Šodien vārdadienu svin Regīna, Ermīns, rītdien - Ilga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Saeima apstiprinājusi grozījumus Medību likumā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 39 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.03.2016. 00:07

Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-10-14 20:29
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
10.12.2015. 20:01
Tu tikko apgāzi visus savus iepriekšējos komentārus

Neko es savos uzskatos neesmu mainījis. Es neredzu pretrunas savos komentāros.
Ivars
Ivars
Pēdējo reizi manīts 2023-09-10 15:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: MK Līdace
Atrašanās vieta: LV
Medību stāžs: ANNO 2011
Aprīkojums: Gludie stobri un vītnes
Suņi: Roko Latvijas dzinejs
Medību trofejas: 2
10.12.2015. 19:11
Ja tu tā būtu rakstījis uzreiz nebūtu te 20lpp jāstrīdas ar visiem, jo Tu tikko apgāzi visus savus iepriekšējos komentārus!!
Māris
10.12.2015. 18:24
Te muti brūķē tikai tu un Saliņš! Jums abiem viss slikti, citi nesauc pārējos par idiotiem u.t.t. Tas tik liecina par to, ka pēdējās smadzenes traktorā izkratījušās!!

Es traktorā nekratos, to dara traktoristi. To ka bez lauksaimniecības ir citas nozares, kur smadzenes tiek vairāt traumētas, es secinu lasot Tavus komentārus.
Ar Lauri Saliņu man ir maz kopēja. Es nekad apzināti neesmu šāvis sivēnmāti, es spēju nokāpt no luktas un aiziet no tīruma, ja manā priekšā noguļas sivēnmāte un sāk zīdīt sivēnus. Es no bērnības esmu saistīts ar mežu un esmu zaļi domājošs. Bet tajā pašā laikā apzinos , ka cilvēkam ir jābūt tam, kurš regulē , uztur kārtību medību saimniecībā un dabā kopumā.
Bet es saprotu Lauri un viņu nenosodu. Es varu iedomāties cilvēku, kurš redz kā viņa darba augļus noposta cūku bars. Redzot, no kuras puses ir Lauris, es viņu saprotu.
Māris
10.12.2015. 18:11
Nu kolektīvu vadītaji - neslēdziet tos līgumus ar problemātiskajiem īpašniekiem !

Prātīgi vārdi. Līgums - tā divu pušu labprātīga vienošanās. ja nevar vienoties, tad nevajag slēgt līgumus. Es nespēju saprās, kādēļ te "cepaties"???? Tie, zemnieki, kas uzstādīs nerealizējamas prasības, ātri vien norims. Savukārt, ja paši uzstādat prasības, tad....... Tad paši esat vainīgi un nav ko forumā pinkšķēt.
Māris
10.12.2015. 18:05
Int!
Vai subsīdiju ietekmē zemes ar mazāku ražību, grūtāku piekļuvi u.t.t. arī nekļuva rentabli apstrādāt?

Jebkurš atbalsta maksājums palīdz strādāt rentablāk. Kokrētu par šo jautājumu - agrāk maksājums bija MLA -, bet tagad " Kompensācijas maksājums par citiem apgabaliem, kuros ir ievērojami dabas ierobežojumi". Maksājums ir 35-50 EUR apmērā par vienu ha. Protams, tas mazliet palīdz konkurēt - teiksim Vidzemes zemniekiem ar Zemgales. Ja šogad Zemgalē kviešus kūla pat 10t/ha, tad Vidzemē(ar dažiem izņēmumiem) par to var tikai sapņot. Vidzemē 5-6t/ha jau skaitās laba raža. Ņemot vērā, ka kviešu t(lopbarības) maksā ar 130-150 EUR bez PVN, tad protams, konkurēt ar Zemgales zemniekiem vidzemnieki nevar.
cik noprotu tad arī nodokļus maksā mazliet mazāk kā pārējie uzņēmēji

Zemniekiem nav nekādas ĪPAŠAS nodokļu atlaides. Zemnieki maksā tādus pašus nodokļus kā citi uzņēmumi. Vienīgi degvielu, ar ko apstrādā laukus, neapliek ar akcīzes nodokli. Te izskanēja apgalvojums, ka zemnieki nav PVN maksātāji. Muļķības. Tikai dažas sīkās zemnieku saimniecības nav PVN maksātājas. Bet, katrs kas kaut ko saprot no uzņēmējdarbības, zin, ka jebkurš uzņēmums, kura apgrozība ir lielāka par 50000EUR, ir PVN maksātāji. Bet 50000 EUR ir apmēram 4 komplekso minerālmēslu kravu vērtība.
Ja esi apguvis Makroekonomiku tad par jēdzienu pilnīga konkurence

