Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - palidziet ludzu nevaru izlemt 7x64 , 30-06 , vai 243 win mekleju vienu universalu ieroci

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 62 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 20.05.2019. 21:01

Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2018-11-03 11:12
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: zemgale
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IZ27M, CZ 550lux(308win)
Medību trofejas: 7
24.01.2013. 19:42
TSX ir Federal ražojumā, Sako powerhead arī Barnes TSX, un vēl bija S@B TSX lodes.. Visas pieejamas ir Latvijas veikalos.
arī Winchester lādē barnes TSX
Krišjānis
Pēdējo reizi manīts 2016-12-04 17:18
Atrašanās vieta: Saldus
Medību stāžs: kautkaads
Aprīkojums: Sauer 202 7 rem mag, Geco Sauer 16 kal.
Suņi: nav
24.02.2013. 20:42
vispār jau ar to ziemeļpolu un svinu bij pavisam cits stāsts.... Kurināmo degvielu viņi ņēma līdz kannās, kuras bij lodētas, bet pie zemām temperatūrām alva mainīja struktūru un sadrupa un degviela iztecēja.
Slēpts
17.10.2018. 11:54
Es arī, kad gribēju iegādāties savu pirmo medību karabīni, iekrita sirdī pa lētām naudiņām 243. kal karabīne. Labi ka paklausīju zinošākiem večiem un iegādājos 3006.kal. Ne raizi nesu nožēlojis. Ja izvēlās pareizu munīciju un ''pēc grāmatas'' drusku nepareizu šāviena trāpījumu, tad mazajiem pārnadžiem nekādu lielo postījumu tas kalibrs nenodara. Munīcijas izvēla milzīga un cenas arī nav nemaz tik spiedīgas. Ar tālšaušanu un cenšanos trāpīt lodi lodē neaizraujos, bet priekš medībām pērku lēto S@B munīciju un pagaidām esu apmierināts. Kad iemācijos trāpīt tur kur vajag, krīt uz vietas un gaļas postijumu ļoti pieņemami.
Slēpts
17.10.2018. 12:04
Protams sapņu kal. bija 7x64, bet tā kā savu pirmo (jaunu) karabīni, cenas ziņā gribēju zem četrciparu skaitļa, tad šis kalibrs tika atlikts tālākiem sapņiem.. :))
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-20 11:01
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
17.10.2018. 22:58
neliek mieru doma par 9,3x62 mm iegādi... Jā, esmu pats ar šo kalibru šāvis, jā, zinu, ka atsitiens smags, bet ciešams, jā, zinu, ka labs gāzējs ar kārtīgu asinspēdu, jā, zinu, ka dārgi, jā, zinu, ka lodes kritums 200 metros ir kādus centimetrus zemāk par 30-06, bet killzonā joprojām iet...Jā, zinu, bet tālāk par 200-250 m šaut netaisos... Kungi, lūdzu mani atrunāt, vai gluži otrādi, pārliecināt :)
Slēpts
18.10.2018. 09:19
Ar 223 pats esmu 180 metros nolicis smuku ....., kritums šim kalibram minimāls ja piešauj uz 150m. Gaides medībās ideāli, tikai trāpi lai būtu sirdstrieka vai smadzeņu trīce;)). Patronas cena 50centi.
Slēpts
18.10.2018. 10:41
To, ka H.S. viss krīt ar 22.LR, mēs jau zinam un kā lai nekristu ar 223. lielgabalu ...!! Vienīgie sū.. ir tie, ka tiem likuma kalpiem nu nekādi nevar iestāstīt, ka viss krīt bez problēmām arī ar 3.g. un 5,6.mm. lodīti. Ilgvar, man liekas ka 9,3x63 kalibrs ir otrs grāvis, bet tās manas subjektīvās domas. Tur viss ir dārgs. Ja rublīši atļauj - viss kārtībā! Arī optiku vajadzēs iegādāt ar četrciparu skaitli un 4x4 braucamrīku arī atbilstošu... Bet kalibrs ir nopietns MEDĪBU kalibrs, nopietniem večiem un ja tas verķis būtu ar nosaukumu ''Blazer'' ,tad vispār cepuri nost. Bet vēlreiz, tās manas subjektīvās domas ar savu nelielo mednieka stāžu, kurš medī ar tādiem hlamiem kā CZ un TOZ ..
Jau intuitīvi jūtu, kā tūlīt sāksies .... ;))
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2025-06-07 21:17
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
18.10.2018. 12:39
... Kungi, lūdzu mani atrunāt, vai gluži otrādi, pārliecināt :)
Pazīstama situācija , Ilgvar ! Ar loģisko prātu saproti , ka tas drīzāk nederīgs , kā derīgs . Analizēju visus par un pret , mīnusu sanāk vairāk kā plusu un tomēr , tas ir tik kārdinošs ! Tad atmetu loģiku un vados pēc emocijām " Davai paņemšu ! " Kad emocijas norimst , sākas īstās problēmas . Medībām- ne šis , ne tas . Sāc domāt, nafig man viņu vajadzēja , tikai vietu seifā aizņem ! Tās ir tikai pusproblēmas , īstā sākas , kad saproti , ka tev no viņa jātiek vaļā ! Tad visiem centies iegalvot cik tas labs šaujamais , dzīvnieki krīt tikai paskatoties uz to un tt..... Tur ir jābūt talantam , reizēm izdodas tīri labi :) ! Vārdu sakot , ja dzīve šķiet garIaicīga un vēlies dzīvē emocionālas un finansiālas pārmaiņas , tad var ņemt ! :):):)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-07-30 16:04
Atrašanās vieta: Stratosfera
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
18.10.2018. 13:25
A kur tad slepjas parakums sai kalibra kautvai pret to pasu 308???doma kritis labak?Ne jo sausi neprecizak viennozimigi,caurums lielaks?? Ar 308 ari loti liels un viss skist pa malam!Atraka un mazaka lode vienmer bus paraka par lielaku un lenaku lodi,ka ballistiskajos raditajos ta ari energijas atdeve medijuma kermeni,ta ir fizika!Ka ari var veltit daudz laika treniniem sausana un priecaties par precizitati un komfortablitati!Man jau 308 skiet spardeligs laikam japariet uz 6,5x55!:)
Slēpts
18.10.2018. 14:36
Mūsu viedokļi tev mieru noteikti neiedos vel vairāk uzkurinās. Esmu bijis līdzīgās sajūtās un diskusijas īpaši nelīdzēja. Rezultātā ir man 9,3 tikai 74R un esmu apmierināts ar lēni lidojošu pusķiegeli, kas savu darbu izpilda perfekti. Ņemot vērā, ka pārsvarā lietoju bezsvinu tad lodes svars 16,2g vai 9,7(308 gadījumā) izsaka pietiekoši. Piekrītu spardīgs kalibrs, bet neko niknāks par 12 nav.