Ir vēlme šādu likt uz Browning pusautomāta un doma tāda,ka dēļ 6-kārtīgā palielinājuma varētu izmantot gan dzinējmedībās, gan uz gaidi..
Vai šāda komplektācija savienojumā būtu gudra izvēle? Vai kādam ir pieredze ar ko analogu?
Sveicināts Jāni!Man pašam ir Browning Bar Boss ar Shirstone 3-10x56.No pieredzes varu teikt,ka palielinājumu lielāku par 6 neizmantoju,jo pusautomāts nav īsti domāts lielām distancēm.Ar šādu palielinājumu tev pietiks līdz 200m.Savukārt palielinājums 3 dzinēju medības var iztikt,bet labāk būtu mazāks.Jo mazāks palielinājums,jo lielāks redzes leņķis ko tu redzi un tas ir svarīgi dzinējmedībās.Mans uzskats ir tāds,ka šaujot virs 200m zūd mednieka azarts.Ja gribi šaut garās distances,tad vajag karabīni un šaut pa papiri.Labāk trenēties pa papiru neviss pa dzīvu mērķi.Lai veicas ar izvēli!
Esmu novērojis, ka ārzemju mednieki medībām izmanto mazās optikas 1,5-4x20, 4x36, 3-9x40 un nevis lielās 3-10x50, 4-12x56...protams stikli pārsvarā ir no "resnā" gala. Arī pats izmantoju 3-9x40 un krīt labi gan dienā, gan mijkrēslī. Interese ir par mazo optiku 1,5-4x20, kas varētu būt universāla visa veida medībām. Varbūt ir kādam pieredze?
Piekristu domai, ka tā ir laba optika dzinējmedībām, gaidei, t.i. distancei līdz 100m, bet nedomāju, ka ar palielinājumu x12 var sekmīgi šaut uz 200m, Ok, par alni neko neteiktu, bet ne jau pa lapsu, buku:) Un nevajag te tagad sākt tēlot snaiperus, jo normāli medībās vidēji tiek šauts distancē 80-120m un būsim reāli, nemusināsim pārējos uz nevajadzīgiem varoņdarbiem!;)
Starpcitu SW, laikam pagaidām vienīgais, kas piedāvā palielinājumu x6 !?
Redzēju HUBERTĀ Z6i 2-12x50, bet labāk patika Z6i 1,7-10x42 vairāk piemērots pusautomātam, jo Brauniņam ir battue sliede un tāpēc lai uzliktu 50 vai 56 optiku vajag augstus kronšteinus, bet ja plinti doma lietot tikkai dzinējmedībās, tad noskrūvē stobram visas muškas un uz parastās montāžas uzmontē Z6i 1-6x24! Būs super!
Vai šāda komplektācija savienojumā būtu gudra izvēle? Vai kādam ir pieredze ar ko analogu?
Starpcitu SW, laikam pagaidām vienīgais, kas piedāvā palielinājumu x6 !?
Jā, Kārli, man šķiet,ka Swaro ir vienīgais,kurš to piedāvā.