Bļin vietā:,,Vai,nu jau sākas!,, Mēs jau runājām par papīriem. Gribēju ,,atkost,, Ģirtiņam,bet uzprasījos uz papildkomentāru,jo aizmirsu,ka Tev ir taksis......:):):):,nu piedodied draugi! Un Ivaram atbildēšu tā: ,,Labāk laba laika,nekā degunā kodējs taksis!,,:):):) Pagaidām jokiem nav vaļas-rītdien atlidošu mājās-turpināsim.:):):)
Slēpts
13.07.2016. 22:26
Kopsaucējs ir- "Labāk LABA(S)xxxxxxxx, ne kā....".
Katrā sugā ir slikti indivīdi....
Interesanti ir tas, ka toreiz, kad uztaisīju sižetu par suni bez papīriem, daudzi mani "no*a", kaut gan - reālā dzīve ir tāda, ka lielai, ja ne lielākai daļai, suņi ir "bez papīriem". Faktiski, sižets bija atbilstošs reālai dzīvei - bet izrādās, ka toreiz daudziem jūtīgām dvēselēm tika uzkāpts uz kājiņas. Kā tad tā, šitāda nekaunība, parādīt reālo dzīvi.... Kopš tā laika pagājuši teju 2 gadi - vai ir kas mainījies? Vai suņinieki ir radījuši kaut kādas darbojošās sistēmas aizmetņus? Vai pērkot suni ar papīriem, man kā patērētājam ir reāla garantija, ka suns strādās un citas patērētāja tiesības, tajā skaitā - "money back"? Cik zinu - nē. Suns, protams, ir kas vairāk par lietu. Un tomēr - Latvijā pirkt suni "ar papīriem" faktiski ir pirkt "kaķi maisā". Tieši tāpat, kā suni bez papīriem.
Pareizi taču būtu, ka pērkot suni ar papīriem ir garantija, ka suns strādās, ja tiks izpildīti sekojoši noteikumi (kvalificēta apmācība, noteikts skaits darba pārbaudes, utml.)...ja es tos nepildu un suns nestrādā (vai arī tā novērtējums neļauj turpināt ciltsdarbu-vairoties), Ok, garantiju zaudēju. Bet, ja pildu un suns nestrādā? Tad pārdevējam jākompensē nekvalitatīva prece. Lūk elementāra sistēma, kā trendu pagriezt uz papīrotu suņu pusi...kurš no n-tajiem suņu audzētāju kooperatīviem-klubiem ir gatavs tamlīdzīgu shēmu ieviest? :)
Negribu neko sliktu teikt par Latvijas suņu audzētajiem , bet man patīk Polijas suņu audzētavas. Es suni varu pārbaudīt attālināti caur viņu datu bāzi. Respektīvi kāda viņam ir asins līnija.Ja suns tiešām interesē un pirms iegādes tiek pievērsta uzmanība suņa ciltsrakstiem un suņa vecāku sasniegumiem ,tad nopirkt nestrādājošu suni ir gandīz neiespējami. Ja sunim velāk ir bail no šāvieniem, vai izstādēs nedabūn augstāko novērtējumu, tad tā pa lielam ir saimnieka vaina.
Mums vel tāls ceļš priekšā lai saprastu ka HVZ sugas suņi lai cik labi viņi būtu ,nekādu ciltsdarbu ar viņiem veikt nevar. Tāpēc jau tas šķirnes suns maksā to naudu jo ciltsdarbs nenotiek netīšām pie kaimiņa Tobika, bet metiens tiek plānots.
Man arī pirmais suns tika no neplānota metiena. Tad kad mežā viņš strādāja es biju lepns par savu suni. Bet reālā dzīvē es viņa darba spējas nekādā veidā nevaru nodot mantojumā kādam citam medību sunim jo tādas suga kā HVZ vēl nav reģistrēta nevienā suņu asociācijā.
Tagad man ir šķirnes suns ar kuru man iespējams būs grūtības izstādē, jo viņš baigi šķiro cilvēkus un ne katru laiž klāt. Bet man par to maza bēda, jo suni nepirku lai taisītu biznesu, bet sev un medībām. Ja savā produktīvajā vecumā viņam būs iespēja nodot savus gēnus tālāk, tad labi . Ja nē, nav liela bēda.
