Paņem attiecīgā kalibra čaulīti, ar skrūvgriezi vai naglu izsit kapseli laukā, ieliec stobrā un paskaties pret gaismu caur stobru uz patrontelpu - ieraudzīsi smukus "gredzenus" visā stobra garumā, ja kāds "gredzens" ir ovāls tātad uzpūsts.
Ilgvar, Tu no kurienes to izzīdi par tām lodēm, Man liekas tas ir no operas viena tante teica.
Back-bored stobra efekts ir dot skrošu lādiņam lielāku sākum ātrumu, nedeformēt skrotis un veicināt to vienmērīgu izkliedi, šo informāciju var atrast Browning mājas lapā un ar lodēm arī šauj ideāli.
Ja nezini, tad labāk neraksti.
Pusautomātiem parasti stobrus nepūš, stobra defekta dēļ var gadīties. Ja pērc noteikti pamēģini izšaut, varbūt nepārlādē vai lietojama viena veida munīcija. Bet šitādus parasti tirgo, kas ir ieskatījušies kaut ko jaunu bodē un lieku ieroci nevajag vai arī riktīgi izšauts.
Kas attiecas uz ložu mētāšanu -lodes mētā kad plintei uzsēžas virsū un saliec stobru vai arī skrūvējamais čoks ir pagalam, kas jānomaina -no pieredzessaku.
Slēpts
15.09.2008. 08:16
Labs ierocis pats vienu sezonu esmu jau nolietojis. Nevaru suudzeeties. Pa 70m kriit ka snakskj.
Un mulkjiibas ka kautkas spruust, ne reizi nekas nav iespruudis.
Aldi Zariņ, ja tev nav sajēgas par iekšējo ballistiku, tad pats labāk neraksti. Ja liekas, tad var sasisties.
Dundurs to lietu pārzina daudz labāk par mums abiem. 50 metros no pusčoka Monolit ložu izkliede viņam bijusi 5-6 cm, bet ar backbored stobru - 10-12 cm. Šo stobru Browning uztaisījis tikai un vienīgi skrošu šaušanai, priekš lodēm šiem ir stobrs ar lēzenām vītnēm.
Tikai arī lēzenas vītnes, saskaņā ar mūsu likumdošanu ir "vītņustobra" ierocis...tātad, pirms 21 gada nespīd...
Bet man šķiet, ka ne jau visiem Fusion modeļiem ir "atPAKAĻurbumi"...
Ieroču aprites likums, 1. pants, 44. daļa. Vītņstobra šaujamierocis — šaujamierocis, kuram stobra urbumā visā tā garumā izveidotas spirālveida gropes, kuras izraisa lodes rotāciju, izņemot šaujamieročus, kuri paredzēti šaušanai ar gludstobra šaujamieroču munīciju un kuri Latvijas Republikā klasificēti kā gludstobra šaujamieroči.
Brauniņš ar lēzeni vītņoto stobru tātad vītņstobrs neskaitīsies vis...
Par backbored stobriem - pēc kataloga izskatās, ka šie visiem Fusion nāk pamatkomplektācijā, bet ir jau arī atsevišķi dabūjami stobri, tā ka vells viņu zina.
Atslēgas vārds ir "klasificēti" :) kad pirms pusgada apmēram par šito prasīju atļauju sistēmā, man teica, ka ņefiga, vajag vītņustrobra iegādes atļauju...varbūt tagad jau kkas mainījies...
Back-bored stobra efekts ir dot skrošu lādiņam lielāku sākum ātrumu, nedeformēt skrotis un veicināt to vienmērīgu izkliedi, šo informāciju var atrast Browning mājas lapā un ar lodēm arī šauj ideāli.
Ja nezini, tad labāk neraksti.
Un mulkjiibas ka kautkas spruust, ne reizi nekas nav iespruudis.
Dundurs to lietu pārzina daudz labāk par mums abiem. 50 metros no pusčoka Monolit ložu izkliede viņam bijusi 5-6 cm, bet ar backbored stobru - 10-12 cm. Šo stobru Browning uztaisījis tikai un vienīgi skrošu šaušanai, priekš lodēm šiem ir stobrs ar lēzenām vītnēm.
Bet man šķiet, ka ne jau visiem Fusion modeļiem ir "atPAKAĻurbumi"...
Brauniņš ar lēzeni vītņoto stobru tātad vītņstobrs neskaitīsies vis...
Par backbored stobriem - pēc kataloga izskatās, ka šie visiem Fusion nāk pamatkomplektācijā, bet ir jau arī atsevišķi dabūjami stobri, tā ka vells viņu zina.