Ļoti iespējams, ka šadā veidā zemnieki mobilizēsies nevis pret mežazvēriem bet pret MEDNIEKIEM.
Jo pasakiet man kaut vienu iemeslu, kāpēc zemnieki slēdz līgumus par platībām ar medniekiem? Ko viņi no tā iegūst?? To ka rudenī savā mežā nevar ieet- dzinēju medību laikā? To ka gada laikā saņems varbūt vienu porciju gaļas( ja paliks pāri)?
Vienīgais iemesls ir tas- lai zemnieks pasargātu viņa īpašumu no postīšanas- jo runa tomēr iet par NAUDU.
Žēl, ka mums apdrošinātāji slikti strādā- ja tas būtu ārzemēs- ja zemnieks noslēgtu apdrošināšanas līgumu, tad noteikti saņemtu kompensāciju.
Padomājiet- no kā apdrošinātāji piedzītu zaudējumus, ja zemniekam ir līgums ar medniekiem???
Un man liekas, ka zemniekam nav jāveic nekādi profilakses pasākumi pret postījumiem, priekš tā viņš ir noslēdzis līgumu ar mednieku kolektīvu un faktiski tā ir Mednieku kolektīva problēma.
Manuprāt gan medniekam, gan arī zemniekam jābūt saprotošam, jo postījumi būs vienmēr kamēr vien būs savvaļas dzīvnieki un zemnieki tas taču ir gluži dabiski nevar taču izšaut visu dzīvo mežā līdz pēdējam un varbūt tas pat nav iespējams. Protams, dzīvnieku skaits ir jāsamazina tur kur tas ir nepieciešams.
Ozoliņa kungs, atļaušos dažas iebildes- 1) vai Jūsu mājas vai dzīvokļa durvis ir vienmēr vaļā, un, ja ko nozags, Jūs tikai un vienīgi vainosiet policiju? 2) Mednieki slēdz līgumus ar valsti un privāto zemes īpašnieku par medību platību izmantošanu, bet tajās mītošie dzīvnieki ir VALSTS īpašums, ne mednieku! Un lai valsts no atbildības atkratītos, LATVIJAS MEŽI līgumā ieraksta pilnīgi perttiesisku normu- atbildīgs par postījumiem ir mednieks! Un mednieku kolektīvi ir SPIESTI to līgumu parakstīt, ja turpmāk grib savas platības izmantot. Par šo tēmu plaši MMD rakstīja advokāts U. Cakars. Dzīvnieks pieder medniekam tikai stīvs un auksts, pareizi noformēts medību atļaujā, nevis rikšojošs no viena zemnieka lauka uz otru.
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
21.11.2008. 09:27
Daži zemnieki laikam domā, ka mednieks iztiek tikai no medīšanas, nekur citur nestrādā un viņam ir pienākums katru dienu sēdēt laukmalā. Ja gribat lai sargā jūsu laukus, tad par to ir jāmaksā, nevis - es noslēdzu līgumu, tagad par postījumiem atbild mednieki. Tak neslēdz to līgumu ja negribi, neviens ar varu nespiež.
Normāls mednieks tomēr strādā lai nopelnītu iztikai un līdz mežam sanāk laika aizkriet labi ja reizi nedēļā brīvdienās, pie tam ne katru nedēļu. Un, ja mednieks nav vietējais tad viņam līdz mežam vai laukam reizēm savi 50-100 kilometri braucami. Uz ko Jūs, zemnieki, cerat!
Slēpts
21.11.2008. 09:39
Freiberga kungs!
Jūsu iebildumi ir interesanti.
1. Man nav rakstiska līguma ar Valsts Policiju, ja ir līgums ar pasardzes firmu, tad tajā ir atrunātas ABU pušu atbildība, pienākumi un tiesības. Un valsts Prezidentu es tiešām nevainošu.
2. Zvēri ir VALSTS, bet ko iegūst zemnieks noslēdzot ar Medniekiem līgumu? Vai varat sniegt atbildi?
3. Cik mednieku kolektīvi ir kā suns uz siena kaudzes- zemnieks sūdzas par postījumiem,arī bebriem, mednieki nenāk. Zemnieks pasaka: "Man ir radiņš(draugs) mednieks- atbrauks novaktēs- noformējam medību atļauju- tad neviens nepiekrīt, paši tiksim galā.
Ir kolektīvi, kur vīri uz postījumiem sagaida sivēnmāti un uzšauj ar pīļu skrotīm- tādā veidā audzinot.
Un neviens jau nespiež medniekus slēgt līgumus ar zemniekiem, bet ai kā tos kviešu laukus vajag..
Slēpts
21.11.2008. 09:44
Grinberga kungs!
