Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Suņi medībās, statistika#, Vācija#, sugas#

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 22 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 21.10.2016. 22:25
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
20.07.2016. 23:27
Vot tā es to LMKA kropļoju.

Man kā cilvēkam no malas varbūt man varētu paskaidrot kāpēc Latvijā ir LKF,LMKA un vēl citas organizacijas. Ar ko viena vai otra ir labāka vai sliktāka par otru. Ja man ir Hanoveras dzinejsuns, tad kurā organizācijā man viņš ir jāreģistrē un ko no tā es iegūstu. Vai iestājoties LMKA es drīkst ar tādiem dokumentiem piedalīties FCI rīkotajās izstādēs. Kāpēc LMKA
ir kucēna papīri un pēc deviņiem mēnešiem ir jāpērk pieauguša suņa dokumenti. Kad man bija Bavārietis biju aizbraucis uz vienu no LMKA izstādēm .Mani aicināja iestāties klubā. Kad par šo piedāvajumu parunāju savā klubā man tika pateikts apmēram tā- es automātiski tieku izmests no FCI sistēmas un pārošanu ārpus Latvijas varu aizmirst.
Slēpts
21.07.2016. 08:57
varbūt man varētu paskaidrot kāpēc Latvijā ir LKF,LMKA un vēl citas organizacijas.

Arī es esmu no malas- bet nedaudz esmu kaut ko sapratis.
Jebkurā demokrātiskā valstī var veidoties n-tās sabiedriskās organizācijas. Piemēram sportā - boksā- it tik daudz asociāciju, ka neviens īsti no malas nevar saprast par ko tad īsti Briedis cīnās, un ja jau viņš ir tik labs- kāpēc nebrauca uz Olimpiādi.
Ļoti līdzīgi ir ar suņiem Latvijā- - ntās organizācijas, kas radušās bieži vien nevis lai apvienotu kādu konkrētu šķirni, bet gan organizācijas vadītāju personīgo ambīciju dēļ.
kad atjaunoja LR laikam jau pirmā kas pasteidzās iestāties FCI bija Latvijas Kinoloģiskā Federācija.
Pēc tam jau bija skaista ideja- zem šīs organizācijas veidojas dažnedažādās biedrības, bet visiem ir vienādi uzskaites principi , vērtēšanas standarti utt.
Samērā labs skaidrojums te
http://www.suni.lv/viewtopic.p...
LMKA bija organizācija jau krievu laikos ar stipru organizācijas vadītāju, kuram patika laikas:) ( mana interpretācija)
Arī šai organizācijai bija savi noteikumi , eksperti, standarti, cilstraksti utt.
laikam jau LKF pirmā pasteidzās atzīties starptautiski, un M.Kalniņš vai nu negribēja, vai nokavēja.
Bet pēc tam normāla sadarbība neizveidojās- kas par iemeslu- NAUDA, vai savādāks redzējums par šo procesu- es to nezinu- jāprasa kādam zinošākam.
Kādreiz A.Remess piesējās- , vai kluba biedri ir cilvēki , vai suņi??
Ja cilvēki- tad kā kādu var izmest no kluba, ja suns tiek izrādīts citās organizācijās?
man jau likās , ka galvenā uzskaite ir suņiem- bet suņi nevar būt organizācijas biedri:)- nav personas koda:)
Slēpts
21.07.2016. 09:11
Par kucēna pasi LMKA.
Man personīgi šī sitēma ĻOTI patika- pats to izbaudīju.
Piedzimstot kucēniem- tika sagatavoti ciltsraksti- ar dzimšanas datumu, ar visiem vecākiem, to saimniekiem utt, bet paliek BRĪVA vieta kucēna vārdam un jaunajam saimniekam.
Pērkot kucēnu, šie papīri tiek nodoti jaunajam īpašniekam, kuram ir pienākums šo kucēnu pārreģistrēt. un tikai pie pārreģistrēšanas tiks ierakstīts suņa vārds, saimnieks ielīmēta suņa bilde.
Man piemēram tika alimentu kucēns, ar visu kucēna apliecību, kuru tad arī atdevu tālāk nākamajam īpašniekam.
Protams teiks, ka šādus papīrus , jau varēja štancēt vairumā (piemēram kopēt) , bet vēlreiz teikšu, ka man LMKA kinologs uzdāvināja brāķa laiku, nenosargāja kuci , un lai gan suns nu ļoti atbilda laikai, nekādus papīrus "sakārtot " vai nu negribēja , vai nevarēja.
Cik saprotu citur kucēni nāk ar vārdu, kurā tad nu tiek šifrēta visa pasaule- suņu audzētavas nosaukums suņa vārds, uzvārds, tēva vārds:):) utt.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
21.07.2016. 09:42
LMKA bija organizācija jau krievu laikos ar stipru organizācijas vadītāju, kuram patika laikas:) ( mana interpretācija)
Arī šai organizācijai bija savi noteikumi , eksperti, standarti, cilstraksti utt.
laikam jau LKF pirmā pasteidzās atzīties starptautiski, un M.Kalniņš vai nu negribēja, vai nokavēja.

