Šodien vārdadienu svin Regīna, Ermīns, rītdien - Ilga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Medību likuma "grozīšana" 2017

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 71 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 30.03.2018. 15:41

Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
05.09.2017. 16:11
... Andris ZariņšBiedriba Medniekiem.lv
Andris Zariņš
01.09.2017. 08:48
Aivars Bundzens
Varbūt cienītais šaušanas guru varētu padalīties ar mums mirstīgajiem kāds bija balsojuma rezultāts attiecībā uz šaušanas obligātumu paša kolektīvā???,D
jā, Andri,...ir sācies septembris,skolas laiks. skolotāja jautā?-mani mīļie bērni,vai jūs vēlētos katrā mācību gadā obligāto eksāmenu piem. mātemātikā. lūdzu balsojiet.klasē sākās kņada un saucieni - jā,jā skolotāj. un laviešu valodas gramatikā arī gribam eksāmenu.,;), un tad iezvanījās modinātājs.,ha,ha
Slēpts
05.09.2017. 11:05
Varbūt beidzot varēsim izveidot 300m stendu atbilstoši LR normatīvajiem aktiem ,lai Ivars Ozoliņš varētu atbraukt un pašaut

Tom,
vai tiešām es esmu vienīgais, kuru tas interesē??? :)
Manis pēc nesaspringstat- bizness ar mani nekāds nesanāks- jo laikam jau man Šauļu šautuve ir tuvāk:)
Slēpts
04.09.2017. 18:57
Paldies Tom par savu vēstījumu.
Ja jau šautuves instruktors nav pārliecināts, ka zīmogus netirgos, tad bīdītājiem tas būtu jāzin, bet varbūt tas ir izmaiņu mērķis?
P.s Tom , cik sapratu, ja labi meklē 200 metrus pie jums var atrast, 300 tiešām noderētu.
Toms
Toms
Pēdējo reizi manīts 2026-04-07 09:21
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Saldus, Zvārdes šautuve
Medību stāžs: 3
Aprīkojums: Pietiekams
Suņi: Sanbernāri
Medību trofejas: 2
04.09.2017. 13:20
3.punkts pret - neizskatās ,ka ir īsti padomāts par senajiem medniekiem, liela daļa, kas brauc pie uz šautuvi parasti spēj sašaut šo kolektīva uzlikto normu, bet ir arī tādi ,kas nespēj, taču priekš viņiem medības var būt pēdējais iemesls kāpēc iziet laukā no mājas,sabiedrībā utt. aizliegt viņiem to arī nebūtu pareizi. Atceramies ,ka paši arī vairs nepaliekam jaunāki.
Toms
Toms
Pēdējo reizi manīts 2026-04-07 09:21
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Saldus, Zvārdes šautuve
Medību stāžs: 3
Aprīkojums: Pietiekams
Suņi: Sanbernāri
Medību trofejas: 2
04.09.2017. 13:09
Sveiki kungi! Esmu Zvārdes šautuves instruktors ceturto gadu. Jāsaka paldies par šādu tematu ,jo nemaz nezināju ,ka kaut kas tāds notiek.
Sākšu ar to ,ka strādāju šautuvē nevis tāpēc ,ka saņemu bedovo kāpostu, kā liela daļa ir iedomājusies, bet tādēļ ,ka man patīk tas ko es daru. Es to daru ar prieku un tas man šķiet ir viens no galvenajiem nosacījumiem kaut ko darot. Ar nosacījumu ,kas par daudz tas par skādi. Par regulāro obligāto šaušanu manas domas dalās.
