vecit, par meistaribu te nekadi neiet runa... runa iet par to, cik daudzi klatesoshie pashi ar loku shavushi. Neesmu jau es ar nekads Aivenho. Palasi vispirms visus manus ieprieksejos komentus, slinkums rakstit visu no jauna.
J.M.noM.M Iedomājies! Stroķa vietā Tev ir nopirkts loks ar bultām 3,70 LS gab. (lētākajā variantā) Tu ieej mežā patrennēties uz dzīviem zvēriņiem. Katrs šāviens LS 3.70 . Cik ilgi trennēsies??? Man liekas ,ka šķūņa durvīs sanāk daudz lētāk, arī kutsatslēgā trāpīt ir vieglāk nēkā lapsā. Es domāju ,ka loka šaušana (medības) ir vairāk tā kā VĪRIETĪBAS APLIECINĀJUMS nevis medības.
P.S Ja ir vēlme varam uzrīkot loka šaušanas "plenēru " pavasarī, Vidzemes augstienē. Varēs ievērtēt meistarību. Inventārs, naktsmājas , dalībniekiem garantētas , iespējms balvas arī..
jautajums bija tads - vai kads no klatesoshiem kungiem ir shavis ar modernu medibu kompaundloku, vai kadam ir prieksstats par sho procesu? Man personigi ir, lai ari pavisam minimals.
Teksti par $$$ nav nopietni. To loku un visu var atlauties katrs 5tais. Aizej uz jebkuru BIG vai GE rubli un panem tos 2LS un maksa 100Ls menesi - PO.
Tur jau ta lieta lai precizi sautu ar loku ir jatrenejas, un tie trenini notiks meza uz dziviem lopiniem jo nevienam nav laika braukt ta pat saudities. Un tad bis sasauti lopini kas veidos kropligu populaciju.
Redz, es principā pat varētu atbalstīt medības ar loku, ja vien patiešām uzlabosies situācija ar medību ētiku.
Kaut gan pats personīgi daudz labprātāk gribētu to darīt ar arbaletu, jo šis "instruments" man liekas nedaudz nopietnāks un ērtāks lietošanā. Protams, ka būtu jānosaka šaušanas attāluma ierobežojumi, kas varētu būt līdzīgi gludstobra ieročiem.
Un vispār, vai kāds man varētu apskaidrot šo tik ļoti noraidošo attieksmi pasaulē pret medībām ar arbaletu?? Es neesmu atradis racionālus argumentus, kāpēc ar arbaletu nevar, bet ar loku var!
Manuprāt visu savās vietās noliek 1 izmaksas, 2 gribēšana,3 meistarība.Ja var atļauties loku nopirkt,tas vēl nenozīmē,ka pietiks gribēšanas un laika uztrennēt meistarību. Cik no% Valsts iedzīvotāju spēj nopirkt loku ar visu aprīkojumu? Cik no viņiem iemācīsies šaut ķā Robins Huds?(der atcerēties,ka mācības parasti mēdz būt dārgākas par mācību līdzelļiem) Cik no tiem ,kas iemācīsies ies mežā un kaut ko nomēdīs? No tā visa varu secināt,ka medības ar loku ir dzīvniekiem daudz mazāk bīstamas nekā piemēram automašīnas,klaiņojoši suņi, cilpas, ķerambūri u.t.t.Loka stŗēlnieks, pēc manām domām, nekad nebūs gaļinieks ,pat ja kādu buciņu dabūs.Un jā tādam vēl būs papīrs ,tad mežā būs pār vienu redzīgu acu pāri vairāk.Par lapsām un jenotsuņiem jau nu nevienam īpaši galvai nevajadzētu sāpēt.Lokšaušana ir kaut kas drusku smalkāks par zīmēšanu+vijoļspēli.Man pašam šaut ar loku patīk. Vai ietu medībās ? Noteikti nē. Pietrūkst laika , gribēšanas un meistarības.Kas attiecas atļaut vai neatļaut medības ar loku? Lai viedie spriež .Ja liktu uz balsošanu balsotu par atļaušanu.
Kas attiecas uz to kluso šāvienu, dažās valstīs ( Nor) ir atļautas mēdības ar klusinātāju.Kā jūs kungi domājat, vai latvijas "biezākajiem brakiem "šī mantiņa ir sveša? Un kas ir lētāk-nopirkt kreiso stroķi, aprīkot to ar klusinātāju vai "ākstīties" ar loku.
P.S Ja ir vēlme varam uzrīkot loka šaušanas "plenēru " pavasarī, Vidzemes augstienē. Varēs ievērtēt meistarību. Inventārs, naktsmājas , dalībniekiem garantētas , iespējms balvas arī..
Tur jau ta lieta lai precizi sautu ar loku ir jatrenejas, un tie trenini notiks meza uz dziviem lopiniem jo nevienam nav laika braukt ta pat saudities. Un tad bis sasauti lopini kas veidos kropligu populaciju.
Kaut gan pats personīgi daudz labprātāk gribētu to darīt ar arbaletu, jo šis "instruments" man liekas nedaudz nopietnāks un ērtāks lietošanā. Protams, ka būtu jānosaka šaušanas attāluma ierobežojumi, kas varētu būt līdzīgi gludstobra ieročiem.
Un vispār, vai kāds man varētu apskaidrot šo tik ļoti noraidošo attieksmi pasaulē pret medībām ar arbaletu?? Es neesmu atradis racionālus argumentus, kāpēc ar arbaletu nevar, bet ar loku var!
Kas attiecas uz to kluso šāvienu, dažās valstīs ( Nor) ir atļautas mēdības ar klusinātāju.Kā jūs kungi domājat, vai latvijas "biezākajiem brakiem "šī mantiņa ir sveša? Un kas ir lētāk-nopirkt kreiso stroķi, aprīkot to ar klusinātāju vai "ākstīties" ar loku.