Nu ja abi vecāki sunim ir ar papīriem un ja viņi ir piedalījušies izstādē, tad varētu būt, ka papīrus var dabūt papīrus, bet nu grūti spriest.
Uz šo jautājumu noteikti varēs atbildēt Mintauts Kalniņš 67518974.
Nu varbūt ka iedod papīrus, bet tādu lietu kā ciltsdarbu visticamāk ka sunītis nevarēs veikt. Bet tie ir tikai mani minējumi. Piezvani Kalniņam un apvaicājies kā ir. Un arī, ja papīrus nedabū, vai tad ir tik traki, ja medībās ir suns, kuram nav papīru? Ja viņš ir sapotēts un uzvedās tā kā medību sunim jāuzvedās- manuprāt, tas nu nav nekāds ļaunums, ka viņš ir medībās.
Slēpts
31.10.2008. 15:28
Sunim noteikti jābūt potēšanas pasei,tad pārbaudē viss būs kārtībā.
Vajag griezties pilsētā kādā no veterinārklīnikām, un teikt kad gribi sunīti vakcinēt pret trakumsērgu(6Ls)un jautāt vai izrakstīs arī pasīti (kādi 5Ls),un ja jā, tad tur Tev izrakstīs sunim pasi, izdarīs atzīmes par vakcināciju un šķirni ierakstīs tadu kadu nosauksi. Medībām būs gana laba, bet medību šķirnes ciltsdarbiem gan nebūs derīga. Lai veicās :)
27. Medīt atļauts tikai ar Zemkopības ministrijas Valsts veterinārā departamenta noteiktajā kārtībā reģistrētiem medību šķirnes suņiem. Izsekot ievainotu dzīvnieku atļauts arī ar citiem minētā departamenta noteiktajā kārtībā reģistrētiem suņiem.
Vai tomēr nevajag būt šķirnes? Ja nu atnāk pārbaudē kāds īstens burta kalps vai nevar piekasīties? Vnk man zināms viens kolijs, kas pa manam izcili labi strādā mežā uz cūkām.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
05.11.2008. 21:50
"Medīt atļauts tikai ar šķirnes medību suņiem, kuri reģistrēti un vakcinēti saskaņā ar normatīvajiem aktiem par suņu reģistrācijas un turēšanas kārtību.
Pie personas, kura izmanto šķirnes medību suni medībās, atrodas suņa šķirni un vakcināciju apliecinoši dokumenti."
Tātad, ir jābūt ne tikai vakcinācijas apliecībai vai veterinārajai mājdzīvnieka pasei, bet arī suņa šķirni apliecinošam dokumentam, t.i. ciltsrakstiem.
Bet vai kāds zin, vai obligāti ir jābūt ciltsrakstu oriģinālam, vai der arī kopija? Man suņi no RU un viņu ciltsraksti ir ļoti neērti līdzi nēsāšanai- A4 formāta cieta kartona lapa.
Takšelim var nokārtot papīrus, ja vismaz vienam no vecākiem ir derīgi dokumenti. Suns jāatrāda kādā no klubiem,, jāuzraksta iesniegums kluba vadītājam, tas tālāk iesniedz lūgumu atļaut šim sunim piedalīties izstādē, kur noteiks šķirnes atbilstību. Ja nemaldos jābūt trīs atzinumiem. Ja to šuneli novērtē kā šķirnei atbilstošu viņš dabū šķirnes apliecinošu dokumentu, bet nedrīkst turpināt ciltsdarbu - tas tiek arī ierakstīts dokumentā.Šī ir informācija no LKF.Nezinu kā ar LMKA.
Papildinu savu iepriekšējo informāciju- sunītis jāatrāda tajā klubā, kur reģistrēti vecāki vai viens no vecākiem, jāiesniedz bildes vismaz 3-4, kur viņš redzams profilā, no dažadiem rakursiem, tad kluba vadība izlemj vai var un vērts lūgt atļauju vērtēšanai izstādēs. Ja viss izdodas un līdz tam tiek-ok! Tikai no savas puses varu ieteikt-obligāti pirms tam sameklējiet labu instruktoru, kas suni hendlingam sagatavo, jo atrādīt to sunīti tā lai patiktu tiesnesim, lai viņš rādītu zobiņus uttt., nemaz tik viegli nav. Ir pirms tam jāpiestrādā.:)
Uz šo jautājumu noteikti varēs atbildēt Mintauts Kalniņš 67518974.
Vai tomēr nevajag būt šķirnes? Ja nu atnāk pārbaudē kāds īstens burta kalps vai nevar piekasīties? Vnk man zināms viens kolijs, kas pa manam izcili labi strādā mežā uz cūkām.
Pie personas, kura izmanto šķirnes medību suni medībās, atrodas suņa šķirni un vakcināciju apliecinoši dokumenti."
Tātad, ir jābūt ne tikai vakcinācijas apliecībai vai veterinārajai mājdzīvnieka pasei, bet arī suņa šķirni apliecinošam dokumentam, t.i. ciltsrakstiem.
Bet vai kāds zin, vai obligāti ir jābūt ciltsrakstu oriģinālam, vai der arī kopija? Man suņi no RU un viņu ciltsraksti ir ļoti neērti līdzi nēsāšanai- A4 formāta cieta kartona lapa.