs. Man nav krāniņš, ar ko mērīties, piedod :)
Igors
Igors
Pēdējo reizi manīts 2015-04-15 06:39
06.04.2015. 22:17
Principā, par jagdiem visu informāciju atradu,tagad es tiešām zinu, kādu suni man vajag.Paldies visiem, kas palīdzēja ar padomu. Tēmu var aizvērt!