Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
24.01.2020. 19:55
Mans skatījums uz problēmas atrisinājumu būtu tāds - stirnas un mežacūkas ( nelimitētajos ), starp citu Lietuvā tā ir . Staltos nedalīt dzimumos ,bet dot nenoteikto , lai kolektīvi uz vietas redzot situācīju varētu izlemt ko darīt .Katru gadu situācija var mainīties .Cenu te varētu arī celt , bet atstājot iespēju paprasīt vel licenses .VMD labi zina , kas notiek ar stalto licensēm mazajos kolektīvos . " Lielais " kaimiņš Tev atmet pāris buļļus pārējo iedod govis un teļus .Citu gadu Tu vari no ādas līst ārā un tās govis nedabūt , nāk vieni buļļi baros .Šogad bija labi, pamainīja noteikums par medīšanu uz govs un teļu licensi . Tas ir ceļš pareizā virzienā - stalto nenoteikto limits . VMD vairāk uzticieties medību kolektīviem ! Tie kas visu izšaus , varēs sēdēt pie tukšas bļodas un ja līdīs pie kaimiņiem dabūs bietē ( ir jau precedenti ) .Par alņiem - tas ir interesants stāsts . Aļni noteikti ir palikšu vairāk .Tie pat sākuši apmesties tur , kur tie vispār nekad nav bijuši , bet labas trofejas ir baigais retums .Tur arī varētu atstāt veco kārtību un palielināt liceses cenu .VMD varētu atjaunot veco kārtību - licenses izsniegt katram kolektīvam atsevišķi .
...",no katra pēc spējām ,katram pēc vajadzībām" .,apmēram tā nupat izklausās diskusija par maksām un limitiem ,šitādu utopiju 80tajos stūma galvās atspērušies . ,:)
Aaa LABUS alnus sagribeji,no kurienes vini radisies ja sauj visu,kas nak pirmais?
............................
Labi teikts. Atceros, kā 90-tajos viens "mednieks" man lielījās, kā šamo kolektīvā gāžot visu, kas kustās. Vai plīsa no lepnuma un uzpūtības. Pēc pāris gadiem gaudoja, ka neesot ko gāzt. Nācās atgādināt viņa lielīšanos pirms pāris gadiem. Bet protas likumsakarību starp rīcību un sekām saskatīt nevarēja. Atkal Valsts vainīga.
Tāpat ar mežu izciršanu. Neatceros tieši kurā tēmā, bet šis jautājums pacēlas. Es atgādināju cirvju varoņiem, ka cirst vairs lāga nav ko un valdība tiek bombardēta ar pieprasījumu mainīt likumus, lai varētu cirst jaunākus, tievākus kokus. Tad kāds dižs mežinieks man uzbrauca, ka tipa šamais nozarē strādā un nekādu tādu pieprasījumu nav. Interesanti, ko šamais teiks tagad?
Tad vēl notikušais ar zvejniekiem. Pirms gadiem EU centās panākt kādas (neatceros, par kādu konkrēti runa bija) zivju sugas zvejošanas samazinājumu Baltijas jūrā. Pašmāju zvejnieki bija kategiriski pret, bet nepagāja pat 5 gadi, kad internetā varēja lasīt rakstu par to, ka zvejniekiem kuģi jāpārprofilē vai vispār jāsagriež, jo šīs zivju sugas vairs nav, vismaz tādā apjomā, lai atmaksātos mērcēt tīklus. Zīmīgi, ka viens no protestu atbalstītājiem atrada sevī spēku, lai rakstā publiski atzītos savā kļūdā un paustu nožēlu, ka savulaik nepiekrita zvejošanas limitu samazinājumam. Bet, kā skan krievu paruna - pozdno kaišsa sin moi (par vēlu nožēlo grēkus mans dēls)
Šādu piemēru ir daudz. Stirnu par daudz? Nu tad liek mierā lūšus un Daba visu noregulēs.
Strādāju ostā. Caur to iet arī kokmateriāli. Baļķis, kas būtu ap 30 cm diametrā jau izskatās, kā brīnums. Baltkrievi arī caur šo ostu eksportē savus kokmateriālus. Un tie visi ir apstrādāti kokmateriāli, nevis baļķi. Eksportē pat malku, glīti iepakotu koka kastēs. Bet bāleliņi ap 90% ved ārā baļķus. Varbūt citā ostā tā bilde ir savādāka.
Nekompetentās pašvaldības, kuras pat nejēdz kārtīgi pieņem un ievērot saistošos noteikumus (kurus pašas izstrādā), jau nu nebūs tās, kas ieviesīs kārtību. Tik mazā valstī pašvaldības vispār ir bezjēdzīgs pasākums, kas kopā izshēmo vairāk, nekā centrālā vara. Tā kā, es esmu pret VMD likvidāciju. Ja par cenu celšanu - tas ir debilisms. Ir LVM - kantoris, kas miljonus mētā visādos sūdos. Lai tad no tiem arī VMD uztur.
Stirnu par daudz? Nu tad liek mierā lūšus un Daba visu noregulēs.