Maldies,Ivar, - LMKA N A V krievu laiku produkts.
L M K A - IR tīri Latvijas laiku produkts, dibinats 2000.g. 5.janvārī.
Ar FCI būtību neesi pareizi sapratis.Problēma LV ,šai jomā, ir daudz lielāka, nekā to izproti.
Slēpts
21.07.2016. 09:58
Ok Aigar. kā jau minēju es esmu no vērotājs no malas
Nu tad iedot savu skaidrojumu. un kas tad bija PIRMS 2000 gada??
Jo kā reizi laika man tika 1995 gadā un tad jau runa bija par papīriem..
Bet mani uzjautrināja ieraksts augstākminētajā saitē- suni.lv par starptautiskajām organizācijām.
UKC - United Kennel Club - Otra lielākā organizācija aiz FCI, uzsvaru liek uz sportu/funkcionalitāti nevis šoviem
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
21.07.2016. 11:28
Cik saprotu citur kucēni nāk ar vārdu, kurā tad nu tiek šifrēta visa pasaule- suņu audzētavas nosaukums suņa vārds, uzvārds, tēva vārds:):) utt.

Nu manam pilns vārds ir CLIF FROM ARIAN HILL, kur pirmais burts ir metienā visiem kucēniem un ARIAN HILL ir audzētava. Dokumenti man atnāca pēc mēneša jau aizpildīti uz mana vārda
Slēpts
21.07.2016. 11:35
Nu manam pilns vārds ir CLIF FROM ARIAN HILL

Un vienkārši par Reksi nesauksi...Mums jau latvijā dikti to r burtu vajag:)
Un ja būtu paņēmis kucīti, tad pēcnācēji būtu XXXXXX FROM ULDIS PUTNINS
Aigars
Aigars
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
21.07.2016. 14:57
Nu tad iedot savu skaidrojumu. un kas tad bija PIRMS 2000 gada??

Lūk šis, nekur nereģistrēts kantoris. Darbojās nu kaut kur no 1992.g. - 2000.g.
Aigars
Aigars
21.07.2016. 15:00
Kaut kā nepievienojas dokuments....
Aigars
Aigars
Aigars
21.07.2016. 17:43
Bet mani uzjautrināja ieraksts augstākminētajā saitē- suni.lv par starptautiskajām organizācijām.

Tas ir sīkums salīdzinot ar to, ka manis pieminētais ,nekur nereģistrētais "Latvijas medību šķirnes suņu kinoloģiskā asociācija" ap 1996.g. piedalījās LKF DIBINĀŠANĀ.....
LKF tika nodibinata ar, nekur nereģistrētais, "Latvijas medību šķirnes suņu kinoloģiskā asociācija" līdzdalību .
Atgādināšu - LKF ir Latvijas pārstāvis FCI.
Pat man NEJURISTAM, kurš tikai nedaudz ir iepazinies ar FCI būtību, ir redzams ,ka ar to mūsu LKF īsti smuki nav.......bet tākā, tā mūsu Nacionālā medību suņu kinoloģija ir tur kur ir,tad to "sūdu" nav nozīmes kustināt.