Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
07.11.2008. 08:49
Te ir tie noteikumi. http://www.dogs.lv/index.php?m...
Papildus par suņa izmantošanu ciltsdarbā ir pieņemtas prasības, ka
Suni, kas ierakstīts Reģistrā pamatojoties uz p. 8.15.a) nosacījumiem, pieļaujams izmantot ciltsdarbā izņēmuma gadījumos ar šķirnes kluba, ciltsdarba komisijas kopā ar ekspertu kolēģiju un prezidija piekrišanu.
Kaut kaa man liekas, ka shis pasaakums ir druscinj sviestains....Nu valdiibas kalpiem kaada atshkjiriiba vai eju mezhaa mediit ar manu seetas kranci ko pats esmu maaciijis,audzinaajis,lolojis utt. Vai eju ar shkjirnes suni!
Jāni D.Ja kautvai katrs 2rais mednieks nāktu ar savu kranci medībās,tad iedomājies,kas tas būtu par balagānu.Un tiec nu skaidrs medību vadītāj,kurš suns ir derīgs,kurš būtu atstājams mājā.Mums kolektīvā,ja sanāk visi škirnes suņi,jau tuč pa daudz.
Īstenībā es domāju, ka mednieks, kuram ir svarīgi savu suņuku redzēt sev blakus medībās, ir gatavs tam sviestam iziet cauri. Un ticiet man , to var izdarīt, ja vien tas taksis ir taksis.:)
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
08.11.2008. 08:31
Jāni D.
Nu man , piemēram, ir vidusāzijas aitu suņi. Medī viņi perfekti, bet ne jau tā, kā medību suņi, bet drīzāk kā vilki, savai iztikai, tā teikt. Grib ēst- medī, negrib- nemedī. Un viņam pufiks, kur Tu tur ap plinti krūmos tup, viņi to zvēru paši gar zemi dabū, un, ņemot vērā viņu svaru, var dabūt gar zemi dajebko, kas LV mežos dzīvo (izņemot pašus lielākos kuiļus un aļņus). Paņem tādus līdzi uz medībām kādus trīs vai piecus, un viņi izveidos savu kolektīvu un medīs paši par sevi :))))) Turklāt, ir ļoti agresīvi pret cilvēkiem.
Tāpēc jau cilvēki ir izveidojuši n-tās suņu šķirnes, kas domātas tieši medībām, un ar tādiem būtu arī jāmedī.
Protams Jums ir taisnība, bet vai tomēr nebūtu labāk šādas lietas ļaut izvērtēt kolektīva iekšienē? Zinu koliju, kas lai gan ir masīvs utt. pat necenšas nevienu lopiņu nograust, bet smuki un skaisti izdzen....teikšu, ka strādā vnk perfekti. tajā pašā laikā laika(ar visiem papīriemm un ciltrakstiem) paņēma un kazl''enu vnk nokoda!
Jāni D.Ne šķines suņi,ne kranči par profesionāļiem nepiedzimst(ar retiem izņēmumiem),tie ir vairāk vai mazāk jāmāca,jātrenē,jāiet mežā un medībās diezgan regulāri,jau no kucēna vecuma.Tad atkal būtu pilni meži ar suņiem(krančiem),kuru saimnieki cer VARBŪT izaudzināt labu dzinēju.Cik posta meža dzīvniekiem tāds process nodarītu un kā būtu atšķirami klejojošie kranči no mednieku krančiem?
Žanna Zariņa- ar tādu lietu nevajag lepoties, ka Jums ir vidusāzieši, kas paši dodas medīt... Un Jums būtu jādara viss iespējamais, lai viņi nemedītu. Ļoti brīnos, ka viņi vēl ir dzīvi (tam varētu būt 2 iemesli- vai nu Jums ir ļoti lielas meža platības, kuras Jūs atļaujat lietot medniekiem, vai nu Jūsu suņiem ir ļoti paveicies nesatikt kādu mednieku).
Cien. Žanna!
Jūsu komentārs, no medniecības nozares raugoties, maigi izsakoties man šķiet amorāls. Nedz Jums, nedz kādam citam nenovēlu, taču prakse rāda, ka šādi "medību suņi" līdz pelnītai pensijai nenodzīvo.
Mani drīzāk skumdina, ka Jūs Žanna pilnīgi nekautrējaties šādus varoņdarbus publicēt, pat rodas iespaids ka nedaudz esat lepna par saviem suņiem.
Ceru, ka Jūsu suņi tomēr piedzīvos laimīgas vecumdienas, un vēl - Jums ir ārkārtīgi "paveicies" ar vietējo (tuvāko) med. kolektīvu.
http://www.dogs.lv/index.php?m...
Papildus par suņa izmantošanu ciltsdarbā ir pieņemtas prasības, ka
Suni, kas ierakstīts Reģistrā pamatojoties uz p. 8.15.a) nosacījumiem, pieļaujams izmantot ciltsdarbā izņēmuma gadījumos ar šķirnes kluba, ciltsdarba komisijas kopā ar ekspertu kolēģiju un prezidija piekrišanu.
Nu man , piemēram, ir vidusāzijas aitu suņi. Medī viņi perfekti, bet ne jau tā, kā medību suņi, bet drīzāk kā vilki, savai iztikai, tā teikt. Grib ēst- medī, negrib- nemedī. Un viņam pufiks, kur Tu tur ap plinti krūmos tup, viņi to zvēru paši gar zemi dabū, un, ņemot vērā viņu svaru, var dabūt gar zemi dajebko, kas LV mežos dzīvo (izņemot pašus lielākos kuiļus un aļņus). Paņem tādus līdzi uz medībām kādus trīs vai piecus, un viņi izveidos savu kolektīvu un medīs paši par sevi :))))) Turklāt, ir ļoti agresīvi pret cilvēkiem.
Tāpēc jau cilvēki ir izveidojuši n-tās suņu šķirnes, kas domātas tieši medībām, un ar tādiem būtu arī jāmedī.
Jūsu komentārs, no medniecības nozares raugoties, maigi izsakoties man šķiet amorāls. Nedz Jums, nedz kādam citam nenovēlu, taču prakse rāda, ka šādi "medību suņi" līdz pelnītai pensijai nenodzīvo.
Mani drīzāk skumdina, ka Jūs Žanna pilnīgi nekautrējaties šādus varoņdarbus publicēt, pat rodas iespaids ka nedaudz esat lepna par saviem suņiem.
Ceru, ka Jūsu suņi tomēr piedzīvos laimīgas vecumdienas, un vēl - Jums ir ārkārtīgi "paveicies" ar vietējo (tuvāko) med. kolektīvu.
Tad saki lūdzu ar ko atšķiras tevis pieminētie visu veidu kranči no klejojošiem medību šķirnes suņiem?