Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Optika Yukon Photon

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 60 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 28.12.2016. 14:52

Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
20.06.2015. 09:04
Ērik,tad forumā ir links,jo es ne no tā,ne no šā nemeklētu youtub-ē par naktinieka pārbūvi...,varbūt kāds cits atceras,lai gan no otras puses-tā pārbūve to nav vērta,jo tehnoloģijas iet lielā ātrumā uz priekšu un tas,kas vakar bija dārgs,pēc gada jau ir krietni lētāks.
Ēriks
Pēdējo reizi manīts 2023-06-18 22:09
Lietotāja statuss: Lietotājs
20.06.2015. 10:55
Meklēju es youtubā, neatradu. Var jau uzdot jautājumu tam Arnoldam 1972, ja ir interese.
Ēriks
Pēdējo reizi manīts 2023-06-18 22:09
20.06.2015. 11:24
https://m.youtube.com/watch?v=... Izrādās to darija vina draugs.
Oskars
Oskars
Pēdējo reizi manīts 2018-06-14 18:55
Mednieku organizācija: m/k Koknesis
Atrašanās vieta: Aizkraukle
Medību stāžs: 1999.g.
Aprīkojums: Haenel Jager 10//30-06 ; Baikal MP 155//12/76 ; IŽ-43M//12/76
Medību trofejas: 8
20.06.2015. 22:38
Paldies par informāciju!
Normunds
Normunds
Pēdējo reizi manīts 2017-12-11 20:38
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
08.07.2015. 16:36
Kā Pulsar N770A īpašnieks varu teikt ka:
1. Oriģinālais aķis jāpērk uzreiz. Ar batarejām nav ko čakarēties. Vasarā vēl, bet ziemā kā video tika teikts. 20 min ir batarejas ir beigušās.
2. Esmu mēģinājis lietot tālvadības pulti. Man nepatika. Lietojis vairs neesmu. Tas manuprāt ir lieks aksesuārs.
3. Piegaismotājs lāzers 915nm tiešām nerāda tālāk ka 200m. Bet veči, tādā attālumā ar pelielinājumu 4,5x nevar pateikt, vai tā ir cūku mamma vai pernais sivēns. Es nekad nešauju kamēr 100% neesmu sapratis pa ko es šauju. Teorētiski piegaismotāju varētu uzlabot (kā video parādīts), bet tas nav nepieciešams citu iemeslu (iepriekš minēto) pēc.
4. Man ar plintes piešaušanu gadijās kuriozs notikums. Pēc optikas uzstādīšanas izrādijās, ka korekcijas vispār nebija nepieciešama. Neticās, bet tas ir faksts :))) Kolēģim nācās likt starp korpusu un kronšteinu alumīnija folija gabaliņu. Līdzīgi kā šim video autoram.
5. Šauju ar 7x65R. Izšauti ir vismaz kādi 40 šāvieni. Nekādas problēmas ar optikas izsišanu neesmu ievērojis. Pagaidām strādā labi. Ceru ka tāpat arī turpinās :)
6. Par piešaušanu dienā autoram ir taisnība. Šaujor šautuvē pie mākslīgā apgaismojuma nav nekādu problēmu, bet saulainā dienā mērķa kontūras redz, bet pašu desmitnieku (melnā krāsa) neredz. Taisos izurbt caurumiņu priekšējā vāciņā. Esmu jau arī citur lasijis, ka tas palīdz.
Optika kopumā ir laba. Varu ar pilnu atbildības sajūtu apgalvot, ka medijot cūkas krēslā un naktī šī optika rāda labāk par swarovski un ceisu kopā saliktiem :) Šobrīd medijot (jūlija sākumā) nav nepieciešamības lietot piegaismotāju. Viss redzams perfekti, kā dienā. Ar klasiskajām dienas optikām pat nevar salīdzināt. Nu un protams Pulsaru nevar salīdzināt ar 2 vai 3 paaudzes nakts optikām. Tās ir labākas. Ir pārbaudīts. Pulsars ir tāds kā zelta vidusceļš, ja tev nav naudas labai nakts optikai, tad kā kompromisa variants šis ir ļoti labs. Redzes leņķis ir ļoti mazs, bet ja laiks ir (man ir), tad visu ko vajag tu atradīsi :) Bilde tumsā ar piegaismotāju ir graudaina, bet pietiekoši laba, lai tu pilnīgi skaidri redzētu ko tu medij un kur tu gribi trāpīt :) Reāls darba verķis, kas strādā.
