Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Saeima apstiprinājusi grozījumus Medību likumā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 39 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.03.2016. 00:07

Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
30.11.2015. 11:11
Nu gan Tu Arni te salēji? Visu cieņu, bet tādus tekstus laikam tikai var runāt pilsētas mednieks, kaut gan par tādu Tevi neuzskatīju? Atmetam virspusējo murgošanu un varbūt kādu reizi precīzi nosaucat tos reģionus, apvidus un kolektīvus kuriem tie "dubļi" bija? Un tad paanalizēt to kolektīvu struktūru, sastāvu un citas iekšējās lietas. JO tagad lasot abus mūsu žurnālus, piedaloties te un LMS procesos, viss tā mutuļo un vis runā, ka pie viņiem un pie katra atsevišķi ir viss kārtībā. Tad kur tas milzīgais blīvums un to meža cūku ārprāti ir???? UN būsim reāli, ja arī tagad paliks 5-1 vai viena cūka uz 1000ha, gan jau kāds pacentīsies viņu parādīt ar ĀCM un tās zonas gan ar ap ostām un citur arī radīsies, te viss pa šuvēm ož pēc poltikas un jaukām rotaļām uz mednieku rēķina, Jo tā serga jau neapstāsies mainot katru dienu likumus un pantus - un nejau sergas dēļ, būsim reāli!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
30.11.2015. 11:27
Raimond :D man ar likuma grozījumiem nav nekāda sakara. Ej uz LMS un jautā, kā tas nākas, ka tā. :)
Es tikai skaidroju, ka pagale viena nedeg un neredzēt savu (mednieku) vainu notiekošajā ir pilnīgs stulbums. Šogad redzēju kā pie ārkārtīgi intensīvas medību slodzes raža tika nopostīta ~22k EUR apmērā. Tas ir maz? Cits gadā nesaņam tādu naudu, kā te zemniekam cūkām jāizbaro. Un tas pie ārkārtīgi augstas medību slodzes! Būtu man teikšana...es tiem stāstītājiem, ka viņiem viss kārtībā, sarīkotu audita uzskaiti platībās, naudu šim nolūkam no ES varētu izsist. Un nedod Dievs atklātos, ka melo...un vienalga, melo tādēļ, ka nezina vai melo tādēļ, lai izskatītos balti un pūkaini.
Un uz kāda mednieku rēķina te kāds kaut ko bīda? Nebūs cūku. Nebūs, saproti to, ka viss, cūkas kā nopietna medījamā suga ir beigusies uz ilgu laiku! Tagad rindā uz problēmsugu - staltie vietām un aļņi. Jeb arī teiksiet, ka problēmas nav? Vienīgais ar staltajiem un aļņiem - viņu dabiskais pieaugums ir savādāks un sugas var menedžēt drusku medījot ar prātu. Ja nemedīsim, tad būs nākošā sērga lielajiem pārnadžiem. Tā pati mutes un nagu sērga nekur stipri tālu nav, zinot to, kā migrē alnis...
Pats būtiskākais - es šo visu +/- prognozēju jau pirms 4 gadiem, tepat forumā var atrast :D turpinot izlikties par ļoti gudriem un man oponēt - nozīmēs, ka pēc 4 gadiem šo visu epopeju iesim no jauna. Vienīgais, par ko kļūdījos - ka ĀCM izplatīsies ātrāk. Jā, viņš tomēr iet uz priekšu ~2X lēnāk nekā sākumā domāju. Viss cits - kak v vodu gļaģel... :)
Raimonds
Raimonds
30.11.2015. 11:46
Tukša salmu kulšana!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
30.11.2015. 11:49
Visa tēma ir tukša salmu kulšana, jo likuma grozījumi ir fakts. :)
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
30.11.2015. 11:51
Jo tā serga jau neapstāsies mainot katru dienu likumus un pantus - un nejau sergas dēļ, būsim reāli!

Pilnīgi pareizi! Tad uzdod sev jautājumu, kāpēc tagad pa fikso un ar LMS atbalstu dabūja cauri to ko nevarēja dabūt caur lielo darba grupu????? Reāli tā arī bija tā vajadzība ko aplauza pēdējā reizē.... Medīt jebkuram uz saviem trīs hektāriem! Nē, man personīgi nekas nav preti, es savā 56 ha iecirknī starp diviem kolektīviem varēšu pucēt pa visām cūkām kas nāks.... Es tikai nesaprotu, kāpēc iepriekš bija vajadzīga visa tā liekulīgā māzošanās....:(
Raimonds
Raimonds
30.11.2015. 11:53
Nu bet protams un mēs pakalpīgi izpildītāji :)))
Tikai katrs ar savu viedokli un skatījumu.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
30.11.2015. 12:17
Tā ir sava ego apmierināšana, nekas vairāk.

Arni, tas jau skan līdzīgi pēckara laika komunistu apgalvojumiem. Karts, kas gribēja saimniekot savā zemē - tie bija tautas ienaidnieki, kulaki.
Ir jāsaprot - zeme ir privātīpašums un nevienam nav tiesību uzspiest kaut kādus nevēlamus līgumus, uzspiest piespiedu kolektivizāciju. Katrs ar savu īpašumu, likuma robežās, dara ko grib. Tas, ka mednieki paši ir vārguļi un netiek ar savām saistībām galā - tā jau ir mednieku problēma. Ko nevar celt, to nevar nest.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
30.11.2015. 13:58
nevienam nav tiesību uzspiest kaut kādus nevēlamus līgumus, uzspiest piespiedu kolektivizāciju

Īpašums uzliek arī pienākumus, ne tikai tiesības. Tieši tādā veidā Vācijā, Austrijā uc vakareiropā īpašniekam ir PIENĀKUMS reģistrēt medību iecirkni!
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
30.11.2015. 14:09

Īpašums uzliek arī pienākumus, ne tikai tiesības. Tieši tādā veidā Vācijā, Austrijā uc vakareiropā īpašniekam ir PIENĀKUMS reģistrēt medību iecirkni!

OK, reģistrējam, kas gan tur slikts? Bet neviens nevar piespiest iestāties "kolhozā".
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
30.11.2015. 14:12
Jā Arni no lauksaimniecības Tev sapratnes ir maz vai arī kāds Tev (visdrīzāk Saliņš) ir ieborējis ,ka cūkas vienam zemniekam var radīt zaudējumus 22k euro apmērā .Tas ir lidzvērtīgs apmēram 50 ha kviešu uzrakšanai pirms kulšanas .Es gribētu redzēt to baru ,kas to izdarījis !Īsti nesaprotu vai tās cūkas jāizšauj lai apturētu ĀCM vai lai novērstu dažiem radītos zaudējumus ?Ja pirmais tad cūkām tāpat būs kirdik (pēc dažu labu teorijām un pieņemtajiem likumiem).Ja jāizšauj otrojā variantā , tad lai šauj tajās vietās , kur ir problēmas ar zemniekiem (reālas ,nevis aiz matiem pievilktas).Mēs arī visās vietās limitus izpildām un pat bišķi pārpildām. tāpēc uzspiesto limitu 1. uz 200 .ha uzskatu par spļāvienu sejā visiem mūsu kolektīva pūliņiem .Starpcitu lielu problēmu ar citiem nemedniekiem mums nav .