Būtu jau labi, ja Jums pietiktu tikai ar VAlsts mežiem- bet cik es zinu LVM laukus nesēj:))
Un cik es zinu kviešu lauki ari Jums patīk:)))
Pareizi Ivar!
par to ka ja nepatīk lai neslēdz līgumu- tas arī neder. ja neviens uz lauka nevaktēs tad rukši nāks no visa rajona tur kur viņus neaiztiek. vienkārši būtu jauki ja būtu kompromis. vals meži redz uzstāda noteikumus un mednieki piekāpjas. bet kā zemniekam? FIGA! ne lauks nosargāts, ne raža izaugusi ne meža gaļu paostījis (nerunāju konkrēti par sevi)
dažus gadus atpakaļ strādāju Dānijā zemnieku saimniecībā, un tur ir tā ka mednieks nošauj buku un atdod zemes īpašniekam uz kuras ir nošauts. saimniekam bieži bij meža gaļa. es viņam saku kā tad tā- a šis saka ka pie mums tā ir. a pie mums?????
Slēpts
21.11.2008. 10:10
Ko jūs cepaties! Tik un tā mēs nevarēsin nomedīt vairāk par piešķirto limitu. Un ja pēc limita "atšaušanas" būs tie postījumi - mednieki nenesīs par to atbildību, bet VMD būs spiesti piešķirt papildus atļaujas. Tāpat kā ar bebriem.
Vienīgi ko tad darīs dzinējmedībās, ja cūkas būs beigušās? :(
Ivar, nu neslēgšu piemēram ar Tevi līgumu, vai Tev postījumi samazināsies? Nu laikam jau nē. Nu naivi ir cerēt, ka mednieks ir tas, kurš spēj pasargāt no postījumiem labību laukus. Nu apzinies, ka tas ir Tava biznesa risks, ieplāno šos zaudējumus jau laicīgi. Bet, ja mednieki ir noslēguši ar Tevi līgumu un apņēmušies novērst postījumus, nevis samazināt, tad nu Tu vari arī no viņiem prasīt.
Jo pasakiet man kaut vienu iemeslu, kāpēc zemnieki slēdz līgumus par platībām ar medniekiem? Ko viņi no tā iegūst?? To ka rudenī savā mežā nevar ieet- dzinēju medību laikā? To ka gada laikā saņems varbūt vienu porciju gaļas( ja paliks pāri)?
Vienīgais iemesls ir tas- lai zemnieks pasargātu viņa īpašumu no postīšanas- jo runa tomēr iet par NAUDU.
Žēl, ka mums apdrošinātāji slikti strādā- ja tas būtu ārzemēs- ja zemnieks noslēgtu apdrošināšanas līgumu, tad noteikti saņemtu kompensāciju.
Padomājiet- no kā apdrošinātāji piedzītu zaudējumus, ja zemniekam ir līgums ar medniekiem???
Un man liekas, ka zemniekam nav jāveic nekādi profilakses pasākumi pret postījumiem, priekš tā viņš ir noslēdzis līgumu ar mednieku kolektīvu un faktiski tā ir Mednieku kolektīva problēma.
Normāls mednieks tomēr strādā lai nopelnītu iztikai un līdz mežam sanāk laika aizkriet labi ja reizi nedēļā brīvdienās, pie tam ne katru nedēļu. Un, ja mednieks nav vietējais tad viņam līdz mežam vai laukam reizēm savi 50-100 kilometri braucami. Uz ko Jūs, zemnieki, cerat!
Jūsu iebildumi ir interesanti.
1. Man nav rakstiska līguma ar Valsts Policiju, ja ir līgums ar pasardzes firmu, tad tajā ir atrunātas ABU pušu atbildība, pienākumi un tiesības. Un valsts Prezidentu es tiešām nevainošu.
2. Zvēri ir VALSTS, bet ko iegūst zemnieks noslēdzot ar Medniekiem līgumu? Vai varat sniegt atbildi?
3. Cik mednieku kolektīvi ir kā suns uz siena kaudzes- zemnieks sūdzas par postījumiem,arī bebriem, mednieki nenāk. Zemnieks pasaka: "Man ir radiņš(draugs) mednieks- atbrauks novaktēs- noformējam medību atļauju- tad neviens nepiekrīt, paši tiksim galā.
Ir kolektīvi, kur vīri uz postījumiem sagaida sivēnmāti un uzšauj ar pīļu skrotīm- tādā veidā audzinot.
Un neviens jau nespiež medniekus slēgt līgumus ar zemniekiem, bet ai kā tos kviešu laukus vajag..
Būtu jau labi, ja Jums pietiktu tikai ar VAlsts mežiem- bet cik es zinu LVM laukus nesēj:))
Un cik es zinu kviešu lauki ari Jums patīk:)))
par to ka ja nepatīk lai neslēdz līgumu- tas arī neder. ja neviens uz lauka nevaktēs tad rukši nāks no visa rajona tur kur viņus neaiztiek. vienkārši būtu jauki ja būtu kompromis. vals meži redz uzstāda noteikumus un mednieki piekāpjas. bet kā zemniekam? FIGA! ne lauks nosargāts, ne raža izaugusi ne meža gaļu paostījis (nerunāju konkrēti par sevi)
dažus gadus atpakaļ strādāju Dānijā zemnieku saimniecībā, un tur ir tā ka mednieks nošauj buku un atdod zemes īpašniekam uz kuras ir nošauts. saimniekam bieži bij meža gaļa. es viņam saku kā tad tā- a šis saka ka pie mums tā ir. a pie mums?????
Vienīgi ko tad darīs dzinējmedībās, ja cūkas būs beigušās? :(