Šodien vārdadienu svin Uvis, Gints, rītdien - Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pieredzes apmaiņa-kur tēmēt dzivniekam, lai veiksmīgi to nomedītu.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 38 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 05.10.2016. 15:51

Valdis
Pēdējo reizi manīts 2022-08-12 14:27
Lietotāja statuss: Lietotājs
03.10.2016. 10:11
Man patīk galvā šāvēju argumenti. "esmu pašāvis garām, bet nekad galvai "... rodas jautājums , kāpēc jātēmē un jāšauj citā ķermeņa daļā, ja galvā trāpīs vienmēr.
Ernestam piekrītu par piedalīšanos tādu svilpotāju dzinējmedībās,dzinēji nobridušies pa purviem ,lieliski izdzinuši, bet šāvienu nav, jo redz zvērs nav iepozējis medniekam.Es negribētu būt dzinējs , tajā mastā.
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
02.10.2016. 22:40
Nu redz Edgar ir tomēr vērts paklausīties citos, arī pieredze no citiem liek pašam aizdomāties ,bet nejau visiem tas pielec un tas ir normāli , nav divu vienādu cilvēku, kautgan loģiski stulbi liekas tas kāā var nesaprast loģiskas lietas ,bet tas tā ir , teiciens - padomā vai tas ir to vērts liek aizdomāties arī pieredzējušiem medniekiem pirms raidīt lodi pa dzīvu radību .
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
02.10.2016. 17:30
Par to šaušanu galvā es pats personīgi neatbalstu, jo redzētā pieredze ir ne visai labā. Ne velti kur grāmatās un šautuve ir norādīts tur un jāmēģina trāpīt. Protams ja trāpīsi gavlā vai mugurkaulā tas būs beigts uz vietas, bet tā ir laimes spēle. pat pa stāvošu trāpīt ir labi jāpacenšas. Es tagad neaiztāvu šo autoru, bet visu var normāli aprunāt, bet nevis uzreiz braukt augumā. Visi mācamies no kļūdām tikai vieni mācas no svešām kļūdam, kamēr citiem pielec tikai nosavām :(
Ernests
Ernests
Pēdējo reizi manīts 2018-08-12 15:28
Atrašanās vieta: Krustakmens
Medību stāžs: kopš spēju aiziet līdz mežam
Aprīkojums: ir
Suņi: kaut kad būs
02.10.2016. 15:52
Vienkārši autors pārāk bieži nonāk pretrunās ar sevi, tad nu arī mums ir par ko parunāt... :D
Ģirt, ja par to nākamo postu, ko viņš dara ar tiem 5%, kas uz piesvilpošanu nereaģē? Bet vispār, būtu interesanti piedalīties tādās dzinējmedībās, kur nolasās tādi, kas nešauj pa skrienošiem, bet tikai svilpo... kā viens sāk, tā pārējie palēnām pievienojās... mežā varētu būt labs atmosfērs... :D :D :D
Slēpts
02.10.2016. 15:16
Par lēni tipinošiem nekas nav teikts, bet tā jau ir, tieši šādi dara žurnālisti, lai uztaisītu sensāciju vai kādu apd***** :D izrauj kaut ko no kopējā satura.
Ja paskatītu nākamo postu pēc tavējā, tad saņemtu atbildi arī par lēni tipinošiem. :D
Ernests
Ernests
02.10.2016. 13:47
Ģirt, spešelī for jū... pa lēni tipinošajiem viņš klapē... D;
"td nu jā-es šādi šauju arī dzinējmedības, tik ir nelielas nianses-es nešauju par ātri skrienošiem dzīvniekiem un nešauju ja neesmu pārliecināts ka varu trāpīt."
Slēpts
02.10.2016. 13:33
Ernest, nevienā komentāra nav, ka šauj pa skrienošu. ;)
Ernests
Ernests
02.10.2016. 13:00
Ģirt, esmu pati uzmanība, autors vienā komentārā saka ka šauj, citā, ka nešauj, un vēl citā, ka viņš ieraugot skrienošu lopiņu sāk svilpot, tad nu mēs katrs izvēlamies savu variantu ko apspriest...D;D;D;
Edgar, biju jau sailgojies pēc taviem argumentētajiem komentāriem... D;
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-09-25 12:02
Medību trofejas: 1
02.10.2016. 12:48
Nav svarīgi ūzbraukt augumā". Ir svarīgi izskaust nepareizus apgalvojumus. Konkrētajā jautājumā par trāpījuma vietu - manuprāt, diezgan neprofesionāli (ilgi meklēju pēc iespējas maigāku vārdu) balstīties uz personīgo pieredzi. Nu, nevaram mēs, šaujot uz dzīvnieku, eksperimentēt. Tātad, pieredze ir šaura, subjektīva un teorija balstīta uz "sētas mietiem" nevis zinātniski un profesionāli pamatota. Ir man gadījies, kad āzis palicis pilnībā bez sirds (varu iedomāties, kāda izskatītos trofeja, ja šautu galvā) un noskrējis vēl 30 metrus (uzreiz atrast nevarējām). Es saprotu, ka vajag izvēlēties piemērotu munīciju, bet gadās visādi. Literatūrā un dažādos zinātniskajos materiālos ir aprakstīts un sazīmēts par optimālajām vietām dzīvnieka ķermenī, kur būtu jāšauj. Es pat žurnālos ne visam ticu, kur nu vēl šādam forumam. Bet, jautājums - domājat, ka tās grāmatas galīgie muļķi sarakstījuši?
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
02.10.2016. 08:38
Galvenais uzbraukt augumā, tas ir pats gavlenais, bet izskaidrot un ieteikt kā ir labāk un kas labāks, laikam dažiem nav lemts, galvenais uzbrauciens, tāpēc arī daudzi jau vai nu nekomentē šeit neko, jo uzreiz seko uzbraucieni, vai arī sen nav gājuši pat palasīt info, jo lielākā daļa ir nevis pa lietai izklāstīta tēma, bet tieši vien uzbraucieni.