no siltināta vai nesiltināta, katra paša izvēle ;) bet naktī jābūt tornī. Ja no troņa naktī gribās tēlot tālšāvēju, tad jā suns būs nepieciešams. Ja ar neviem viss kārtībā un var pielaist/pievilināt dzīvnieku pietiekoši tuvu pārliecinātam šāvienam, tad suns nav vajadzīgs
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
06.10.2015. 14:13
Aigar - Tu peldi fantāziju pasaulē .Pēc Tavas loģikas sanāktu , ka Latvijā jābūt ap 150 medniekiem .Jo vairāk lasu Tavus komentārus , jo dīvaināks Tu liecies .
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
06.10.2015. 15:12
Man sirdsapziņa ir tīra .Mēs labi izblandījāmies meklējot kaut mazāko asinspēdu ,bet bez rezultātiem .Pat bijām aizlauzuši kociņus lai vel pa gaismu pārbaudītu ,bet ne kā
Vai nav dīvains mednieks, šī teksta autors....Gati.
Aigar - Tu peldi fantāziju pasaulē .Pēc Tavas loģikas sanāktu , ka Latvijā jābūt ap 150 medniekiem
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
06.10.2015. 15:55
Kas Tev liekas dīvains ? Tas ka mēs meklējām asinspēdu ,vai tas ka pārliecinājamies ka tādas nav ?Murgi sanāk ka jaTev nav suns kas naktī iet pa asinspēdu Tu mežā nevari pa nakti rādīties .Cik Latvijā ir apmācīti asinspēdu suņi ? Dikti šaubos ka 150 sanāks .Otrs murgs - kā Tu iedomājies nakts medības .Pēc likuma - no paugstinājuma uz cūkām ,jenotiem ,lapsām .Es gribu redzēt , kā Tu mežā uzcel višku un gaidi cūku atnākam , bez piebarošanas ,bez barošanas laukiem (iesētiem).Nevajag gudri dirst , ka tie nav mednieki , kas šauj barošanu vietās .Es saprotu Tu laikam noņemies ar suniem un tas Tev ir bizness, bet tādeļ nav jāuzspiež citiem ,lai tie atbalsta Tavu biznessu .
He, he, he...
Esmu redzējis vairākus vācu asinspēdu dzinējsuņus un tikai dažas laikas, kas tiešām mežā kaut ko dara.
Vairumā gadījumā medībās redzu suņus "čempionus", kuri nav spējīgi atrast medījumu pat tad, kad tam ir uzkāpuši virsū un vienīgais uz ko spējīgi ir apriet vāveres vai iekost kādam (labākajā gadījumā pašam saimniekam, jo tas šim neko nav iemācījis), bet nu "čempionu" saimniekiem cepuri nost, slavē tā, ka mute sausa!
IMHO manas domas par rukšiem - divas lietas. Nešaut, ja mežmalā, lai ieet tīrumā. Ja mežmalā, tad ielīdīs mežā un tad tikai ar asinspēdu (vai citādi labu) suni. Šaut ar medību lodi, kas precīzi iet konkrētai plintei, domāju ka lodes tips un patronas brends mazāk svarīgi. Ja trāpīsi 'būrī', tad turpat arī būs. Man labi iet federal patronas ar plastmasas galu, asinspēdas nekādas nav, ja lielāks, tad lode paliek otrpus pie ādas...bet visi gar zemi un uz vietas. Bet tas nenozīmē, ka citas patronas sliktas, es liktu primāro uzsvaru uz precizitāti.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
06.10.2015. 18:52
Kas Tev liekas dīvains ? Tas ka mēs meklējām asinspēdu ,vai tas ka pārliecinājamies ka tādas nav ?
Protams,ka tas ir dīvaini.... nu un ja Tu atrodi asinspili, ko tālāk bez suņa?
Ar sašautu aknu, bez redzamas "asinspēdas" iet līdz 400m
Šāviens kunģī, arī bieži neparāda redzamu asinspēdu, guļas apmēram pēc 300-400m
Par atšautu kāju nemaz nerunāšu....
Tākā mans viedoklis - sunim jābūt VIENMĒR pa rokai , jebkurās medībās, it īpaši nakts, un nav svarīgi vai izmanto nakts tēmekli vai nē.
.Es saprotu Tu laikam noņemies ar suniem un tas Tev ir bizness,
Esi nepareizi sapratis - man medību suņi NAV biznes.....,man medību suņi ir nepieciešamība, arī no nakts medībām cenšos izvairīties, ja nu vienīgi kāds zvēriņš, kaut kur, kaut ko posta.....