Vai arī vajag palielināt limitus, un cilvēks pats visu noregulēs, nomedīt mazāk var vienmēr bet vairāk tik cik limits ļauj. VMD jāatstāj, tikai lai strādā pēc izsaukumiem, un vēl saprotams publiskajās ūdenstilpnēs var parādīties lai mednieki nedzerstās un atpūtniekus nebaida, 3 patronu ierobežojumu ar aizvākt, dienas normas nav tad ko tās trīs patronas ierobežo, Lubānā pa vakaru kad pīļu daudz var 200 patronas izkurināt un visiem pie kājas ka guvumā no necik līdz desmitos skaitāmām pīlēm, nedod dievs ka kāda būs ar 4 šāvienu no pusautomāta nokritusi tas uzreiz ir vāks visai pīļu populācijai, ar divstobreni arī var kropļot mākoņpīles.
Slēpts
26.01.2020. 14:18
Nav jau brīnums, kāpēc vāciešiem ti sūdīgi ar medību faunu, ja gāž gandrīz visus briežus un stirnas no pēdas... Tie taču laikam kaitnieki! Noēd sējumus! Sējumi nes naudu. Dabīgās meža, vai to tuvumā esošās pļavas, tik zaudējumus. Nodokļi jāmaksā, bet dolāri no tā neripo.. Ar eiropas regulu atbalstu, iznīcinam zvēram mājvietu, atņemam ēdamo, piespiedu kārtā izdzenam pie meža skaisti iekoptā sējumu laukā, jo briedis, vai stirna ēst tak grib un bliežam no pēdas nost, jo redz, tas ragainis apēd zemnieka naudu. (ir tāds labs sakāmvārds - "pa naudu pat velns danco".. un uz to arī ejam..)
............................
Labi teikts. Atceros, kā 90-tajos viens "mednieks" man lielījās, kā šamo kolektīvā gāžot visu, kas kustās. Vai plīsa no lepnuma un uzpūtības. Pēc pāris gadiem gaudoja, ka neesot ko gāzt. Nācās atgādināt viņa lielīšanos pirms pāris gadiem. Bet protas likumsakarību starp rīcību un sekām saskatīt nevarēja. Atkal Valsts vainīga.
Tāpat ar mežu izciršanu. Neatceros tieši kurā tēmā, bet šis jautājums pacēlas. Es atgādināju cirvju varoņiem, ka cirst vairs lāga nav ko un valdība tiek bombardēta ar pieprasījumu mainīt likumus, lai varētu cirst jaunākus, tievākus kokus. Tad kāds dižs mežinieks man uzbrauca, ka tipa šamais nozarē strādā un nekādu tādu pieprasījumu nav. Interesanti, ko šamais teiks tagad?
Tad vēl notikušais ar zvejniekiem. Pirms gadiem EU centās panākt kādas (neatceros, par kādu konkrēti runa bija) zivju sugas zvejošanas samazinājumu Baltijas jūrā. Pašmāju zvejnieki bija kategiriski pret, bet nepagāja pat 5 gadi, kad internetā varēja lasīt rakstu par to, ka zvejniekiem kuģi jāpārprofilē vai vispār jāsagriež, jo šīs zivju sugas vairs nav, vismaz tādā apjomā, lai atmaksātos mērcēt tīklus. Zīmīgi, ka viens no protestu atbalstītājiem atrada sevī spēku, lai rakstā publiski atzītos savā kļūdā un paustu nožēlu, ka savulaik nepiekrita zvejošanas limitu samazinājumam. Bet, kā skan krievu paruna - pozdno kaišsa sin moi (par vēlu nožēlo grēkus mans dēls)
Šādu piemēru ir daudz. Stirnu par daudz? Nu tad liek mierā lūšus un Daba visu noregulēs.
Strādāju ostā. Caur to iet arī kokmateriāli. Baļķis, kas būtu ap 30 cm diametrā jau izskatās, kā brīnums. Baltkrievi arī caur šo ostu eksportē savus kokmateriālus. Un tie visi ir apstrādāti kokmateriāli, nevis baļķi. Eksportē pat malku, glīti iepakotu koka kastēs. Bet bāleliņi ap 90% ved ārā baļķus. Varbūt citā ostā tā bilde ir savādāka.
Vai arī vajag palielināt limitus, un cilvēks pats visu noregulēs, nomedīt mazāk var vienmēr bet vairāk tik cik limits ļauj. VMD jāatstāj, tikai lai strādā pēc izsaukumiem, un vēl saprotams publiskajās ūdenstilpnēs var parādīties lai mednieki nedzerstās un atpūtniekus nebaida, 3 patronu ierobežojumu ar aizvākt, dienas normas nav tad ko tās trīs patronas ierobežo, Lubānā pa vakaru kad pīļu daudz var 200 patronas izkurināt un visiem pie kājas ka guvumā no necik līdz desmitos skaitāmām pīlēm, nedod dievs ka kāda būs ar 4 šāvienu no pusautomāta nokritusi tas uzreiz ir vāks visai pīļu populācijai, ar divstobreni arī var kropļot mākoņpīles.