Par 940-to nezinu, bet pirmo reizi ieslēdzot 915-to tumsā, aš sabijos, likās, ka optika ar galertu drusku bijusi saskarē, mini-mini pieregulējot asumu un tā ilgāk skatoties, nonācu pie secinājuma, ka līdz 150m redzēt un pat šaut varētu normāli, tas Yukon 6,5x50 daiktam. Tā kā tūkstošu vērtos naktiniekus nevaru pacelt, esmu daudzmaz apmierināts ar to, kas man ir...
Paldies. Bet jautaju tadel, ka starp 915 un 940 ir cenas starpiba. It ka liela nav, bet tomer, ta ir gandriz pilna baka :)
Cik saprotu, viens ir lasers, otrs led. Tacu, ja abi ir pa lielam analogi pec spejam, tad kadel maksat vairak...
Slēpts
16.10.2016. 10:00
915 no 940 atšķiras ar gaismas viļņa garumu. Tas ka vienam lāzers otram diode jau būs nākamā atšķirība, kas gan jau dos arī atšķirību viena viļņa ietvaros
Slēpts
16.10.2016. 12:24
Es nopirku 940to, tāpēc, ka še pat lasīju, ka tā būšot labāk. Kuram tad ir gan viens, gan otrs? Nopērk vienu un slavē savu mantu. Atliek vienīgi iet uz veikalu un paskatīties ar abiem (cik nu tas ir iespējams). Vai arī paklausīt kādam, kurš ir abus izmēģinājis.
Es jau paklausitu, galvenais, lai kads pasaka ka ir labak :) pa lielam, abi spektri ir neredzamie, kas ir svarigakais. Bet velns jau slepjas nianses...
Slēpts
16.10.2016. 14:31
Tā runa bija tāda, ka lāzers spiežot bišķi tālāk, bet bilde sanākot graudaināka.
Ķīniešu 940IR lukturi sākas no 8eur. Tas tā- lai vēl vairāk sajauktu galvu :D varbūt, ka vajadzēja paeksperimentēt...
Ir testēts ķīniešu 940, 5 w. Līdz 50 metri ir ok. Pie 70 metriem jau slikti.
Tagad gan ir jaudīgāki, bet kaut kā negribas lieki arī 8 eur tērēt, labāk 95.
Kas nu tur neredzams? Nuja, nav jau kā ar leišu lukturi, bet nupat piektdien gaidot cūkas, briežu bullis apmēram 120- 130 metros bija stop, deguns gaisā, un rāmi aizgāja krūmos, saprastu, ja piegaismotājam būtu kas līdzīgs kā meža kamerām, neredz neko, bet paskatoties galā tam 915, redz sarkanīgu, vāju gaismiņu. Kaut gan cūkas to laikam gan neredz, cik pārbaudīts, mierīgi pārbaudīja tikko sētu kviešu lauku, kamēr viena apkrita... Nu un tam jau tas daikts arī domāts!
kapec viens letaks otrs dargaks nezinu, laikam detaļas dargakas.
Man bija abas. Ka ari pārtaisīju 915 lai nebūtu graudains attels.
Teikšu ta, ja 915 partaisits tas to 940 nevajag. Ja nav partaisits tad labak 940, lai tos 100-120 metrus labi redzet. 870 un 970 ir iebuvets lazeris, ar to var piegaismot tos pašus 100-150 metrus bet bus graudains attels.
vel oti svarigs moments ir sedešanas vieta, ja tas ir tornis un šaušaans sektors ir lauks tad problemu nebus, ja sežat krumos vai kokā tad ar lazeriem bus problema, bus spoguļosanas efekts no krumiem. Risinajums Dedal brends bet tas jau citas cenas :)
Cik saprotu, viens ir lasers, otrs led. Tacu, ja abi ir pa lielam analogi pec spejam, tad kadel maksat vairak...
Ķīniešu 940IR lukturi sākas no 8eur. Tas tā- lai vēl vairāk sajauktu galvu :D varbūt, ka vajadzēja paeksperimentēt...
Tagad gan ir jaudīgāki, bet kaut kā negribas lieki arī 8 eur tērēt, labāk 95.
Man bija abas. Ka ari pārtaisīju 915 lai nebūtu graudains attels.
Teikšu ta, ja 915 partaisits tas to 940 nevajag. Ja nav partaisits tad labak 940, lai tos 100-120 metrus labi redzet. 870 un 970 ir iebuvets lazeris, ar to var piegaismot tos pašus 100-150 metrus bet bus graudains attels.
vel oti svarigs moments ir sedešanas vieta, ja tas ir tornis un šaušaans sektors ir lauks tad problemu nebus, ja sežat krumos vai kokā tad ar lazeriem bus problema, bus spoguļosanas efekts no krumiem. Risinajums Dedal brends bet tas jau citas cenas :)