Ģirts Vārna, es agrāk arī domāju tieši to pašu. Kāmēr neizlasīju rakstu medību žurnālā 2017.gada augusta numuru (55.lappuse).
Vēlāk to pašu man apstiprināja policijas darbinieks, kurš strādā malumedību apkarošanas nodaļā.
Nevajag nekādu diplomu, ja kaut kas nav skaidrs, vienmēr var paprasīt kompetentiem cilvēkiem. Vismaz es tā daru, jo likumā vel daudz ir visādas nianses, kurus var iterpretēt dažādi.
Slēpts
14.02.2018. 15:34
nu ko tad var izzīst no attiecīgā aizlieguma nakteniekam? tur manuprāt viss ir ļoti saprotami uzrakstīts, kas ir nelikumīgas medības un nav nekādu variantu.
24.pants. Par nelikumīgām medībām atzīst:
9) medīšanu, izmantojot šādus aizliegtus medību līdzekļus, rīkus, metodes un paņēmienus:
d) nakts redzamības tēmēkļus ar elektronisko palielinājumu vai attēla pārveidošanu, izņemot meža cūku, lapsu un jenotsuņu medības,
Ko šeit var nesaprast vai saprast savādāk?
Bet 24 pants nesaka
d} nakts un dienas [apvienotus vienā] .......utt
Kā to iztulkot ?
Slēpts
14.02.2018. 16:36
Nevajag uztvert likumus tikai gramatiski. Ja tā visi darītu, būtu sarakstīti noteikumu sējumi enciklopēdiju biezumā, katrai dzīves situācijai. Ja noteikumus to kontrolētāji piemēro tā, kā norāda Lūsis - viss OK. Likumdošana ir ļoti neelastīga lieta, tāpēc tai grūti izskriet līdzi straujajai elektronikas attīstībai.
Vēlāk to pašu man apstiprināja policijas darbinieks, kurš strādā malumedību apkarošanas nodaļā.
24.pants. Par nelikumīgām medībām atzīst:
9) medīšanu, izmantojot šādus aizliegtus medību līdzekļus, rīkus, metodes un paņēmienus:
d) nakts redzamības tēmēkļus ar elektronisko palielinājumu vai attēla pārveidošanu, izņemot meža cūku, lapsu un jenotsuņu medības,
Ko šeit var nesaprast vai saprast savādāk?
d} nakts un dienas [apvienotus vienā] .......utt
Kā to iztulkot ?