Iemesli par:
1. Uz šautuvi katru gadu brauc padsmit kolektīvu un katru gadu nāk klāt arī jauni kolektīvi, kas, manuprāt ,ir apsveicami! Varu teikt ,ka tie kolektīvi, kas brauc jau regulāri ir uzlabojuši savas uzsvēršu - PRASMES APIETIES AR IEROCI. Kopējais mednieku skaits varētu būt tuvu tam ,ko Zariņa kungs pieminēja par šautuvju/mednieku attiecību. Vairākas reizes ir bijuši gadījumi ,kad kāds velkot līdzi cūkai treniņa kārtā ir nostājies man aiz muguras un ar aizvērtu stobru tēmē pakausī. Pirms šaušanas parasti tiek parādīta vieta kur to var darīt, nevis kādam aiz muguras, tie, kas brauc regulāri saprot ,ka tā darīt nedrīkst. Ir bijuši gadījumi ,kad pēc mērķa maiņas iznākot no blindāžas un ejot pie pults pret mani ir pavērsts pielādēts šaujamierocis. Lai gan ir pateikts ,ka var sagatavoties šaušanai un ieroci atstājam uz galda. Ko man šādās situācijās darīt? Sist, šaut, žņaugt? Kungi arī mani mājās gaida ģimene. Šāda kolektīvu regulārā ikgadēja šaušana tikai un vienīgi uzlabo prasmes apieties ar ieroci nevis rezultātu. Rezultātu uzlabo tikai regulāri treniņi!
2. Nenosodu ,bet nesaprotu tos MK kuri ikgadējo atšaušanu liek vienādības zīmi ar jauno mednieku eksāmenu SK-35 disciplinā minimums ir 50 punkti ar 4stāvošiem un 6 skrejošiem, kungi Jums seifā stāv plinte, Jums šādā formātā ir jāspēj iešaut vismaz 60punkti!
3. Nauda – jā var jau būt ,ka ieņēmumi būs vairāk, bet tie netiek tērēti konjakos, ieročos vai mašīnās, tas viss tiek likts iekšā šautuves infrastruktūrā. Varbūt beidzot varēsim izveidot 300m stendu atbilstoši LR normatīvajiem aktiem ,lai Ivars Ozoliņš varētu atbraukt un pašaut. Varbūt varēšu atļaut medniekiem šaut arī pa elektronisko alni, jo būs mierinājums ,ja nu kāds tomēr sašaus mērķa mikrofonus varēšu nopirkt jaunus. Varbūt varēsim atļauties iegādāties arī 300m elektroniskos mērķus, lai nebūtu jāstaigā un jākniedē uz papīra nekas.
Iemesli pret:
1. Mans laiks – laiks ko pavadu ar Jums šautuvē pārsvarā ir brīvdienas, arī svētdienas. Sākot ar Jūliju un beidzot ar Oktobri to brīvdienu ir tik maz, ka bieži vien atsaku. Jo kaut kad ir arī jāatiet no visa. Diemžēl liela daļa to negrib saprast. Nauda nav galvenais, visu tāpat nenopelnīsi un pie iespējas ,ka kāds gudrītis var tēmēt tavā virzienā ar plinti nav diez ko iedvesmojoša doties kādā jaukā sestdienas vai svētdienas rītā uz šautuvi ,lai mēģinātu kādam pamuļķim kaut ko ieskaidrot, tā vietā lai būtu mājās kopā ar ģimeni. Tas nav tās naudas vērts.
2. Nebūtu pārsteigts ,ja sāktu tirgot zīmogus ar it kā atšautu normu. Palielam tas viss ir uz tāda goda vārda, jautājums cik vienam vai otram tā goda ir vairāk. Ja mani sāks pārbaudīt vai brauks kādas komisijas kaut ko pārbaudīt ,kā kolektīvi šauj – man tas nafig nav vajadzīgs, man tas būs tikai lieks slogs. Tāpat neticu nevienam arī no komisijām ,ja neesmu pats redzējis rezultātu. Katram nevari uzticēties un galvā ielīst.
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2026-06-05 11:51
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Jēkabpils nov.
Medību stāžs: No 28.09.2006
Aprīkojums: Titan 6 .308 win., MC-21-12
Medību trofejas: 12
03.09.2017. 18:03
Medniekiem pašiem jāvēlas trenēties un jābūt iespējai to darīt. Tagad vismaz medību vadītājs, zinot savu padoto šaušanas prasmes, var izvietot labākos šāvējus reālākajās pārejas vietās bet vismaz visus tos kas ir ieradušies ar ieročiem uz medībām viņš drīkst izvietot uz mednieku līnijas, kad būs jākārto obligātais pārbaudījums, tie kas nebūs nokārtojuši drīkstēs iet tikai dzinējos un ja aktīvo mednieku pamaz tad normāli nevarēs mastu nosegt.
