Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
02.11.2015. 21:29
Aigar!
To saka tie, kam neizdodas iegūt gan skaistus, gan labi strādājošus suņus!
Protams, arī suns ar eksterjera trūkumiem var būt izcils palīgs medībās, bet tikai tad, ja ir cēlies no izciliem suņiem! Zini, kā kriei saka- apses apelsīnus neražo ;)
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
02.11.2015. 21:56
arī suns ar eksterjera trūkumiem var būt izcils palīgs medībās, bet tikai tad, ja ir cēlies no izciliem suņiem!
Tu pati saproti, ko esi uzrakstījusi....kaut gan, nesen biju viesmedībās, kurās piedalījās šunelis - Latvijas dzinēja un Gludspalvainā takša krustojums, kuru mednieku formējumā ļoti ciena, viņa darba spēju dēļ....
03.11.2015. 11:00
Aigar, es saprotu gan, ko esmu uzrakstījusi ;)
Vai var būt Tu domā, ka sapārojot 2 čempionus, mēs iegūstam vēl 10 čempionus? :D:D :D
Un kāpēc gan laba dzinējsuņa un laba takša krustojums nestrādātu?
03.11.2015. 14:55
Nē, Aigar!
Es cenšos iestāstīt, ka ir suņi, kas sevī apvieno teicamu eksterjeru ar teicamām darba īpašībām!
Tu šobrīd runā par kaut ko pavisam citu!
Sapārojot 2 izcili strādājošus suņus, visi pēcnācēji, iespējams, nebūs darba čempioni, bet 99% būs piemēroti medībām.
Turpretī, sapārojot 2 nestrādājošus suņus, vai 2 suņus ar vāji izteiktiem mednieka instinktiem, ir pavisam maz cerību, ka kāds no viņu pēcnācējiem labi strādās. Un, Tevis pieminētajā piemērā, ja painteresētos, noteikti izrādītos, ka tas krustojums ir cēlies no labi strādājoša takša un labi strādājoša LVDz
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
03.11.2015. 19:27
Mēģini saprast,Žanna, šis forums nav suņu audzētāju forums.Šī foruma dalībniekiem tomēr vairāk interesē suņa darbs medībās, tāpēc nebūtu lieki pieminēt, kā" darba čempionam" iet medībās....+ vēl būtu jāzin atbilstība sķirnes standartam, saprotamā valodā.
Tevis pieminētajā piemērā, ja painteresētos, noteikti izrādītos, ka tas krustojums ir cēlies no labi strādājoša takša un labi strādājoša LVDz
Protams, ka "sapārojušies" labi suņi.
Šā metiena suņi nekad nebūs "darba čempioni", kaut gan ir teicami medību suņi....pārbaudīti M E D Ī B Ā S, un kas zin, varbūt aizsāk jaunu asinslīniju Latvijas dzinējsunim.Tas tā , Žanna , nedaudz par nopietno medību suņu kinoloģiju.
Cienījamie suņu īpašnieki, es, protams, saprotu, ka jautājums īsti nav vietā... Bet šeit figurē tik daud dažādu un sarežģītu (lasi: pārlieku garu un pompozu) suņu vārdu. Vai jums ir kāda tradīcija, kas nosaka, ka suņa vārdam jāatspoguļo viņa "aristokrātiskā" izcelsme? Kāpēc es neredzu nevienu sacensību uzvarētāju vārdā Komisārs Breksis vai Tobis? Ko īsti nozīmē "AK MIL VISTA NIGHT RIDER"? Vai suni aizvainos, ja viņam ieliks parastu, vienkāršu vārdu? Jums pašiem taču arī nav vārdos "fon", "von", "de la" utt. utjp.
Piedodiet par offtopiku, bet šī ir viena lieta, ko es nemūžam neemu varējis saprast.
Vai dieniņ ko var ņemties???
TAS VIS IR DOMĀTS REKLĀMAI, visi šie von un fon (labi ka nav vēl izkoduši kā tur tos sauca pirms mūsu ēras)ir domātu suņuku bērnu tirzniecībai,taisni riebjās medību suņus te kāds pataisa par pūdeļiem jp.....
To saka tie, kam neizdodas iegūt gan skaistus, gan labi strādājošus suņus!
Protams, arī suns ar eksterjera trūkumiem var būt izcils palīgs medībās, bet tikai tad, ja ir cēlies no izciliem suņiem! Zini, kā kriei saka- apses apelsīnus neražo ;)
Tu pati saproti, ko esi uzrakstījusi....kaut gan, nesen biju viesmedībās, kurās piedalījās šunelis - Latvijas dzinēja un Gludspalvainā takša krustojums, kuru mednieku formējumā ļoti ciena, viņa darba spēju dēļ....
Vai var būt Tu domā, ka sapārojot 2 čempionus, mēs iegūstam vēl 10 čempionus? :D:D :D
Un kāpēc gan laba dzinējsuņa un laba takša krustojums nestrādātu?
Vai tad tieši šo Tu necenties "iestāstīt" šinī tēmā???
Es cenšos iestāstīt, ka ir suņi, kas sevī apvieno teicamu eksterjeru ar teicamām darba īpašībām!
Tu šobrīd runā par kaut ko pavisam citu!
Sapārojot 2 izcili strādājošus suņus, visi pēcnācēji, iespējams, nebūs darba čempioni, bet 99% būs piemēroti medībām.
Turpretī, sapārojot 2 nestrādājošus suņus, vai 2 suņus ar vāji izteiktiem mednieka instinktiem, ir pavisam maz cerību, ka kāds no viņu pēcnācējiem labi strādās. Un, Tevis pieminētajā piemērā, ja painteresētos, noteikti izrādītos, ka tas krustojums ir cēlies no labi strādājoša takša un labi strādājoša LVDz
Protams, ka "sapārojušies" labi suņi.
Šā metiena suņi nekad nebūs "darba čempioni", kaut gan ir teicami medību suņi....pārbaudīti M E D Ī B Ā S, un kas zin, varbūt aizsāk jaunu asinslīniju Latvijas dzinējsunim.Tas tā , Žanna , nedaudz par nopietno medību suņu kinoloģiju.
Piedodiet par offtopiku, bet šī ir viena lieta, ko es nemūžam neemu varējis saprast.
Sauc kā gribi.
Tas nav nekas jauns - http://www.medibusuni.lv/lv/sk...
....jo, cik tad ilgi pāros radiniekus.
TAS VIS IR DOMĀTS REKLĀMAI, visi šie von un fon (labi ka nav vēl izkoduši kā tur tos sauca pirms mūsu ēras)ir domātu suņuku bērnu tirzniecībai,taisni riebjās medību suņus te kāds pataisa par pūdeļiem jp.....