Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
20.01.2016. 21:48
Esmu "smagi" cietis šo Medību likuma grozījumu sakarā........ derībās zaudēju koni.....http://www.la.lv/cukam-ballite... situācija, par ko saderējām, ar savu medību kolēģi Ivaru K.
Nu neticēju ka kaut ko tādu var dabūt cauri.
Izskatās , ka grozījumu sakārā, kāds (kādi) apčakarēti.....
Manā skatījumā grozījumi pilnīgi lieki un tā īsti nemaz nedarbosies.Arī manā un Ivara K. derību gadījumā.Koni zaudēju,bet kad ieraudzīju VMD lēmumu , uz kura pamata varēja pamedīt tikai suscofra amerikas omīšu zemes pleķī, zvaigznītes uz koņa ,iespaidīgi samazināju.
Māri lai dašautu dzīvnieku ir jābūt vēsā mierā un nesteigties. Ne velti krievu valodā ir tāds teiciens "Pospešis ir delov natvoriš" vai otrs variants "Goračemu ohotniku i derevannij peņ pokažetsja zaicem!" Tāpēc ir jāgaida izdevīga situācija un tad tikai jāšauj, steigties nedrīkts. Labāk lai tas dzīvnieks aiziet nekā no kātiem nogāž kādu suni vai nedot dievs vēl homo sapiensu. Un pirms idzarīt šāvienu ir desmit reizes vismaz nosvērt visu kur šāviena raidītā lode ies it īpaši dašaujot stāvošu alni vai staltbriedi!
šoreiz šķiet,ka viņš nekad nav redzējis,kā trīs suņi,katrs no savas puses, ,,apstrādā,,
Nu un Māri pamāci- kur var kļūt par Rembo- lai ar nazi procesu pabeigt:)
Katram no mums medībās ir bijušas daudz un dažādas situācijas. uz gaidi ik palaikam gadās , ka nokrīt, bet process nav pabeigts. Es vienreiz pamēģināju piebeigt ar nazi- nu kaut kā nesanāca. Tomēr uzskatu , ka aiz auss ir vieglākais variants visiem. protams , tiem , kam žēl patronu tērēt , būs citi argumenti, par troksni utt, bet ja var tik klāt ar parastu nazi , tad noteikti var tikt klāt arī ar plinti..
Ja par tēmu- tad bija arī radioraidijums LR1- bet tā īsti nevienam skaidrs nav, ko no šī lēmuma ieguva un ko neieguva sabiedrība.
LA raksts arī it kā ir labs- bet parāda problēmu- kuras dēļ varbūt ari cūkas ir tik daudzi “Vēris Z” teritorijā no šosezon VMD noteiktajām 50 noguldījis 32.
57 %, nu ko lai saka- būtu es VMD vietā- nevis papildus platības šim kolektīvam iedevis- bet gan noņēmis nost- ja NEGRIB medīt- tad arī nevajag to ļaut.
Otram kolektīvam kaut cik normāli limits 80 mežacūkas, nomedītas 62- 77%.
p.s savā kolektīvā limitu atšāvām jau decembrī..
Mani tie pilsētnieki sāk tracināt. Esmu lauku vecis,bet tomēr gribu Tev, Ivar, palūgt padomu,kā kaut mājas cūku izņemot man zināmās divas metodes
1. Ar vāli vai puskuvaldiņu pa pieri un nolaiž asinis.
2.Šāviens galvā un nolaiž asinis.
Nolaižot asinis,tā cūka nemaz tik mierīgi neguļ un ja kaut reizi dzīvē to esi darījis,tad lai pārgrieztu MC sivēnam rīkli,nekādas īpašas rembo iemaņas nav vajadzīgas.
es VMD vietā- nevis papildus platības šim kolektīvam iedevis- bet gan noņēmis nost- ja NEGRIB medīt- tad arī nevajag to ļaut.
Kā izpaužas šī kolektīva "pārkāpums"?
Par rakstu LA.... Izklausās kā pasakā - 50 ha dzīvo milzīgs vairums cūku, kurām blakus īpašumos medījošie kolektīvi netiek klāt... "Iekšā ir, ārā nenāk" ...... :)))
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
21.01.2016. 09:53
LA raksts arī it kā ir labs- bet parāda problēmu- kuras dēļ varbūt ari cūkas ir tik daudzi “Vēris Z” teritorijā no šosezon VMD noteiktajām 50 noguldījis 32.