Paņem Arni suni ar dokumentiem un pēc diviem gadiem parunājam par šo tēmu vēlreiz.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
14.07.2016. 07:36
Kopsaucējs ir- "Labāk LABA(S)
Nu par TO kopsaucēju varētu pacelt arī kadu glāzīti....arī rīta agrumā.
BET....jaņem vērā fakts, ka bez nopietnas suņu izcelsmes dokumentēšanas, pie tādiem NEVAR TIKT.
Slēpts
14.07.2016. 08:21
Labāk strādājoša laika uz īsām kājām,nekā nekāds taksis,pie tam vēl dārgs un ar tīršķirnes papīriem.
ar šādu pieeju vēl ilgi varēsim pirkt kaķi maisā. Izvēloties suni tomēr tiek ņemti vērā daudz vairāk pazīmju, nevis tikai "vecāku strādāšana", man ir svarīgi, lai suns būtu gan pēc uzvedības, gan vizuāli, protams arī izvēlētajam mērķim tāds, kāds to esmu izvēlējies, nevis "grībēja taksi, izauga laika uz īsām kājelēm"
Labāk labs taksis, nekā širmniece laika.
Man jau liekas ka svarīgāk ir suņa darba īpašības, nekā saimnieka ambīcijas
A vot man atkal.... labāk patīk laba Laika nekā širminieks Taksis.
Katrā sugā ir slikti indivīdi....
Pareizi taču būtu, ka pērkot suni ar papīriem ir garantija, ka suns strādās, ja tiks izpildīti sekojoši noteikumi (kvalificēta apmācība, noteikts skaits darba pārbaudes, utml.)...ja es tos nepildu un suns nestrādā (vai arī tā novērtējums neļauj turpināt ciltsdarbu-vairoties), Ok, garantiju zaudēju. Bet, ja pildu un suns nestrādā? Tad pārdevējam jākompensē nekvalitatīva prece. Lūk elementāra sistēma, kā trendu pagriezt uz papīrotu suņu pusi...kurš no n-tajiem suņu audzētāju kooperatīviem-klubiem ir gatavs tamlīdzīgu shēmu ieviest? :)
Mums vel tāls ceļš priekšā lai saprastu ka HVZ sugas suņi lai cik labi viņi būtu ,nekādu ciltsdarbu ar viņiem veikt nevar. Tāpēc jau tas šķirnes suns maksā to naudu jo ciltsdarbs nenotiek netīšām pie kaimiņa Tobika, bet metiens tiek plānots.
Man arī pirmais suns tika no neplānota metiena. Tad kad mežā viņš strādāja es biju lepns par savu suni. Bet reālā dzīvē es viņa darba spējas nekādā veidā nevaru nodot mantojumā kādam citam medību sunim jo tādas suga kā HVZ vēl nav reģistrēta nevienā suņu asociācijā.
Tagad man ir šķirnes suns ar kuru man iespējams būs grūtības izstādē, jo viņš baigi šķiro cilvēkus un ne katru laiž klāt. Bet man par to maza bēda, jo suni nepirku lai taisītu biznesu, bet sev un medībām. Ja savā produktīvajā vecumā viņam būs iespēja nodot savus gēnus tālāk, tad labi . Ja nē, nav liela bēda.
Paņem Arni suni ar dokumentiem un pēc diviem gadiem parunājam par šo tēmu vēlreiz.
Nu par TO kopsaucēju varētu pacelt arī kadu glāzīti....arī rīta agrumā.
BET....jaņem vērā fakts, ka bez nopietnas suņu izcelsmes dokumentēšanas, pie tādiem NEVAR TIKT.
ar šādu pieeju vēl ilgi varēsim pirkt kaķi maisā. Izvēloties suni tomēr tiek ņemti vērā daudz vairāk pazīmju, nevis tikai "vecāku strādāšana", man ir svarīgi, lai suns būtu gan pēc uzvedības, gan vizuāli, protams arī izvēlētajam mērķim tāds, kāds to esmu izvēlējies, nevis "grībēja taksi, izauga laika uz īsām kājelēm"