Šodien vārdadienu svin Viola, Vizbulīte, Vijolīte, rītdien - Ģederts, Ģirts
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - medības ar loku - jā vai nē?

Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
13.11.2007. 08:27
Ehhh... vairs nerakstīšu, tāpat katrs pie sava paliks!
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
13.11.2007. 07:45
Nu nezinu,tāda mērkaķošanās vien tur sanāks.Ja nu vienīgi mazos nelimitus ,neko lielāku par zaķi un putniem.Arī no drošības viedokļa,puišeļi šaus kā indiāņi .Nav jau tas respekts kā no stobra.Uzlieku plecā un eju pa pilsētu .
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2020-07-13 20:35
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
12.11.2007. 23:34
Nu ja arbaleti nebūs tad principā neesmu pret lokiem. Ar arbaletu varētu būt pārāk liels kārdinājums uzšaut no lielākas distances. Moralizēt negribu, izeju no tā ka pac teorētiski varētu pastaigāt ar loku pa mežu, neskatoties uz to ka ticīgi izšaut pa medījumu varbūt būtu iespēja tikai vienreiz gadā.
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2025-05-04 01:05
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
12.11.2007. 15:09
tas gan, iespēja savainot dzīvnieku ir liela, ja vēl ņem vērā to, ka medību bultu asmeņveida uzgaļi gan pēc skata ir baismīgi, bet praksē to darbības princips pamatojas uz to, lai liktu dzīvniekam noasiņot vai sadzīt asinis krūšu dobumā, lai šamējais noslāpst. Taču, cik esmu šaudījies ar loku, tik man arī ir pārliecība, ka ar loku to lopiņu var vai nu nošaut, vai aizšaut garām, bet, ja savainot, tad tikai samērā viegli. Izšaut un pēcāk nemeklēt jau var arī ar karabīni.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-05-15 15:31
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Riga
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: Blaser R93
Suņi: Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 6
12.11.2007. 14:56
Ja Aandi es esmu par to lai mezos nepaliek sasuti un sakroploti lopini. Es censos piebarot, dot sali, atsaut mazos un kropligos eksemplarus, jo man gribas redzet smukus, veseligus dzivniekus ar smukam trofejam. Nevis sasutus nikulojosus lopinus. Ar nakts optiku es varu but drosaks par sava saviena precizitati un tapec es esmu par. Savukart medijot ar lokiem ir loti liela iespeja savainot dzivnieku, kurs velak bus kroplis nekada veida neveicina populacijas labu attistisanos.
Tur ari ir logika!
Ilgvars
Ilgvars
12.11.2007. 14:28
atbildot uz Jura jautājumu - ar arbaletu nāni gaters, tie aizliegti visā Eiropas Savienībā. Par lokiem vēl VMD veči pašlaik spriež. Vienmēr jau atradīsies kāds, kas būs pret... :)
Ilgvars
Ilgvars
12.11.2007. 14:20
varētu padomāt, ka tādam Aļaskas pridurkam, loka vietā paņemot karabīni, uzreiz nimbs virs galvas aizdegas...
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
12.11.2007. 12:02
Janka, Tu esi pret loku, bet esi par nakts optiku! Kur loģika?
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-05-15 15:31
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Riga
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: Blaser R93
Suņi: Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 6
12.11.2007. 10:11
Ja un parunajat ar tiem kas medijusi afrika ar lokiem, cik vini ir samaksajusi naudu par sasautiem un neatrastiem dzivniekiem? Un tad pajautajat kur paliek tada lieta ka etika un attieksme pret dzivnieku ka pret dzivu radibu nevis preci pa ???? EUR. Darenalina mekletaji. Panem karabini un megini tam lopam pielist klat un normali nosauj nevis sakroplo.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2020-07-13 20:35
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
12.11.2007. 00:21
Par tiem lokiem, drīkstēs tikai ar lokiem vai arī arbaletiem? Neesu vēl īsti sapratis vai esu par vai pret. Zinu ka labs medību loks maksā nemazu naudu, diezvai maliķi krāmēsies. Un pie muns Zemgalē pamaz vietu kur var pielīst zvēram līdz 20-30m gaišā diennakts laikā. man domājas ka krēslā un tumsā ar loku pašvaki būs.
Tam gan piekrītu ka ar laiku no stobru šaušanas adrenalīns nokrīt līdz nullei, tāpēc arī pieredzējuši veči ņem rokā loku. Motivācija pavisam cita, pieredzējušam medniekam nevienam nakas nav jāpierāda, šeit svarīgs ir adrenalīns nevis gaļa.