“Rasmaņa kungs ir pārliecināts, ka nelaimes gadījumi medībās notiek tāpēc, ka tiek ignorēti Medību noteikumi, otrs – sliktās šaušanas prasmes.”
“Latvijas Mednieku savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Baumanis […] Es arī esmu sajutis to, ka, runājot ar jaunajiem, pretestības pret šo pārbaudījumu nav. Varu apbrīnot, kādu darbu un enerģiju iegulda vecākā paaudze, lai neko nedarītu un, pasarg Dievs, nebūtu jādara kas mazliet vairāk. No savas pieredzes varu pateikt, ka ir kolektīvi, kur tieši neapdomīgas apiešanās ar ieročiem dēļ vairs nekad viesmedībās nebraukšu.”
“Aivars Bundzens, šaušanas instruktors: „Esmu par šāda pārbaudījuma ieviešanu. Mūsu kolektīvā ir bijuši gadījumi, kad nemākuļu rīcības dēļ vīri ir grāvī gūlušies, es pats esmu noskatījies, ja blakus stāv konkrētā persona, es labāk jūtos aiz resnas priedes. Nedomāju, ka šādas izjūtas man ir vienīgajam.”
Ja reiz tādi argumenti, varbūt, “obligātais regulārās šaušanas pārbaudījums” vietā virzam priekšlikumu “obligātais regulārās šaušanas un teorētisko zināšanu pārbaudījums”?
Slēpts
28.09.2017. 09:01
rekur būs oktobra žurnālā diskusija par šaušanu thttps://goo.gl/S36vde
šeit beidzot ieraudzīju, cik tad to negadījumu notiek medībās un ko var redzēt? vesali 80 pa 15 gadiem :D tas ir 5,3 gadā uz 21k medniekiem un ja Jums kungi tā ļoti rūp līdzcilvēku drošība, tad LŪDZU pievērsieties autovadītājiem, tur uz 800k transporta līdzekļiem notiek 4k negadījumu ar cietušajiem un kopskaitā 43k negadījumu GADĀ. Tie mednieku negadījumi, kā saka ir spļāviens jūrā :D
Slēpts
19.09.2017. 11:52
Lai gan neesmu pret ikgadējo kolektīvo šautuves apmeklējumu, spīdēt spīd cauri, ka šis raksts uzcepts "tieši laikă".
Piekrītu Arnim par trīci medību procesā, to noņem tikai pieredze. Bet noņemta trīce nepalielina šaušanas prasmi, to var uzlabot un uzturēt līmenī tikai sistemātiska šautuves apmeklēšana.
Par šo jau ntās reizes esmu teicis - ja mednieks, ieraugot medījumu sāk "trīcēt", tad ir jāiet medībās tik bieži, kamēr trīce pazūd. Adrenalīna pārbagātība samazina spēju skaidri spriest un rīkoties. Un tur nekāda šautuve nepalīdzēs. Tikai regulāras medības, ļoti daudz redzēti dzīvnieki un spēja atturēties no šaušanas pa tiem. Cilvēkam, kurš rīkojas ar ieroci ir jābūt aukstasinīgam. Emocijas var atlaist pēc sekmīga šāviena, vēlams tad, kad ierocis ir siefā vai vismaz iesaiņots.
vērtīgs gan un kā lredzam, tad lodi galvā ielika nevis šaušanas prasmes, bet aizbraukušais jumts, ieraugot cūku baru. Un tur nu nepalīdz caurumi papīrā
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
18.09.2017. 20:54
Vērtīgs raksts....
Es tikai nesapratu kā glabāšanas atļauja pāries nēsāšanas atļaujā??? Medību ieroča gadījumā protams.... Ja runa bija par īsstobru, tad protams atvainojos.... :D
Vērtīgs raksts....
Vienīgi nepiekrītu par vītņustobra noliegumu dzinējmedībās.... idiota rokās arī nazis un āmurs ir bīstami.. http://www.la.lv/izdzivoja-pec...
Slēpts
07.09.2017. 08:26
žurnālā "Medības" beidzot skaidri ir pateikts, kam vajadzīga tā šaušanas pārbaude :D :D
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
05.09.2017. 16:38
CAndri,...ir sācies septembris,skolas laiks. skolotāja jautā?-mani mīļie bērni,vai jūs vēlētos katrā mācību gadā obligāto eksāmenu piem. mātemātikā. lūdzu balsojiet.klasē sākās kņada un saucieni - jā,jā skolotāj. un laviešu valodas gramatikā arī gribam eksāmenu.,;), un tad iezvanījās modinātājs.,ha,ha
Piemērs iespaidīgs! Bet ceru, ka no balsojuma paša kolektīvā vismaz kkādus secinājumus esi izdarījis?
P.S. Ja būs laiks noteikti aizbraukšu pie tevis uz šautuvi brīvprātīgi.... :D
“Latvijas Mednieku savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Baumanis […] Es arī esmu sajutis to, ka, runājot ar jaunajiem, pretestības pret šo pārbaudījumu nav. Varu apbrīnot, kādu darbu un enerģiju iegulda vecākā paaudze, lai neko nedarītu un, pasarg Dievs, nebūtu jādara kas mazliet vairāk. No savas pieredzes varu pateikt, ka ir kolektīvi, kur tieši neapdomīgas apiešanās ar ieročiem dēļ vairs nekad viesmedībās nebraukšu.”
“Aivars Bundzens, šaušanas instruktors: „Esmu par šāda pārbaudījuma ieviešanu. Mūsu kolektīvā ir bijuši gadījumi, kad nemākuļu rīcības dēļ vīri ir grāvī gūlušies, es pats esmu noskatījies, ja blakus stāv konkrētā persona, es labāk jūtos aiz resnas priedes. Nedomāju, ka šādas izjūtas man ir vienīgajam.”
Ja reiz tādi argumenti, varbūt, “obligātais regulārās šaušanas pārbaudījums” vietā virzam priekšlikumu “obligātais regulārās šaušanas un teorētisko zināšanu pārbaudījums”?
šeit beidzot ieraudzīju, cik tad to negadījumu notiek medībās un ko var redzēt? vesali 80 pa 15 gadiem :D tas ir 5,3 gadā uz 21k medniekiem un ja Jums kungi tā ļoti rūp līdzcilvēku drošība, tad LŪDZU pievērsieties autovadītājiem, tur uz 800k transporta līdzekļiem notiek 4k negadījumu ar cietušajiem un kopskaitā 43k negadījumu GADĀ. Tie mednieku negadījumi, kā saka ir spļāviens jūrā :D
Es tikai nesapratu kā glabāšanas atļauja pāries nēsāšanas atļaujā??? Medību ieroča gadījumā protams.... Ja runa bija par īsstobru, tad protams atvainojos.... :D
Vienīgi nepiekrītu par vītņustobra noliegumu dzinējmedībās.... idiota rokās arī nazis un āmurs ir bīstami..
http://www.la.lv/izdzivoja-pec...
Piemērs iespaidīgs! Bet ceru, ka no balsojuma paša kolektīvā vismaz kkādus secinājumus esi izdarījis?
P.S. Ja būs laiks noteikti aizbraukšu pie tevis uz šautuvi brīvprātīgi.... :D