Šodien vārdadienu svin Bella, Berta, rītdien - Dzintara, Dzintars, Dzintra
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Alu suņu sacensības

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 13 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 26.09.2017. 07:18
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
04.11.2015. 18:29
Nu pēc šitām sacensībām mākslīgās alās, aplokos un vēl velns viņu zin, kur,
par suni spriest var maz.
Jāievieš pārbaude reālās medībās, reālos apstākļos, kur smakas ir desmitiem, kur apkārt ir citi suņi, kas piedalās procesā,
kur ir attiecību skaidrošana, sveši cilvēki, sveša vieta, līst lietus, snieg sniegs, dubļi līdz kaklasiksnai u.t.t.
Sunim ir jābūt aprīkotam ar GPS sekotāju, lai var redzēt kā viņš strādā.
Un jāfiksē, JĀDOKUMANTĒ suņa reālā darba rezultāts - izdzītais lops, asinspēdā atrastais lops, noturētais lops, alā atrastais lops u.t.t.
Un tikai pēc tam, kad es redzu suni, ko saimnieks sauc par MEDĪBU, es redzu viņa REĀLOS panākumus kādā laika periodā,
redzu MEDNIEKU rakstiskas atsauksmes (apliecinājumu) tā darba spējām, un kurš varētu tikt krustots ar tādas pašas kvalitātes suni,
es varu vēlēties viņa pēcnācējus.
Nu mani neaizkustina nekādi alu suņa panākumi izbetonētā U veida mākslīgā alā, lai arī kāds
viņam būtu tas interjers, tfu, eksterjers.
Nu tad nafig, teiksim vieglatlētam, jākuļas uz otru pasaules malu uz mačiem!?
Nu grūti taču, - viens pie kalniem nav pieradis, viens pie citas temperatūras, cits pie ēdiena ...
Vienā dienā, vienā stundā, saliekam viņus VIŅU sporta zālē uz skriešanas trenažiera, lai mauc!
Mākslīgos apstākļos nosakām čempionu!
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
05.11.2015. 08:36
Aigar!
Forumā ir pa pilno tēmu par suņiem, suņu klubiem, suņiem medībās un suņu nozīmi medību procesā. Šeit ir tēma par suņu sacensībām.
Visas ar suņiem saistītās tēmas Tu jau esi aizdirsis, neaizdirs, lūdzu, arī šo!
Ja Tu, n-tos gadus ar suņiem ņemdamies, vēl nesaproti, ko nozīmē vārdi "čempions" un "uzvarētājs", tad man ir jāsecina, ka Tev latviešu valoda nav saprotama valoda. Un, lai gan šis nav suņinieku forums, bet mednieku forums, vairums mednieku laikam saprot vārdu "darba diploms", "izstāde", "sacensības" un "āpsis" nozīmi.
Renārs Agulis, es vēl ne tādus suņus medībās esmu redzējusi! :)
Runājot par suņiem, rētām un izstādēm, rētas uz purna nevienu nepārsteidz. Izstādēs rētainus suņus nākas redzēt regulāri. Tomēr, ja rētas ir no vienas vietas, tas nav labs rādītājs medību sunim. Suņa uzdevums ,tomēr, ir palīdzēt nomedīt zvēru, nevis dabūt no zvēra bietē. Esmu redzējusi suņus, kurus šuj ,un pēc tam viņi ir mēnesi uz slimības lapas, pēc katrām medībām, bet es neuzskatu tādus par izciliem palīgiem medībās. Nerunāšu par saviem suņiem, lai nedomā, ka es lielos, varu minēt mūsu kolektīva suņus, taksim Džonim ir jau 9 gadi un nav nevienas acīm redzamas rētas, Krievu-Eiropas Laikai Torno ir 5 gadi un neliels caurums ir pa šiem gadiem bijis tikai viens (sen aizdzijis un nekādas rētas tur nav) , jagdam Zorro ir pāris nenozīmīgas švīkas uz purna. Un visi šie suņi ir tie, kas ļoti labi strādā mežā.
Žanna
Žanna
05.11.2015. 08:55
Jānis Bolmanis
Par suņu vārdiem.
Visiem viena metiena kucēniem vārds tiek likts uz vienu burtu. Īstenībā tā ir diezgan liela problēma, salikt visiem vārdus uz vienu burtu, lai neatkārtotos, jo nav jau viegli izdomāt. Ir populāri vārdi ( trīs Riko vienā kolektīvā- piemērs iz dzīves) , ej tad pēc tam izštuko, par kuru suni ir runa? 1, 2 vai 4 gadus vēl var klubs eksistēt ar Tobiem un Rekšiem, pēc tam nākas ieslēgt fantāziju. Katrs audzētājs izdomā saviem kucēniem pievārdu (uzvārdu) , kas neatkārtosies vairs nekad un nekur (ir datu bāze, kurā šie pievārdi tiek reģistrēti un tiem ir jābūt cik tur atšķirībām, lai nesajūk). Visi šie fon, fom utt. īstenībā nav nekas dižciltīgs, mums, latviešiem tas tā liekas, jo vācu baroni bija "fon", bet, īstenībā, tas nozīmē tikai un vienīgi "no". Mums taču arī bija Silakroga Janka utt. Ja tev būtu kuce un Tu izdomātu viņas bērniem pievārdu (uzvārdu), varētu, piemēram, nosaukt "no Bolmana Mājas", bet, ja Tu dzīvotu Vācijā, sauktu "vom Haus Bolman". Jēga tā pati, bet skanīgāk un dižciltīgāk liekas :D :D :D
Īstenībā šādi suņu uzvārdi ir ļoti vajadzīgi, iedomājies, kāds juceklis būtu, ja Latvijā atceltu uzvārdus! Kā mēs atšķirtu vienu Jāni vai Pēteri no tūkstošiem citu Jāņu vai Pēteru? Pēc personas kodiem? Kas tos būtu spējīgs atcerēties? Tāpat arī suņus, kas spēj atcerēties mikročipu numurus?
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
05.11.2015. 09:01
Ja Tu, n-tos gadus ar suņiem ņemdamies, vēl nesaproti, ko nozīmē vārdi "čempions" un "uzvarētājs", tad man ir jāsecina,