Maigonis
Pēdējo reizi manīts 2020-12-17 15:30
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 1
03.09.2017. 16:39
Bet te jau tai lietā ļoti gribētos,ka teiksim A.Zariņš skaistā intervijā iztaujātu iniciatoru Rasmanim ar pāris loģiskiem jautājumiem, kā viņš vispār ir nonācis pie savām likumdošanas iniciācijas atklāsmēm, lai cilvēks izskaidro visu savu garadarbā saražoto, bet tā onlainā, lai prieks visiem. Tak nevar būt ka viņš tai kulbā tik stipri apsities, ka neko pats nevarēs pateikt, galu galā takš deputāts, tur dumju nav. Nāk prātā gadus atpakaļ Tv rā'ditā intervija ar Saeimas deputāti, šķiet bija blondīne. Viņa kaut ko bija šai jomā bija arī saininicējusi un pārliecinoši nesa pilnīgu huiņu, vienīgi ja klausītājs nebija mednieks un problēmu neizprata, tad vispār pat radās iespaids, ka tā taks'ir viena kār'tigi dūšīga deputāte, kura par velti maizi neē'd un Jēkaba ielā nesēž. Viņu intervētājs ar pāris jautājumiem tā nolika, ka varbūt pat iespējams pašai palika kauns par savu tupumu. Šai šautuvju lobēšanas iniciatīvā vairākkārt parādās Kļaviņa uzvārds, kurš ja ir vīrs, lai iznāk no ēnas un godīgi pasaka, ka tiešām savu čomu Rasmani viņš vienkārši ir izmantojis un pagrūdis zem tanka, jo visdrīzāk ir raustījies pats muti atvērt, saprotot ar ko tas var beigties.
A obligātās šaušanas sakarā vēl jautājums. Man sunim jauns azartisks mednieks cūku medībās atšāva kāju. Vai obligātā atšaušana būtu ko izmainījusi? Droši vien būtu trāpījis desmitniekā.
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
03.09.2017. 00:03
Nu tai medīšanai ar vai bez suņiem ir divas puses .Ja kolektīvs ir baigi tendēts uz obligātu medījuma ieguvi katrās medībās un Diānas labvēlību atstāj otrā plānā ,protams ar mācītiem suņiem iztīrīs mastu tukšu kā nemetās . Bet dzinējmedībās bez suņu dzīšanas ir cits šarms .Ja asinspēdnieku gan kolektīvā katrā vajadzētu .Par to medīšanu ar spico vai gludo .Man jau vairāk patiktu ka medītu ar gludajiem , bet mūsdienu medībās , bez spicajiem arī nevar iztikt .
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-04-25 20:36
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
01.09.2017. 22:56
ejam lūkot rezultātus-nevienas asins piles,iekšejā nojauta lika turpināt skatīties un tika atrastas nelielas asins pēdas.Tā nu pēc vairāku stundu lenkšanas un meklēšanas alņu govs tika piešauta.

Un šis ir gadījums kas attiecas uz medību suņiem. Labiem suņiem. Man pagājušajā sezonā arī bija vairāki izsaukumi ar manu saldo pārīti (KEL un Ldzs) uz dzinējmedībām un tikai pateicoties viņu darbam, piemēram , tika operatīvi dabūts rokā briedis (ar pāris asins pilēm) un pie reizes dabūti vēl. Tāpēc medības ir ļoti kompleks pasākums, kur katrs sīkums ir no svara un viedo kopējo rezultātu!
P.S. Es vispār nesaprotu tos klubus kas medī bez suņiem...
Martins
Pēdējo reizi manīts 2019-09-24 09:10
Lietotāja statuss: Vērotājs
Medību stāžs: 20
Suņi: Laika, taksis
01.09.2017. 22:48
Andri, pilnīgi piekrītu.
Mums masti nav ļoti lieli un mednieki līnijā kādus 70-100 metrus viens no otra, reizem pat tuvāk kad sanāk gandrīz visi mednieki.
Kā jau teicu-mums ir atļauts izmantot vītni, ja to atļauj medību vadītājs un bieži šie gadijumi ir Tevis augstāk nosauktie.