Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Viens ierocis - vairāki stobru pāri jeb Finnclassic vs CZUB BO vs ???

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 9 lietotāji. Komentāru skaits 9. Pēdējais viedoklis 09.07.2008. 08:58

Guntars
Guntars
Pēdējo reizi manīts 2017-03-28 21:29
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Saldus.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Mauser M 03 . 7*64 ,223 rem stobrs iž 27m12kalibrs
Suņi: 2 velsas terjeri
Medību trofejas: 5
04.07.2008. 18:12
man ari aivar vina metajas skapi jau 2 gadus . andri vai tad karabine neder gaides medibam un pieiesanai? es tikai mediju uz pielisanu un tur jau vajadziga tik spogulkemera ,dazreiz plinte)
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
04.07.2008. 22:02
par kombinēto rodās doma,ka ir varianti,itkā laba doma,...bet,ja es sēžu tornī un man parādās medījamlops,kuru domāts uz pannas dabūt,tad,protams,es šauju ar spico un negaidu kamēr šamais pienāk pa šāvienam ar gludo. ja es medīju ar pieiešanu,tad atkal šauju ar spico,jo kāpēc man līst tuvāk un,iespējams,to medījamlopu aizbaidīt.var jau rūdīt raksturu un gaidīt,lai zvērs pienāk,vai izkopt medību prasmes un mēģināt piekļūt tuvāk,lai pirmmo šāvienu veiktu ar gludstobru.bet priekš kam tad vītne? ņemam gludo divstobreni un uz priekšu. savukārt šaujot ar vītni slikta trāpījuma gadījumā izpaliek ātra papildus šāviena iespēja,jo gludais tik tālu nesniedz.un zvērs ar krāsu krūmos iekšā.vienu medību veidu esmu izdomājis priekš kombinētā.rudenī aizaugušā dīķī ar vītni šauju pa āļņu bulli ar zelta ragiem,ar skrošu stobru pa korpulentu merci,kurš trokšņa izbaidīts rauj gaisā.salikšu gaļu kopā, sanāks labas kotletes.;DDD
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2022-10-02 15:19
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Olaine - Jelgava - Saldus rajons
Medību stāžs: no 1998 (93). gada
Medību trofejas: 9
07.07.2008. 14:34
Ja buks stāv zālē, tā ka ragi vien ārā? Šauj nu ar spico, liela iespēja, ka netrāpīsi, labākajā gadījumā tikai sašausi. A par cūkām labībā, kad tikai ausis ārā. Vot ko tad darīt ar spico? Šauj nu, bet vai trāpīsi, un vēl tur kur tēmēji?
Priekš tādiem gadījumiem ir MONOLIT lodes.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
07.07.2008. 17:54
Tieši tā - krūmos, labībā vai zālē vai nu ar FMJ vai gludo. Skaidrs, ka FMJ var nopietni apsvērt, īpaši vasarā, vēl varbūt uz buku. Tātad, paliek tikai gludais ar "spolītēm"...
Gunārs
Pēdējo reizi manīts 2010-12-06 14:37
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
07.07.2008. 18:08
Man ir kombinētā ar normālu optiku un līdz 150m šauju visu, kas jau katrā konkrētā brīdī sanāk šaujams. Arī lidojošu pīli caur optiku ir gadījies sporta pēc "noraut". Ja tomēr, Arni, izdomā kombinēto iepirkt, tad manuprāt tikai ar savstarpēji regulējamiem sobriem, lai var optiku normāli piešaut. Tas, ka ar spico sanāk izšaut vairāk, ir zināma lieta, bet tā sajūta, ka ir dupleksa monolīts vai renkuļi, ar kuriem izlīdzēties atbilstošā situācijā (biezas zāles, labība, krūmi) ir brīnišķiga. Vairākkārt esmu par to pārliecinājies.
Tikai tās kombinētās gan nevajag ņemt no lētākā gala... Ir tāds teiciens - "Stobrs šauj, bet laide trāpa." Aizslēga kustīgās daļas nav tas labākais mehānisms šaušanai tālākās distancēs.
Taču es domāju, ka šī plinte ir virāk tā kā dzinēju medībām, medībām uz pieiešanu un gaidei ne pārāk tālās distancēs. Pīlēs braucot tomēr vajadzētu citu gludo, jo ar atbilstošas kvalitātes/komplektācijs kombinašku pa dīķi tā kā negribas brist...
Ja par ieteicamajiem ražotājiem - Krieghof, Blaser, Merkel. Es te pāris gadus atpakal izstādē tās kombinaškas biju izpētījis pa markām/modeļiem pilnīgi visas. IZ marku laikam jau tomēr nepirktu, jo esmu redzējis vienu otru zvērinātu IZ aizstāvi, kurš 35m ar visiem regulējamiem stobriem vinu nevar 30cm aplī dabūt. Nezinu vai CZ/Finn/Zolli u.c. tml. būs pareiza izvēle ... Tu jau nemainīsi to plinti kā zeķes, ne?
Andris
Andris
08.07.2008. 08:26
Arni, iz manas rūgtās pieredzes.
Te nesen (pirmoreiz) gadījās ar FMJ izšaut pa cūku labībā (muļķības pēc). Protams ka ne cūkas, ne asinis, nekā. NEDRĪKST ar FMJ šaut pa cūku, jo lode izskrien cauri kā zīmulis neatstājot ne mazāko asinspēdu, un efekta no trāpījuma arī nav! Pa buku var, un lode nāk ārā ar visām iekšām.
Andris
Andris
08.07.2008. 08:59
Gunār, par Merkel šaubu nav, bet cipars pienācīgs. A kādi kreņķi par Finn Classic? Ir pieredze vai kautkas dzirdēts? Pluss viņam, ka regulējami stobri un maināmi stobru bloki. Merkel-im pat sapņos nekas tāds nav iespējams.
Ventis
Ventis
Pēdējo reizi manīts 2024-11-02 14:13
Atrašanās vieta: Sigulda,Sāviena
Medību stāžs: 2005
Aprīkojums: TOZ-34P 12/70,Losj 4 308win,CZ ZKM 452-2e 22lr
Suņi: Klēpja-dīvāna taksis
08.07.2008. 20:54
Andri,ja šauj tikai medījuma virzienā,tad labāk nešaut nemaz....ir gadījumi,kad iešaujot vēdarā ar svina galvas lodi zvērs aiziet tālu bez asins pēdas.
Andris
Andris
09.07.2008. 08:58
A kurš teica, ka tiek šauts medījuma virzienā!?! Ja ir skaidri redzams dzīvnieka siluets aizaugušā pļavā vai labības laukā, tad nav nekādu problēmu veikt precīzu šāvienu, protams, izmantojot attiecīgu munīciju. Saku vēlreiz ar FMJ pa cūku īzšāvu MUĻĶĪBAS PĒC.
Man gan paziņam gadījās kuriozs. Šāvis pa buku, kuram redzējis tikai galvu. Pēc šāviena tas stāv un brīnās, viņš protams dod virsu otreiz, tikai tagad pa pareizo vietu. Izrādās buks stāvējis zālē un pagriezis galvu uz pēcpuses pusi, a tanī vietā kur šis tēmējis ta tukša vieta. Nu tas buks izrādījies pārāk drosmīgs, nebukdams pēc pirmā šāviena. Otrais jau bijis liktenīgs. Starp citu sudraba ragi.