Kādu gan Jūs gribējāt sagaidīt objektivitāti, ja žurnāliste ar intervējamo dala vienu gultu? :)
Ir jau taisnība, bet mednieku taču ir vairāk nekā zoologu, varbūt arī kādam medniekam blakus guļ žurnāliste, kas varētu kaut ko pozitīvu par medībām uzrakstīt?:):)
Nerakstīšu gari, bet, jāteic, arī mani stipri sadusmoja Viļņa Skujas (un - beidziet saukt viņu par profesoru vai doktoru - tas viņš nav!) izteikumi viņa draudzenes Anitras (nevis Anitas!) Toomas vadītajā radioraidījumā. Un galvenokārt tādēļ, ka vienpusīgais un naidīgais viedoklis tika pausts sabiedriskajā mēdijā. Un vēl - šāda izpaušanās neved ne pie sapratnes, ne dabas sargāšanas, ne izglītošanās (ne medniekiem, ne sabiedrībai), vien kurina naidu un antipātijas vienai sabiedrības daļai pret otru. Ja, Andri (un - visi pārējie), gribi dzirdēt vārdus zem kuriem es būtu gatava parakstīties, tad izlasi šo: http://vkerus.blogspot.com/201...
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
15.08.2016. 18:35
Paldies Anita! Es arī tiko šo izlasīju (http://vkerus.blogspot.com/201...)! Pateicība Viesturam, gan par viedokli, gan par komunikācijas līmeņa piemēru! tas ir tas ko es gribētu redzēt arī no mednieku puses, taču man jāsecina, ka šobrīd arī žurnālistes mednieces (uz Anitu tas neattiecas!!!!!) šo komunikācijas latiņu ļoti apzināti gremdē..... :(
Nevajadzētu tomēr nolaisties līdz Skujas līmenim. Ar to es domāju spriedelējums par to, kurš zem kura deķa sildās...
Slēpts
15.08.2016. 23:24
Kapēc, Andri, sāc uzbrukt medniekiem? Kurš mednieu pārstāvis tad ir intervijā tā nokakājis zaļo?
A tas ka te forumā pagānas,nav nekas, salīdzinot ar to kā zaļie pie ziņu komentiem nokakā medniekus, dažreiz pat bail paliek par savu dzīvību :D
Tukšu salmu kulšana un šūmēšanās!
Tā pat pašūmējāmies par vilku draugu Mareku Viļkinu, tāpat par šo Škuju.
Kādas tik mums nav medību biedrības, organizācijas, radio un TV raidījumu un citas mednieku pārstāvniecības?!
Visas nofinansētas no ES vai pašiem medniekiem.
Vai kāds vispār skaidro tam parastajam "dīvānā pirdējam" kas vispār ir mednieki un kāpēc viņi VAJADZĪGI ?!
Tajā pašā TV, tik to vien redzu - kā mēs gājām, kā mēs šāvām, kā mēs uz līķu fona sajūsmā fočējāmies?!
Bet kāpēc mēs šāvām un šaujam, - par to ne vārda!
Nu no malas skatoties, - nu vieni asinskāri izdzimteņi, it kā gaļas veikalos nebūtu!
Te arī veidojas, paši veidojam, attieksmi pret mums.
Kur ir medniekus pārstāvošās organizācijas lai dotu savu skaidrojumu? U-ŪŪŪ, U-ŪŪŪ
Vai atceraties, kādu vētru presē un pat valdībā var sacelt viens komentārs Radio par Uzvaras pieminekli, par tiem, kas parakstījušies par viņa nojaukšanu?!
Ja grib, tad var!
A mēs nevar un arī negrib, labāk te, kā zem silta deķa, gudri pabezdēt.
Ar to tomēr forumi ir labi- ka katrs var izteikt savu viedokli. Un izlasot kāda oponenta ziņu, var sākt domāt vai mana rīcība un doma ir pareiza , manā skatījumā.
Problēma ar sabiedrības informētību pastāv- arī mednieku vidū ir gana daudzi, kas rīkojas kā zoologs minēja, to var spriest kaut vai pēc komentiem te- redzam, ka nespējam padomāt plašāk.
kas mūs sagaida nākotnē- paši vien esam savu tradīciju kaldinātāji, un paliela bēda ir latvieša īpašība, ka gribas ierausties savā viensētā- savā medību iecirknī un ir pilnīgi vienalga , kas notiek pie kaimiņa, ja tas tieši mani neskar..
Līdzīga attieksme mums ir pret lauksaimniekiem, kas dažiem ir ienaidnieks nr 2 pēc dabas pētniekiem. Nu un trešais ienaidnieks ir zemes īpašnieks, kas sagrābies zemes un negrib MAN ļaut medīt, te , kur mani senči jau ir medījuši....
vairāk jau pašiem ir jādomā un jādara, lai mazāk neapmierināto mūsu mazajā zemītē.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
16.08.2016. 12:20
Kapēc, Andri, sāc uzbrukt medniekiem? Kurš mednieu pārstāvis tad ir intervijā tā nokakājis zaļo?
