Geco vienkārši neatvērās :D tikai nespraud, ka kuilēns bez plaušām un motora noskrēja 4km
Plecā šautie man nekad nav palikuši uz vietas. No auss +/-3cm ir stabili gar zemi uzreiz - žoklis ir daudz tālāk ;)
Vēl vajadzētu izvērtēt riskus, jo galva dzīvniekam ir pati kustīgākā mērķējamā ķermeņa daļa. Pie tam ideāla trāpijuma zona ļoti maza, pastāv liels risks sabojāt jau iepriekš minētos orgānus. Taču plecu zona ir daudz lielāka un mazkustīgāka, un ar sadragātiem plecu kauliem, zvērs fiziski nav spējīgs nekur aiziet. Par galvā šaušanu būtu kārtīgi jāizsver +/-.
P.S.
Un žoklis nav tālu
Plecā šautie man nekad nav palikuši uz vietas. No auss +/-3cm ir stabili gar zemi uzreiz - žoklis ir daudz tālāk ;)
Par to, ka dažam plecā šautie nav krituši uzreiz viegli izskaidrot - mērķē pa plecu, spiež gaili, acis ciet, blīkšķis - ui KUNĢIS! Šaut jāmācās :D
Bet par to, ka žoklis ir daudz tālāk no auss, tas gan, it īpaši tas kurš jau iepriekš atšauts...
Kā mani mācīja dzinējmedībās -galvenais uzdevums ir dzīvnieku dabūt zemē.
Mācija tēmēt bunkurā , medīt ar smagām, ekspansīvam lodēt un šaut kamēr dzīvnieks nav zemē.
Apstrīdiet Uģa teikto, tikai garantējiet, ka nekad neesat pašāvuši garām. Un paskaidrojiet, kāpēc šaušanas eksāmenā jātēmē ilknī vai bārdā? Vēl, kur jātrāpa pīlei lai tālu nav jāmeklē.
Ieliktajās bildēs var secināt, ka labāk labs 7-tnieks, nekā sūdīgs 10-nieks, kurš tuvu nullei.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
27.09.2016. 14:49
Ģirt - varbūt arī pa mežu tie 4 km. likās , bet 3 ar garantiju . Tā pautus apsaldēju pa to upeli ņemoties . Bija taču novembris un nebija trāpīts zarnās bet gan 9. uz vieniem .
Slēpts
27.09.2016. 16:05
Valdi, esmu pašāvis garām, bet nekad galvai :D tākā ir pietiekošo daudz galvā šautie, tad varu droši pateikt, ka galvai tā zona ir gana liela, protams, ja nedur ar pilnapvalka īlēniem :D
Plecā šautie iet, ne tālu, bet iet, dažreiz pat bez asinīm. Un tā kā man nav suns, kas iet pa asini, tad pēc iespējas izvēlos galvu, lai nav jāmeklē tumsā, kur tad palicis kuilēns :D
Pats svarīgākais ir izvērtēt savas spējas un situāciju.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
27.09.2016. 16:39
Un tā kā man nav suns, kas iet pa asini, tad pēc iespējas izvēlos galvu, lai nav jāmeklē tumsā, kur tad palicis kuilēns :D
A, ko tad tavs Drahthaar dara?
Slēpts
27.09.2016. 16:50
Valdi, esmu pašāvis garām, bet nekad galvai :D
Es ar tā kādreiz lielījos, bet tad kad divu nedēļu laikā, tēmējot galvā, arī otreiz šāvu kuilim, tas nokrita, no smiekliem papurināja kājas, un mierīgi piecēlās un aizlaidās, es stipri veicu korekcijas savā meistarības novērtējumā.
P.S.
Un žoklis nav tālu
Par to, ka dažam plecā šautie nav krituši uzreiz viegli izskaidrot - mērķē pa plecu, spiež gaili, acis ciet, blīkšķis - ui KUNĢIS! Šaut jāmācās :D
Bet par to, ka žoklis ir daudz tālāk no auss, tas gan, it īpaši tas kurš jau iepriekš atšauts...
Mācija tēmēt bunkurā , medīt ar smagām, ekspansīvam lodēt un šaut kamēr dzīvnieks nav zemē.
Ieliktajās bildēs var secināt, ka labāk labs 7-tnieks, nekā sūdīgs 10-nieks, kurš tuvu nullei.
Plecā šautie iet, ne tālu, bet iet, dažreiz pat bez asinīm. Un tā kā man nav suns, kas iet pa asini, tad pēc iespējas izvēlos galvu, lai nav jāmeklē tumsā, kur tad palicis kuilēns :D
Pats svarīgākais ir izvērtēt savas spējas un situāciju.
A, ko tad tavs Drahthaar dara?
Es ar tā kādreiz lielījos, bet tad kad divu nedēļu laikā, tēmējot galvā, arī otreiz šāvu kuilim, tas nokrita, no smiekliem papurināja kājas, un mierīgi piecēlās un aizlaidās, es stipri veicu korekcijas savā meistarības novērtējumā.