Vai, vai nepadomāju un pielaidu uguni pakulās par nacionālo tēmu, bet tāds nebija mans mērķis! Sestdien vadīju medības un var runāt krieviski, angliski da kaut ķīniešu mēlē, bet ja cilvēks-i neklausās tāpat nesapratīs un tad ir lielas acis par notiekošo. Pieņemu, ka visādi var gadīties, bet pieiet pie vadītāja un klusām pajautāt par lietām, kas nav saprotamas būtu tikai solīdi un atlikušo gadu par dzinēju nebūtu jāiet. Nu tā- manas pārdomas.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
11.11.2008. 09:20
Par valodas zināšanām es piekrītu.
Bet nu iznāk tā, kā tai anekdotē par nouseriem. :) Tomēr med.vad. pienākums ir paskaidrot, tā, lai saprastu visi. Un cilvēks, kam valoda nav dzimtā, var nezināt kādu vārdu, sevišķi, ja tiek runāts žargonā, jo tādam, kas valodu mācījies skolā vai kursos, vārds govs nozīmē govs- tā, kam ausī krotālija. Viņš stāv un brīnās- ko tas med.vad. tur muld: govis nešaut?
Nu vismaz man tā liekas.
Bet tie, kas vispār neklausās, tie jau neko neklausās, nevienā valodā.
Varbūt visu gadu dzīt ir mazliet par traku, bet tas jālemj kolektīvam.....apstākļi visiem vienādi.....Pilnīgi piekrītu Verneram, ja jaut kas nav skaidrs var pieiet un paprasīt kas un kā!
Es dzīvoju pēc principa, ja pilsonīts ir dzīvojis visu mūžu LV viņam valoda IR jāzin! Ja kas nav skaidrs lai pats noskaidro! Neredzu iemeslu kāpēc citiem būtu jāklausās info krieviski, vai vadītājam jāstāsta katram atsevišķi!
Dažam "Biezam" medniekam tas naudas sods var likties niecīgs, bet ja viņam liek iet pie dzīšanas ta tas gan viņam ir sāpīgi! Ja ir tādi gudrinieki, kas vienkārši soda gadījumā nebrauc uz mežu līdz soda term. beigām, bet brauc citur medīt, tad jāpiemēro nevis termiņs bet dienas kas jaaanoiet pie dzīšanas! vēl taa nav bijis....
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
13.11.2008. 11:29
Minētajā gadījumā tiešām abi divi vainīgi, gan mednieks gan medību vadītājs. Kas tas par vadītāju, kurš nepazīst savus večus! Bet sods, protams, uz pilnu katušku tikai nelaimīgajam tulkojumā pazudušajam medniekam. Nu nav īsti riktīgi.
mums par dzinēju neliek iet ja nošauj ko nedrīkst. naudassods.
man tā cūciņa viena pati bija mastā.
Bet nu iznāk tā, kā tai anekdotē par nouseriem. :) Tomēr med.vad. pienākums ir paskaidrot, tā, lai saprastu visi. Un cilvēks, kam valoda nav dzimtā, var nezināt kādu vārdu, sevišķi, ja tiek runāts žargonā, jo tādam, kas valodu mācījies skolā vai kursos, vārds govs nozīmē govs- tā, kam ausī krotālija. Viņš stāv un brīnās- ko tas med.vad. tur muld: govis nešaut?
Nu vismaz man tā liekas.
Bet tie, kas vispār neklausās, tie jau neko neklausās, nevienā valodā.
Es dzīvoju pēc principa, ja pilsonīts ir dzīvojis visu mūžu LV viņam valoda IR jāzin! Ja kas nav skaidrs lai pats noskaidro! Neredzu iemeslu kāpēc citiem būtu jāklausās info krieviski, vai vadītājam jāstāsta katram atsevišķi!