Nevajag gudri dirst , ka tie nav mednieki , kas šauj barošanu vietās
Nu tādi dīvaini tie mednieki ir, it īpaši tie , kas šo vienkārši, dzīvnieku atšaušanas metodi , sauc par pamat medību veidu.Tieši pateicoties šiem dīvainīšiem ir radīti , tā īsti neizpildāmi, MK noteikumi par medījamo dzīvnieku piebarošanu.
06.10.2015. 19:39
Kā uz gaidi var ievilkt pa zarnām un kuņģi (ja attālums tur nav lielāks pa 80m.)?Man tā nav gadījies .Ja pats esi piešāvis ieroci un ar redzi viss kārtibā , tādiem gadījumiem nevajedzētu būt .Es bišķi pastrādāju naktī pa šautuvi un sapratu kā jāmērķē lai arī pa tiem 300 m trāpītu "kill" zonā .Nezinu tikai kā ir ar to caursišanu .Šāvu gan no stenda .Tas nenozīmē ka nu tik vālēšu ,bet toties zinu kā jārīkojas,ja kas .
Tieši pateicoties šiem dīvainīšiem ir radīti , tā īsti neizpildāmi, MK noteikumi par medījamo dzīvnieku piebarošanu.
Aigar, absolūtas blēņas. Aktīvi piedalījos šo noteikumu izstrādē. Un tikai pateicoties ZSA spiedienam, tie tika izstrādāti un atbalstīti. Tas, ka VMD darbinieki tos klaji neievēro, ir viņu administratīva atbildība/bezatbildība. Vienīgais iespējamais līdzeklis, lai to mainītu, ir APK atvēršana. Šo noteikumu būtība un jēga ir ievērojami samazināt mežacūku skaitu Valsts teritorijā (staltbrieži rindas kārtībā). Tas, ka noteikumus daži dīvainīši interpretē pēc saviem ieskatiem, ir klaji nožēlojami. Starp citu J.Bārs, nesapratu, pa kuru laiku, paspēja dažas vitāli nepieciešamas tēzes no noteikumiem "izmest".
Vai nav dīvains mednieks, šī teksta autors....Gati.
No kurienes tādi murgi.....
Esmu redzējis vairākus vācu asinspēdu dzinējsuņus un tikai dažas laikas, kas tiešām mežā kaut ko dara.
Vairumā gadījumā medībās redzu suņus "čempionus", kuri nav spējīgi atrast medījumu pat tad, kad tam ir uzkāpuši virsū un vienīgais uz ko spējīgi ir apriet vāveres vai iekost kādam (labākajā gadījumā pašam saimniekam, jo tas šim neko nav iemācījis), bet nu "čempionu" saimniekiem cepuri nost, slavē tā, ka mute sausa!
Protams,ka tas ir dīvaini.... nu un ja Tu atrodi asinspili, ko tālāk bez suņa?
Ar sašautu aknu, bez redzamas "asinspēdas" iet līdz 400m
Šāviens kunģī, arī bieži neparāda redzamu asinspēdu, guļas apmēram pēc 300-400m
Par atšautu kāju nemaz nerunāšu....
Tākā mans viedoklis - sunim jābūt VIENMĒR pa rokai , jebkurās medībās, it īpaši nakts, un nav svarīgi vai izmanto nakts tēmekli vai nē.
Esi nepareizi sapratis - man medību suņi NAV biznes.....,man medību suņi ir nepieciešamība, arī no nakts medībām cenšos izvairīties, ja nu vienīgi kāds zvēriņš, kaut kur, kaut ko posta.....
Nu tādi dīvaini tie mednieki ir, it īpaši tie , kas šo vienkārši, dzīvnieku atšaušanas metodi , sauc par pamat medību veidu.Tieši pateicoties šiem dīvainīšiem ir radīti , tā īsti neizpildāmi, MK noteikumi par medījamo dzīvnieku piebarošanu.
Aigar, absolūtas blēņas. Aktīvi piedalījos šo noteikumu izstrādē. Un tikai pateicoties ZSA spiedienam, tie tika izstrādāti un atbalstīti. Tas, ka VMD darbinieki tos klaji neievēro, ir viņu administratīva atbildība/bezatbildība. Vienīgais iespējamais līdzeklis, lai to mainītu, ir APK atvēršana. Šo noteikumu būtība un jēga ir ievērojami samazināt mežacūku skaitu Valsts teritorijā (staltbrieži rindas kārtībā). Tas, ka noteikumus daži dīvainīši interpretē pēc saviem ieskatiem, ir klaji nožēlojami. Starp citu J.Bārs, nesapratu, pa kuru laiku, paspēja dažas vitāli nepieciešamas tēzes no noteikumiem "izmest".