Nav jau katrs rīkojums jāuztver kā pasaules gals - ja negrib tad nepildi !
Kad neko nedara Vmd slikti, dara atkal slikti...
Pa prata visiem neizdarisi...
Briedis nav cūka. Izšaut ir viegli. Ieaudzēt gan nav tik viegli.
Par VMD rīkojumu- ATBALSTU. Rīkojums dod mums izvēles iespēju, nevis nosaka, ka tagad teļa savilcēji ir jāsavelk ap govīm. Ir jāaudzina mednieks, lai pats domā ko dara. Dzinējmedību vadītājam tas aiztaupīs lieku sirmu matu. Personīgi cenšos vispirms nomedīt neperspektīvos buļļus, tad teļus, tad vēl vairāk teļus un vēl teļus- tad ķeros klāt govīm. Man galīgi sirds nesāpēs, ja ar briežu govs savilcēju tiek nomedīts briežu teļš.
Bet spriežu par šo jautājumu lokāli. Esmu bijis viesmedībās citā Latvijas reģionā, kur saņēmu pārmetumus, ka neizdarīju šāvienu pa briežu bulli, jo nevarēju izvērtēt vecumu un ragus. Stāvēja krūmos- izvērtēt nevarēju neko. Pēc masta kopsavilkums bija tāds- nošauj un tad pavisam labi varēsi vērtēt. Patiešām ticu, kamedību biedrībā kurā medīju es, mednieki cenšas gan regulēt dzīvnieku blīvumu, gan trofejas dzīvniekiem ļaut izaugt.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
06.12.2017. 16:05
Tās ir teritorijas , kur bija atnākušas vēstules par staltbriežu postījumiem .Kolektīvu vadītājiem vajadzētu būt zināmiem .
Slēpts
06.12.2017. 16:19
Ne gluži tā, Gati! Tās ir uzskaites vienības, kurās VMD, nosakot limitu, nolēma, ka staltbriežu populācija jāsamazina un izdeva attiecīgu skaitu atļaujas. Kluba vadītājam, protams, tas ir jāzina!
Precīzāk būtu: tie kolektīvi, kuriem jānomedij 20 un vairāk procenti no uzskaites.
Slēpts
06.12.2017. 20:53
Agri! Kas ir uzskaite? Kas uzskaitīja? Ir mistiskais populācijas novērtējums, balstoties uz kuru VMD pieņem lēmumu. Savukārt lēmums uz vienu vai otru pusi tiek pieņemts atkarībā no tā cik aktīvi par to iestājas zemes (meža) īpašnieki no vienas puses vai medību tiesību lietotāji no otras puses. VMD, izņemot atsevišķus mežziņus, reāli nepārzin situāciju mežā, bet balstās uz to, ko citi viņiem iestāsta.
Tā jau arī ir, ka 90% vai pat vairāk, mežziņu nepārzin situāciju šajā vai tajā med. iecirknī, bet tas jau nenozīmē ka likums no tā mainās. Tātad, ja iet uz ierobežošanu, medij 20 un vairāk %.
Kad neko nedara Vmd slikti, dara atkal slikti...
Pa prata visiem neizdarisi...
Par VMD rīkojumu- ATBALSTU. Rīkojums dod mums izvēles iespēju, nevis nosaka, ka tagad teļa savilcēji ir jāsavelk ap govīm. Ir jāaudzina mednieks, lai pats domā ko dara. Dzinējmedību vadītājam tas aiztaupīs lieku sirmu matu. Personīgi cenšos vispirms nomedīt neperspektīvos buļļus, tad teļus, tad vēl vairāk teļus un vēl teļus- tad ķeros klāt govīm. Man galīgi sirds nesāpēs, ja ar briežu govs savilcēju tiek nomedīts briežu teļš.
Bet spriežu par šo jautājumu lokāli. Esmu bijis viesmedībās citā Latvijas reģionā, kur saņēmu pārmetumus, ka neizdarīju šāvienu pa briežu bulli, jo nevarēju izvērtēt vecumu un ragus. Stāvēja krūmos- izvērtēt nevarēju neko. Pēc masta kopsavilkums bija tāds- nošauj un tad pavisam labi varēsi vērtēt. Patiešām ticu, kamedību biedrībā kurā medīju es, mednieki cenšas gan regulēt dzīvnieku blīvumu, gan trofejas dzīvniekiem ļaut izaugt.
Kur var iepazīties ar šo teritoriju sarakstiņu?