Mans mērķis uzsākot šo diskusiju ir panākt, lai jēdziens Mednieks, Latvijā būtu ar augstāku latiņu nekā līdz šim, vēlams, lai ar augstāku latiņu nekā šībrīža caurmēra "dīvāna zaļais", un lai profesionāli zaļie medniekos nesaskatītu ienaudniekus, bet gan palīgus un domubiedrus! Problēma Latvijā lielā mērā ir tajā apstāklī, ka mēs sevi par dabas draugiem proponejam lozungos un forumos, bet nevis reālajā darbībā. Atvaino, bet dzīvnieku barošana un populācijas regulēšana nav dabas aizsardzība visplašākajā nozīmē. Sugu aizsardzība, dzīvotņu konservācija un aizsardzība, iesaiste pētijumos, iesaiste dabas liegumu izveidē, tas ir tas ko būtu jādara medniekiem, lai izmainītu sabiedrības viedokli, pašu zināšanu līmeni un saglabātu iespēju medīt arī nākamājām paaudzēm!
Andri kas liedz biedrībai Meniekiem LV to sākt darīt varbūt arī varētu arī kadu fondu naudu piesaistīt. Biedrībā ir daudz biedru mājas lapai liels apmeklējums.
Ir jau taisnība, bet mednieku taču ir vairāk nekā zoologu, varbūt arī kādam medniekam blakus guļ žurnāliste, kas varētu kaut ko pozitīvu par medībām uzrakstīt?:):)
A tas ka te forumā pagānas,nav nekas, salīdzinot ar to kā zaļie pie ziņu komentiem nokakā medniekus, dažreiz pat bail paliek par savu dzīvību :D
Tā pat pašūmējāmies par vilku draugu Mareku Viļkinu, tāpat par šo Škuju.
Kādas tik mums nav medību biedrības, organizācijas, radio un TV raidījumu un citas mednieku pārstāvniecības?!
Visas nofinansētas no ES vai pašiem medniekiem.
Vai kāds vispār skaidro tam parastajam "dīvānā pirdējam" kas vispār ir mednieki un kāpēc viņi VAJADZĪGI ?!
Tajā pašā TV, tik to vien redzu - kā mēs gājām, kā mēs šāvām, kā mēs uz līķu fona sajūsmā fočējāmies?!
Bet kāpēc mēs šāvām un šaujam, - par to ne vārda!
Nu no malas skatoties, - nu vieni asinskāri izdzimteņi, it kā gaļas veikalos nebūtu!
Te arī veidojas, paši veidojam, attieksmi pret mums.
Kur ir medniekus pārstāvošās organizācijas lai dotu savu skaidrojumu? U-ŪŪŪ, U-ŪŪŪ
Vai atceraties, kādu vētru presē un pat valdībā var sacelt viens komentārs Radio par Uzvaras pieminekli, par tiem, kas parakstījušies par viņa nojaukšanu?!
Ja grib, tad var!
A mēs nevar un arī negrib, labāk te, kā zem silta deķa, gudri pabezdēt.
Problēma ar sabiedrības informētību pastāv- arī mednieku vidū ir gana daudzi, kas rīkojas kā zoologs minēja, to var spriest kaut vai pēc komentiem te- redzam, ka nespējam padomāt plašāk.
kas mūs sagaida nākotnē- paši vien esam savu tradīciju kaldinātāji, un paliela bēda ir latvieša īpašība, ka gribas ierausties savā viensētā- savā medību iecirknī un ir pilnīgi vienalga , kas notiek pie kaimiņa, ja tas tieši mani neskar..
Līdzīga attieksme mums ir pret lauksaimniekiem, kas dažiem ir ienaidnieks nr 2 pēc dabas pētniekiem. Nu un trešais ienaidnieks ir zemes īpašnieks, kas sagrābies zemes un negrib MAN ļaut medīt, te , kur mani senči jau ir medījuši....
vairāk jau pašiem ir jādomā un jādara, lai mazāk neapmierināto mūsu mazajā zemītē.
Mans mērķis uzsākot šo diskusiju ir panākt, lai jēdziens Mednieks, Latvijā būtu ar augstāku latiņu nekā līdz šim, vēlams, lai ar augstāku latiņu nekā šībrīža caurmēra "dīvāna zaļais", un lai profesionāli zaļie medniekos nesaskatītu ienaudniekus, bet gan palīgus un domubiedrus! Problēma Latvijā lielā mērā ir tajā apstāklī, ka mēs sevi par dabas draugiem proponejam lozungos un forumos, bet nevis reālajā darbībā. Atvaino, bet dzīvnieku barošana un populācijas regulēšana nav dabas aizsardzība visplašākajā nozīmē. Sugu aizsardzība, dzīvotņu konservācija un aizsardzība, iesaiste pētijumos, iesaiste dabas liegumu izveidē, tas ir tas ko būtu jādara medniekiem, lai izmainītu sabiedrības viedokli, pašu zināšanu līmeni un saglabātu iespēju medīt arī nākamājām paaudzēm!