Kad pieņēma 3000J likumu daudzi raudāja par 243win kalibru...bet tagad man paliek interesanti, ja sāk apgalvot, ka 3006 vai 308 ir pārāk vāji LV. Un argumenti, ka lielāka jauda izlabo mednieka kļūdu, manuprāt, nav īsti pareiza!
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
30.11.2016. 13:17
Ko Es varu pateikt pa 3006 (argumenti) .Pie mūsu bezsniega ziemām ,labi nobarotiem zvēriem , šaušanu pa krēslu un nakti ( ar labiem nočņikiem ) , pat pie trāpījuma 10. zvērs bez nevienas asins pilītes noiet labu gabalu - atrast bez suņa vai termokameras grūti .Nav laika - jāskrien ! Vēlāk argumentēšu sīkāk .
man liekas ka mēs jau sākam palikt pārāk izlepuši? vai kā lai to vēl nosauc nezinu... kādreiz šāva ar sks, ko-44, pārurbtām belkām un vēl dievs zin ar ko vēl utt (tagad arī šauj ar daļu no šien ieročiem) bija 90%un vairāk procenti tikai pilnapvalka lodes no zemessargiem kurām vīlēja/zāģēja galus lai labāk "plēš" utt bet ja pie pašreizējā munīcijas piedāvājuma konkrēti 3006 nevar/ negrib atrast munīciju kas izbeidza zvēra laicīgās gaitas momentā tad man liekas pie vainas ir slinkums (apmeklēt šautuvi) vai skopums (maksāt dārgāk par konkrētu munīcijas vienibu)... vai arī karabīnei piedēvē brīnumspējas un šauj nesamērīgos attālumos... tas ir mans subjektīvais viedoklis protams...
:) Ir tā, ka arī šeit var redzēt, ka par jaudu, ar kādu kalibru šauj, kādu lodi izmanto, kādu ieroci izmanto utt. uztraucās tikai pieredzes bagāti veči gan šautuvē gan medībās - manuprāt tieši lielā pieredze dod to dažreiz nevajadzīgo paranoidālo sajūtu, ka nebūs pietiekami vai nebūs labi. Mednieks, teiksim tā, kuram nav tik liela pieredze, par tādām lietām ne domā, kur nu vēl iespringst, dažreiz pat neko no tā nesaprot, līdz ar to arī attiecīgi secinājumi, ka 308 ir zelta kalibrs :) Un tas ir labi - tādam ir vieglāk dzīvot :) Nav problēmu!!!
Slēpts
30.11.2016. 14:01
kādreiz šāva ar sks, ko-44, pārurbtām belkām un vēl dievs zin ar ko vēl utt (tagad arī šauj ar daļu no šien ieročiem) bija 90%un vairāk procenti tikai pilnapvalka lodes no zemessargiem kurām vīlēja/zāģēja galus lai labāk "plēš"
Bija, bija tā- , arī zemeņusargiem bija AKM,- zvērus točna iznīcināja, bet vai pusi no ievainotajiem atrada, par to vēsture klusē...
man liekas ka mums ir grūti turēties pa vidu tāpēc braucam no grāvja otrā - ir daļa mednieku, kas uzskata, ka pietiek ar veco labo pļūteni iž vai toz izskatā, jo arto var medīt visu, paber tik zem poļeva nedaudz barsiņu un kodīs tālāk :D tad ir vēl ir tiem kuri pārstāv viedokli jo lielāks jo labāks :D bet patiesība kā vienmēr ir pa vidu... lai arī patiesība šajā gadījumā ir stiepts jēdziens - ja medījumu vari iegūt ar 6.5x55se vai 300winmag utt tad kāda atšķirība - savu uzdevumu pļintovka ir izdarījusi, emocijas sev esi ieguvis un trofeja pie sienas un saldētavā ... ja varētu pierādīt viena kalibra/munīcijas parākumu par citiem tad gudri vai netik gudri prāti to jau sen būtu uzspieduši kā vienīgo pareizo bet tagad esam tik izredzētā stāvoklī ka varam izvēlēties praktiski visu ko vēlamies un katrs protams aizstāvēs savu viedokli un izvēli ;)
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
30.11.2016. 14:56
Es teiktu - mednieki (itsevišķi jaunie) ir palikuši apzinīgāki un grib atrast sašauto nevis " pohujā " sapūdēt .Ciena zvēru !Tāpēc jau Mēs dalamies savā pieredzē , lai nu kāda nu kuram ir , No Manas puses kritiku neiztur arguments par lētā gala munīciju .Esmu gājis cauri sākot ar čehenēm beidzot ar RWS .Patronu testos Esmu ieguldījis ap štuku jevriku un tagad uz šo brīdi nonācis pie secinājuma , ka izmantojot 3006 dzinējmedībās lietoju Hornady SST .Tā kā uz gaidi šauju tikai pa galvu vai kaklu varu lietot švakāku munīciju , teiksim tā uz gaidi Es izlietoju dzinējmedībām izbrāķētas firmas .Oskaram arī ir taisnība , kad gribam karabīnēm piedēvēt mistisku spēku - katram calibram ir savas spēju robežas .Meistarība ir atrast zelta vidusceļu priekš sevis un savas sirdsapziņas katram pašam .
Pilnīgi Tev piekrītu Gati - par to meistarību!!!
parto mistisko karabīnes spēku - ko tik nav nācies dzirdēt...
lode uz 300m praktiski nesēžās!
optiku nevajag piešaut ja izdomā lietot citu munīciju
saujot pa skrejoso lidz 100 m prieksa nekas nav janem... gruti pat atcereties visas karabines brinumspejas :D
es varbūt 22-250 vietā ņemtu 223. un 22LR vietā 17 HMR bet kopumā viss ko sirds vēlas ;)
Bija, bija tā- , arī zemeņusargiem bija AKM,- zvērus točna iznīcināja, bet vai pusi no ievainotajiem atrada, par to vēsture klusē...
viedi vārdi!
parto mistisko karabīnes spēku - ko tik nav nācies dzirdēt...
lode uz 300m praktiski nesēžās!
optiku nevajag piešaut ja izdomā lietot citu munīciju
saujot pa skrejoso lidz 100 m prieksa nekas nav janem... gruti pat atcereties visas karabines brinumspejas :D