Šodien vārdadienu svin Bella, Berta, rītdien - Dzintara, Dzintars, Dzintra
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kuru kalibru masenei labāk .22 lr vai .22 WMR ??? Par citiem nediskutejiet!!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 32 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 30.07.2020. 08:38

Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2026-02-12 06:29
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
22.02.2009. 22:55
Remingtonam ar 22WMR kalibru ir tikai viens pusautomāta modelis - 597,bet divos variantos,ar plastikāta un lamināta laidi,viss pārējais abiem ir pilnīgi vienāds. Par pārlādēšanu diez vai īpaši jāuztraucas,tās nelaimes dažkārt mēdz piemeklēt 22LR pusautomātus,bet arī tiem,piemeklējot munīciju tā vaina ir labojama lieta. Gan kāds kas tādu lieto pats,zinās labāk visus +/-.
http://www.remington.com/produ...
Iveta
Pēdējo reizi manīts 2009-03-09 11:18
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
22.02.2009. 23:27
Ojār,paldies.Bet par tām foto,nu jā,droši vien ka jāizvēlas pareiza munīcija un attālums.Ir jau gadījies kautko līdzīgu redzēt.Nedomāju ka tie ir ierindas mednieki.Nedēļas beigās pastāstīšu par galīgo pirkumu un iespaidiem testēšanā.Ar labu nakti,rītdien atkal sākas saspringta darba nedēļa.Māris.
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2025-12-02 17:20
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
23.02.2009. 13:09
Sveiki Iveta. Pareizi minēji, Remington 597 tāda ganu puiku plinte vien ir. Mūsu firma šos ieročus tirgoja kādus četrus gadus atpakaļ, bet netik augstās kvalitātes dēļ, to vairs nedarām, jo divu gadu garantija ir jānodrošina un ja ierocis sāka lūzt tad regulāri! Nelaimīgs ir gan klients gan tirgotājs. Konkrētajam modelim lūzt izvilcējs un saremontēt to nevar, tikkai jauns! Vienam mūsu klientam nomainijām četrus gab. garantijas laikā!
Nevaj steigties ar pirkumu, jo CZ rūpnīcai šajā gadā būs jaunums produkts, kas būs uzlabots BRNO 611A, jo kā mēs zinām BRNO ir pārgājis CZ īpašumā jau pāris gadus.
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
23.02.2009. 14:27
Gati, tos BRNO jaunos modeļus cilvēki gaida vairākus gadus, bet rezultātā ir tikai solījumi un nedomāju, ka šā brīža ekonomiskajā situācijā kas pakustēsies ātrāk, bet šaut ta gribās tagad! Tad jau vienkāršāk atteikties no pusautomāta idejas un nopirkt kloķējamo - gan lētāka gan precīzāka ;)
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2026-09-03 09:34
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
23.02.2009. 15:25
22WMR pusautomāti savulaik bija gan Ruger, gan Marlin un Savage. Visi noņemti no ražošanas. No tā saceļas jautājums - kāpēc? Vai tik ne tāpēc, ka ir tāda lietiņa kā 223Rem? Ja kādu pirmām kārtām interesē jauda, ne cena?
Iveta
23.02.2009. 21:41
Visiem liels paldies par atsaucību.Gati,par ganu puiku plintīti teicienu es nošpikoju no Ojāra,un man tas nosaukums pielipa.Kārli,Tu man pasviedi ideju netīšām un es pazvanīju uz Prāgu kursa un grupas biedram (kopā beidzām RSCAII). Rītdien mums būs svaiga informācija no rūpnīcas augšgala par BRNO611A. Ilgvar ,Tev taisnība un ja tu ieiesi www.outdoorsupplies.co.nz/Rimfire.html. un paskatīsies cik maksā Browning T-BoltSPORTE 22LR tad protams 223Rem vai kautko līdzīgu bet tad man pašam sev jāuzdod ir jautājums ;"Priekš kāda Dieva man 223Rem ja man ir 3006 BROVNINGs, tikai lapsai,jo visu pārējo es cenšos šaut no tuva attāluma." Jā ,lapsa man ir izņēmums un viņai laimējas ja to natļauj drošība,ja ir tālu un priekšā nav pārredzams reljefs bet drošības texniku jūs paši zinat. Jums radīsies loģisks jautājums: "Māri,priekš kam tev masene?" Atbildes sākums ir drusciņ augstāk dialogā ar Ojāru bet otra daļa skanēs tā:"Mums letiņiem nevajadzēs ne krievus ne amerikāņus ne bin-ladenus mēs ar savu skaudību,paši sevi iznīčināsim,jo ļoti bieži mums jādzird teksti:"Ko jūs te pa manu zemi,...te manā grāvī jūs bebrus nemedīsiet(tas nekas ka viņa kaimiņš man paprasīja palīdzēt,jo slīkst pļava un mežmala) nu utt,paši ar to esiet saskārušies.Es laikam atkal sāku novirzīties no tēmas.Droši vien kautkur portālā šī "īpašnieku un neīpašnieku" tēma figurē. Māris.
Iveta
23.02.2009. 21:55
Foto pacentīšos ielikt rītdien.Nu ,par vārdu nezinu.Neatceros ne paroli,ne ar kādiem burtiem-lielajiem vai mazajiem.M.M.
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2026-09-03 09:34
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
24.02.2009. 12:05
T-Bolt jau nav pusautomāts :)
Tas gan, jāpadomā par to, vai 223Rem maz ir vajadzīgs pie konkrētajiem medību paradumiem. Tomēr lapsai, bukam, bebram un pērnajam sivēnam - kā reiz. Un 223Rem patrona būs gandrīz divreiz lētāka par 30-06, kas arī dažam neliksies mazsvarīgi.
Protams, lai katrs ņem, ko vēlas. Bet ja 22WMR patrona ir trīsreiz dārgāka par 22LR un trīsreiz labāka tiešām nav, tad ir par ko domāt...
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2016-01-05 16:39
24.02.2009. 12:27
tieši tāpēc es pirku 22lr nevis 22wmr. labāk 308win nekā 22wmr
Iveta
24.02.2009. 13:27
Ilgvar,es to T-Bolt pieminēju tās trakās Browninga cenas pēc,salīdzinoši ar 223-šo.Plikas intreses pēc par cik šodien var nopirkt 223-šo7.Māris M.