Arī Es varu izdarīt secinājumus par Tavu" kinoloģisko" darbību un izvilkt tevi no gultas apakšas...un nospļauties man uz to ,ka Tu atkal brēksi, ka aizdiršu tēmu.Nemaz tik pozitīvs tēls Tu nebūsi....
Ir liela starpība starp medību suņa titulu - ČEMPIONS medību suņu suņkopībā un suņa titulu - Darba čempions, kuru iegūst mākslīgos apstākļos.
Žanna
Žanna
05.11.2015. 12:33
Aigar, lūdzu, vari atvērt jaunu tēmu, nosaukt to "Žanna Zariņa kopā ar N.Salmiņu un V. Klučnieci čakarē medību suņkopību Latvijā" un rakstīt tur visu, ko vien vēlies :)
Jau tā nevienā no suņu tēmām nekā nav, izņemot Tavu demagoģiju, visas tēmas ir aizdirstas!
Vari izdarīt savus secinājumus par manu kinoloģisko darbību, man tas ir pie kājas, jo par TAVU kinoloģisko darbību arī te daudzi ir informēti. ;)
Ja kādu neinteresē suņu sacensības, viņš šo tēmu var vienkārši nelasīt. Lielākā daļa no suņiem, kas piedalījās sacensībās, regulāri piedalās arī praktiskās medībās.
Gribēju tēmu par sacensībām, bet, kā vienmēr, sanāca uzdirsieni no to cilvēku puses, kuriem pašiem nav ko parādīt.
Aigars
Aigars
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
05.11.2015. 14:26
Aigar, lūdzu, vari atvērt jaunu tēmu, nosaukt to "Žanna Zariņa kopā ar N.Salmiņu un V. Klučnieci čakarē medību suņkopību Latvijā"

A,davai,ka - atver pati tēmu par šiem personāžiem....tikai par viņu labiem darbiem medību suņu suņkopībā.Paskatīsimies kāda bilde, par katru izveidosies.
Esmu gan piedalījies ar vsaviem suņiem gan tiesājis suņu sacensības, tāpēc varu droši pateikt - tiklīdz šajā štellē sākas mērīšanās ar krāniņiem vai pupiem, tā arī beidzas medību suņu kinoloģija.
Žanna
Žanna
05.11.2015. 14:56
Te laikam vietā būtu sakāmvārds par slikto dejotāju, kuram paša debesu zvani traucē ;)
Man medīt netraucē ne LKF, ne LMKA, ne personīgi Salmiņš ar Klučnieci.
Ja Tev ir kas sakāms, saki, tikai atver citu tēmu, jo šī tēma ir par sacensībām, nevis par suņu izvērtēšanā dabīgās medībās, kas, neapšaubāmi, ir svarīgs pasākums, bet, diemžēl, bieži notiek pie uzklāta galda sēžot. :(
Jebkuras sacensības ir PUBLISKS pasākums, jebkurš, kuru tas interesē, var nākt un skatīties un pats izdarīt secinājumus. Ja neinteresē, var nenākt un neskatīties. Neredzu iemeslu kašķim.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2017-02-01 21:45
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 25
Aprīkojums: Losene
Suņi: foksis
05.11.2015. 16:52
Sveika, cien. Žanna! Atklāti sakot, tie zvani reizēm traucē ne tikai polku lecot. Varbūt labāk izstāsti kaut ko par tādu sugu kā DEKORATĪVAIS TRUŠU TAKSIS. Protams, ja ir kāda info- piem. vai piedalās sac. mākslīgā alā, vai piedalās medībās u.t.t. Aigaru varētu ņemt pie pautiem pēcāk.
Aigars
Aigars
05.11.2015. 18:52
Ja Tev ir kas sakāms, saki, tikai atver citu tēmu, jo šī tēma ir par sacensībām,

Tagad ,gudriniece, lasi ļoti uzmanīgi - šāda veida sacensības nav a t ļ a u t a s. No organizātoru puses Tev pienāktos pa kaklu, par lielo tieksmi plātīties.Par pasākumu "Dālderos". Ar manīm tika saskaņotas alu suņu darba pārbaudes....bet atrodas viena vārna un nokristī tās par sacensībām.
Žanna
Žanna
05.11.2015. 19:11
Aigar, sacensības tika oficiāli pieteiktas un par to laiku tika paziņots PUBLISKĀ telpā jau gada sākumā.
http://www.dogs.lv/lv/apmaciba...
https://www.facebook.com/photo...
Man tāda sajūta, ka Tu atkal esi aizlidojis astrālajā telpā... :(