Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Medību izmaksas Latvijā uc pasaulē, salīdzinājumi, informācija

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 25 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 15.07.2016. 12:13

Slēpts
11.07.2016. 11:53
Tik vien kā pa ceļmalu grāvjiem izmedīti.

Pat tam es negribu piekrist. Pēdējos 2 gados braucot ar auto pa reģionālajiem autoceļiem pa auto logu esmu pamanījis iev''erojamu bebru darbību, un ir vietas ,kur pilnīgi nekas nemainās. Nerunāju pat par mazajiem pagastu utt ceļiem ar grants segumu. Jau es nevaru sūdzēties, ka pa LVM ceļiem var piebraukt un paieties kādu km un jau esmu bebrainē, bet te asfalta malā. Manuprāt, lielākais iemesls tam ir tas, ka lielākajai daļai mednieku bebrs nav interesants/izdevīgs medījums.
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
11.07.2016. 12:24
Zemgales vidienē gan bebri ir iztīrīti uz nebēdu .Tas jau mums skaitās ekskluzīvs medījums . Ar bebriem ir tā , ja patstāvīgi pajauc nost dambjus , tad pat nenomedījot nevienu , plēsēji tiek paši galā ar apmetni un bebri pazūd .Ja tai lietai pieiet nopietni bebrus var baigi ātri iznīcināt vietās kur iespējams nolaist ūdeni .Lielajās upēs gan šī taktika neiet cauri .
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
12.07.2016. 08:40
Mārci, mums bebri ir pamatīgi paretināti un palikuši vien tur, kur pa tīro viņus izmedīt fiziski nav iespējams.
Žanna
Žanna
12.07.2016. 08:43
Gatim K.
uzaicini mūs pie sevis uz bebriem! Es labprāt aizbrauktu paskatīties savu dzimto pilsētu :)))
Gatim B.
Arī nelielās upēs neko nepadarīsi. Kaut ko var uz gaidi paņemt, bet upi taču nenolaidīsi!
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
12.07.2016. 08:51
Gati protams ka daudzviet es ar braucot redzu ka pie lielajiem ceļiem bebru aktivitāte ir ļoti liela, mājas lielas, lielas apludinātas teritorijas, bet ir viens bet , daudzviet bebrs savu māju ir uzcēlis tieši lauka ielejā un laikam ejot izrokot grāvjus paliek par purviņu. Nolaist ūdeni nevar, jo nav meliorācijas grāvju, krūmus izgriezt nedrīkst jo nav tavs privātīpašums, ar lamatām protams varētu, bet ir liela varbūtība ka lamatām kājas pieaugs, daudziem tā un sanāca kas medī ar lamatām pie lielā ceļa, paši ziniet ka medīt pie galvenajiem valsts ceļiem ar šaujamieročiem nedrīkts ja nešaubos 30 m attālumā no ceļa, bet ir tādas bebraines kur māja ir jau kādi 10m no ceļa. Tā kā ej nu sazin kā iznīcināt tādu bebraini. Pie mums mūsu pusē valsts ceļi ir paši izrakuši grāvjus līdz meliorācijai un nolaiduši ūdeni un ja patstāvīgi sekot lai dambis neveidotos tad bebrs pats aiziet prom no šīs te vietas. Katrs gadījums ir individuāls ar tiem bebriem pie lielceļiem. Pie mums mūsu pusē ar jau diezgan paretināti ir bebri un jau dažviet ir jāpacenšas lai atrastu kādu neaiztitku bebraini. Lielākoties ir vai nu izšauti, vai nu labi izretinātas bebraines. Neaiztiktu tādu jau var teikt nav.
Slēpts
12.07.2016. 10:18
Žanna Zariņa
Žanna Zariņa
Gatim K.
uzaicini mūs pie sevis uz bebriem! Es labprāt aizbrauktu paskatīties savu dzimto pilsētu :)))

Es nerunāju konkrēti par savu pilsētu, bet par situāciju, ko novēroju braucot ar auto pa valsts galvenajiem un reģionālajiem -ASFALTĒTAJIEM ceļiem. Es pats ar skaudību noskatos uz tādām bebrainēm, tā man būtu liela laime! :)) Bet par saviem apstākļiem tāpat es nesūdzos- 1km noiet ar bebru uz pleciem man nesagādā problēmas.
Žanna
Žanna
13.07.2016. 08:40
Re kā Gatis "nolēca" , tikko ciemos paprasījos :D :D :D
Slēpts
13.07.2016. 09:25
Edgar, pats saprati ko uzrakstīji??
Es trīs reizes pārlasīju- neko nesapratu.
Tad ir pie Tevis bebri vai nav? :):):)
Slēpts
13.07.2016. 12:03
Re kā Gatis "nolēca" , tikko ciemos paprasījos :D :D :D

Nenolēcu, tu mani būsi pārpratusi! :)) Un tā kā bebri man pašam patīk, nemaz neaicinātu tevi ciemos! :P
Es jau vairākas reizes esmu par to rakstījis...mednieks esmu gadus 4, gan jau no tā brīža visam tam pievēršu pastiprinātu uzmanību, tāpēc to tā esmu pamanījis. Maršrutā Balvi - Rīga ( P35, P27 un A2) ~220km ar vienu roku būs par maz, bet ar abām rokām vajadzētu pietikt, lai uzskaitītu bebraines šajā posmā, rupji uz 20-30km ceļa malā ir jauki pieejama bebraine.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
13.07.2016. 19:20
Yes! Edgars nevaid miris!!! :)