57 %, nu ko lai saka- būtu es VMD vietā- nevis papildus platības šim kolektīvam iedevis- bet gan noņēmis nost-
Ivar- "Vēris -z" mednieku formējumā medīju no 1998.g.. Nekad tur cūkas, īpaši daudz nav bijušas, 2014/2015. g. medību sezonā, medībās ar dzinējiem, ne trāpijās pat viens ruksis, ja ko nomedīja, tad uz gaidi, pie barotavām.Cūku neesamībai ir vairāki faktori, bet 2 ir galvenie;
1. 1/2 med platības robežojas ar jūru
2.VĒRIS -Z -iecirknī nav attīstīta lauksaimniecība (lielražošana)
Nu neticēju ka kaut ko tādu var dabūt cauri.
Izskatās , ka grozījumu sakārā, kāds (kādi) apčakarēti.....
Manā skatījumā grozījumi pilnīgi lieki un tā īsti nemaz nedarbosies.Arī manā un Ivara K. derību gadījumā.Koni zaudēju,bet kad ieraudzīju VMD lēmumu , uz kura pamata varēja pamedīt tikai suscofra amerikas omīšu zemes pleķī, zvaigznītes uz koņa ,iespaidīgi samazināju.
kaut kas dīvains ar to linku, tāpēc mēģinu vēlreiz....
Nu un Māri pamāci- kur var kļūt par Rembo- lai ar nazi procesu pabeigt:)
Katram no mums medībās ir bijušas daudz un dažādas situācijas. uz gaidi ik palaikam gadās , ka nokrīt, bet process nav pabeigts. Es vienreiz pamēģināju piebeigt ar nazi- nu kaut kā nesanāca. Tomēr uzskatu , ka aiz auss ir vieglākais variants visiem. protams , tiem , kam žēl patronu tērēt , būs citi argumenti, par troksni utt, bet ja var tik klāt ar parastu nazi , tad noteikti var tikt klāt arī ar plinti..
Ja par tēmu- tad bija arī radioraidijums LR1- bet tā īsti nevienam skaidrs nav, ko no šī lēmuma ieguva un ko neieguva sabiedrība.
57 %, nu ko lai saka- būtu es VMD vietā- nevis papildus platības šim kolektīvam iedevis- bet gan noņēmis nost- ja NEGRIB medīt- tad arī nevajag to ļaut.
Otram kolektīvam kaut cik normāli limits 80 mežacūkas, nomedītas 62- 77%.
p.s savā kolektīvā limitu atšāvām jau decembrī..
1. Ar vāli vai puskuvaldiņu pa pieri un nolaiž asinis.
2.Šāviens galvā un nolaiž asinis.
Nolaižot asinis,tā cūka nemaz tik mierīgi neguļ un ja kaut reizi dzīvē to esi darījis,tad lai pārgrieztu MC sivēnam rīkli,nekādas īpašas rembo iemaņas nav vajadzīgas.
Kā izpaužas šī kolektīva "pārkāpums"?
Par rakstu LA.... Izklausās kā pasakā - 50 ha dzīvo milzīgs vairums cūku, kurām blakus īpašumos medījošie kolektīvi netiek klāt... "Iekšā ir, ārā nenāk" ...... :)))
57 %, nu ko lai saka- būtu es VMD vietā- nevis papildus platības šim kolektīvam iedevis- bet gan noņēmis nost-
Ivar- "Vēris -z" mednieku formējumā medīju no 1998.g.. Nekad tur cūkas, īpaši daudz nav bijušas, 2014/2015. g. medību sezonā, medībās ar dzinējiem, ne trāpijās pat viens ruksis, ja ko nomedīja, tad uz gaidi, pie barotavām.Cūku neesamībai ir vairāki faktori, bet 2 ir galvenie;
1. 1/2 med platības robežojas ar jūru
2.VĒRIS -Z -iecirknī nav attīstīta lauksaimniecība (lielražošana)
Tā tiešām ir pasaka......