Makroekonomiku neesmu mācījies, bet jēdzienu "pilniga konkurence" saprotu mazliet savādāk. Pilnīgas konkurences apstākļos nav nekādu šķēršļu iekļūt tirgū. Cita lieta- vai jaunais tirgus dalībnieks spēs turēt konkurenci.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
10.12.2015. 15:12
.Nu kolektīvu vadītaji - neslēdziet tos līgumus ar problemātiskajiem īpašniekiem ! Bet no otras puses - redz kāds viņiem lobījs

Problēma nav VIŅU lobijā, bet MEDNIEKU......
Tagad var paskatīties uz Aināra Zvejnieka darbību mednieku interešu aizstāvības jomā, no citas puses. Protams ir jāsaprot to ,ka viņš nedarbojās viens.Protams arī darbības forma nebija tā pareizākā.Toties bija rezultāts- mednieku intereses nosargātas.
Aināram Zvejniekam @ co ,manā skatījumā, bija tikai viens "prakols" t.i. pavasara šnepes medību LIEGUMS.....toties TAGAD to "prakolu".....
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
10.12.2015. 13:44
Subsīdījas ar nodokli aplika laikam 2013 un 2014 gadā (25% ienākuma nodoklis ),Visā pasaulē sub. ar nodokļiem neapliek , bet redz mūsu "bāleliņi" izdomāja aplikt .Vispār zemniekus ,tāpat kā citus uzņēmējus ar nodokļiem ,cenšas noslaukt baigi .Ja sākumā vel skatījās caur pirkstiem , tad tagad žmiedz kārtīgi .Tas gan ka subsīdījas ir lielākas tiem kam nelabvēlīgāki apstākļi lauksaimniecības prod. ražotājiem .Nenoliegšu ka lauksaimniecība ir samērā rentabls bizness , bet nu riskants ļoti (var 10 gadus iet augšā un pietiek tikai vienam posmam izkrist vienu gadu un Tu būsi dziļā pakaļā ja ar bankām nesarunāsi ).Nu kolektīvu vadītaji - neslēdziet tos līgumus ar problemātiskajiem īpašniekiem ! Bet no otras puses - redz kāds viņiem lobījs .Cūkas jau pataisīja faktiski par nelimitētajiem mēneša laikā ,tagad kārta briežiem . Uz to ka viņi apmierināsies ar cūkām -NECERIET ! Nāks gaismā visādas mutes un nagu sērgas un tā tālāk .Mazais pirkstiņš jau ir iedots !
Slēpts
10.12.2015. 10:24
Subsīdijas šodien neapliek ar nodokli , bet ja nemaldos ar 2017. gadu apliks..
Ints
Pēdējo reizi manīts 2023-01-05 15:00
10.12.2015. 07:42
Māri sava iepriekšēja komentārā gribēju oponēt pie tava apgalvojuma, ka subsīdijas samazina cenu gala produktam. Ja esi apguvis Makroekonomiku tad par jēdzienu pilnīga konkurence esi dzirdējis un kā tur veidojas cena arī. Turklāt šī nozare neļauj tirgū ienākt daudz jauniem spēlētājiem gan resursu brīva nepieejamība, gan arī mākslīgi izveidotiem šķēršļiem. Es uzskatu ka subsīdijas tas ir labi tas ļauj labāk konkurēt ārējos tirgos. Bet uz cenu tām nav liela ietekme, bet uz intensīvāku un plašāku darbību gan. Nu cik noprotu tad arī nodokļus maksā mazliet mazāk kā pārējie uzņēmēji nevis vairāk, jo tad visi zemnieki būtu SIA.
Un pasaki vai subsīdijas apliekas ar kādu nodokli vai nē?
Vai subsīdiju ietekmē zemes ar mazāku ražību, grūtāku piekļuvi u.t.t. arī nekļuva rentabli apstrādāt?
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-06 15:52
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: nedaudz ir
Aprīkojums: kautkads jau ir
Suņi: tikai ķēdes
10.12.2015. 00:14
Un te arī redzam, kur tā problēma pastāv, jeb pareizāk būtu teikt starp kuriem indivīdiem...