Tā īsti neizprotu "švakākas/labākas" munīcijas lietošanu viena kalibra ietvaros, pa vienu medījumu. OK, man arī ir pilnapvalka lodes lapsām/bebriem, bet pa kautko lielāku ir pāris pārbaudītas bezssvina patronas ar dažādām lodēm - viena dzinējmedībām, otra gaidei. Dzinējmedību variants ir ar fragmentējošu lodi, lai mazāk jāskrien pakaļ (kas nāk komplektā ar pabojātu gaļu) , gaides variants ir ar kripatiņu labāku ballistisko koeficientu un plakanāku trajektoriju. Uz vispārējā izmaksu fona to daždesmit centu atšķirību starp dārgo/lēto munīciju nejūt.
lēto munīciju (s&b spce 9.7g) izmantoju šautuvē un medībām to ar ko piešauta karabīne - s&b hpc 11.7g... šobrīd esmu citas munīcijas meklējumos gribu pāriet uz bezsvina, bet grūti nosliegties kādai par labu...
Nezinu, kā citiem tas izdodas, bet man nav izdevies atrast munīciju lai , nomainot lodi, trāpījuma vieta paliktu nemainīga.
Slēpts
30.11.2016. 18:36
Man 30-06 Barnes TTSX 10.9 lido 100m kopā ar S&B FMJ 9.55. Trāpījuma vieta, ja atšķiras, tad nebūtiski.
Slēpts
30.11.2016. 19:03
Palasot diskusiju konstatēju, ka piemērotākais kalibrs Latvijas apstākļiem ir maksimāli taisns un daudz džauliem arī tālākās distancēs. Un vēl lai medījumu baigi nesabojā, bet lai nav tālu jāmeklē. Viss ir ļoti skaisti, kamēr kritēriji sāk viens pret otru darboties.
Tātad-jebkurš kalibrs, kurš ir atzīts īpaši piemērotu medībām kalnos attiecīga izmēra dzīvniekam. Tādu ir daudz un interesanti... Neinteresanti viņi paliek, kad sākās neērtības kaut ko sapirkt un galu galā- kad jāmaksā. Būsim reāli!
Oskar Š., 22-250 ir ātrāks un taisnāku trajektoriju par 223, bija man kādreiz 223. Kā jau rakstīju, ir bijušas daudz un dažādu kalibru plintes, tagad esmu atradis savu ideālo komplektu. Citam tas var būt citāds-gaumes lieta. Savukārt 22 lr lielākoties izmantoju papīra caurumošanai-lēta munīcija, izšaudies, cik sirds kāro, bet maciņš neko daudz necieš :)
Tātad-jebkurš kalibrs, kurš ir atzīts īpaši piemērotu medībām kalnos attiecīga izmēra dzīvniekam. Tādu ir daudz un interesanti... Neinteresanti viņi paliek, kad sākās neērtības kaut ko sapirkt un galu galā- kad jāmaksā. Būsim reāli!
http://www.medniekiem.lv/discu...
Tas ir subjektīvs jēdziens.
Labāk skan- trāpījuma aišķirība zem 1 moa.