Vēl gribu pateikt vienu lietu. Ir zināmi, ir redzēti un arī dzirdēts par ētiskajiem medniekiem, kuri it kā nelieto nats optiku, jo tas redziet nav ētiski. Bet paši tai pat laikā ar labākajām un dārgākajām dienas optikām tāpat mēģina dabūt to sivēnu tādas redzamības apstākļos, kad paši lāga neredz pa ko šauj. Cik reiz nav kritušas cūku mammas. Cik reiz nav šauts garām, jo mednieks šauj pa siluetu neredzot nelielus krūmus un zāli, lodei aizlidojot rikošetā..... Katram no mums tā sajūta, ka nu tagad es redzu jau slikti un nešaušu ir savādāka. Viens spēj nospiest uz bremzēm, cits nē - un taisa sūdus. Jūnijā un jūlijā vēl var medīties pa naktīm ar dienas optiku, vēlāk ir kā ir. Mēness, mākoņi, vieta kur medijam - fons un daudz kas vēl var izrādīties par iemeslu tam, ka šoreiz šaut nevajadzētu.... bet kaut ko jau var redzēt ....un tad ceor uz labu laimi tiek bliezts pa neskaidri redzamu mērķi. Nakts optika vismaz garantē, ka jebkurā gadījumā mednieks spēs izvērtēt, padomāt, apsvērt ..... šaut vai nē.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 12:55
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 2003. gada
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
13.07.2015. 16:47
Kāds laimīgais Yukon Photon XT 6.5x50L īpašnieks var pateikt fotogrāfijā redzamos trīs izmērus. Un otra lieta, ar ko būtiski atšķiras S no L modeļa? Es atradu tikai divas lietas, redzes lauks, grādos ( nez kā tas jāsaprot?) 3,5 pret 4,3 un izmēri 430x75x80 pret 398x75x80. Sanāk S modelis mazāks, ar lielāku redzes leņķi un lētāks???
Andris
Slēpts
13.07.2015. 20:09
1. 12cm ; 2. 13mm (īsti nezinu kuru izmēru vajag dodu gredzenu augstumu, jo tur pie 2 nav līdzens profils); 3. ~11-12cm. S no L laikam atšķiras tikai ar piegaismotāju veidu viļņu garumu, tas ir vienam IR lāzera gaisma otram IR LED.
Jā laimīgais īpašnieks (tik cūku vairs nav.. :( ), cena+īpašības attiecībā ļoti samērīgs pirkums. :) tas tā....
Andris
Andris
14.07.2015. 13:15
Paldies, Jāni!
2. mērījumam mani interesē augstums no trubas līdz zemākajam punktam. Vēl būtu labi zināt attālumu no A līdz B, kur A ir tuvākā vieta līdz iespējamai riņķa uzstādīšanai un B nosacīti zemākais punkts pa centra līniju. Cik saprotu tur apakšā ir kāds "pipsītis".
Vienkārši funktierēju vai varēšu dabūt virsū uz karabīnes ar parastajiem riņķiem. Baigi negribās likt vīvera sliedi, jo divas optikas ir pielāgotas ar ātrajiem kronšteiniem (cik nu ātriem, ar karodziņiem). Sanāks visu pārtaisīt, vēl arī pirkt sliedi, jaunus riņķus un kronšteinu.
LED tipa ir labāks? Papētīju tos redzes leņķus, ja pareizi izpīpēju, tad 4,3' ir 7,5m redzes lauks uz 100m S verzijai (lētākajai). Tur pretī L versijai sanāk 6,1m.
Andris
Andris
Andris
14.07.2015. 14:38
Sazinājos ar tirgotāju, mājas lapā esot kļūda. Visi parametri S un L modelim esot identiski. Izņemot piegaismotāju! Ar S labāk redzēšot krūmainā apvidū, ar L tālākā distancē. Par cik ir doma piepirkt 940 piegaismotāju, tad vispār pofig.
Slēpts
15.07.2015. 08:12
Labrīt.
Tajā vietā Nr.2 ir uz sāniem (sliedei netracē) mazliet zemāks attiecībā pret ieroci, tādēl devu gredzena augstumus. Man gredzeni ir tieši līdz ar to izmēru, kas interesē. LED piegaismotāju redz ruķši, bet vari tālāk pētīt. Ar Laser neredz rukši, bet vari mērķi izšķirt līdz kādiem 110-120m (ta stā subjektīvi)
Mēģin``ašu ielikt skatu no apakšas...
Slēpts