Va vellos tekstu plašie izklasti saradušies, radās viens vienīgs jautājum, ja es tam draugam zemniekam, kā nēģeris sārgāšu un nosargāsu viņa laukus, parunāšos šad tad, piepalīdzēšu lauku darbos un padalīšos ar medījumu... KURŠ var apstiprināt ka uzrodoties augstāk minētajam dānim vai kādam citam piķa vecim, kas sasolīs naudiņas par to pašu postījumu un līgumu. Šis man draugs paliks uzticīgs man... PUPU MIZAS... kā 2 pirkstus aplaist.. mani pametīs un sveiki!
Mārim - nu nau te veci, tikai Rīgas un lielo pilsētu mednieki, esam tādi paši vidusmēra lauku zēni, kas zina kas ir govs, traktors un sūdi... un pie viena mednieki ar visiem izrietošajiem problēmu buntiem un visiem zvēru noētajiem laukiem. Par sliedi,,, viss jauki tikai lai tur tā zālite nebūtu pāri galvai, ar dzirdi vien zvēru nepieveiksi. Izskatās ka pats esi vīrs ar ieroci, bet te tā savāda nostāja.. dīvaini!
Būtu saprotama štelle,ja šī diskusija būtu panesusies starp zemniekiem-nemedniekiem un medniekiem,bet te šķiet,ka daži džeki grib gan medīt,gan no kolektīva naudiņu noslaukt.Tādi būtu pelnījuši ne vien līguma lauššanu,bet kolektīva pendeli pa pēcpusi...
ne nu man vajag no mana kolektīva naudu ne no ko! gribētos lai JUMS būtu savādāk attieksme pret zemniekiem! man nav problēmu ar medību kolektīvu. daudziem maniem draugiem- zemienikiem ir lielas problēmas ar mežazvēriem. un viņi nav dīvānu zemnieki. katram pa 200-300ha sējumu. un mums visiem tiek postīti lauki. un tikai es no mūsu čomiem esmu kļuvis par mednieku lai kaut cik necik pasargātu savus sējumus. diemžēl kā te iepriekš rakstija ka pa dienu lai sēž traktorā un pa nakti lai vaktē laukus. nu atvaino. diezvai kāds no jums zin kā tas ir traktorā sēdēt tik cik spēj izturēt. ne deputātam ne vetārstam to saprast.
un kurš te ir teicis ka medniekam ir jāvergo priekš zemnieka? da beidzat! un ja manam laukam pāriet ruksis, tā nav problēma! problēma ir tad kad uz skaista lauka uziet kārtīgs bars un dzīvo tur iekšā! ēd, guļ, izrok, izbradā! ja izaugušas labas auzas tad esmu novērojis ka cūka vispirms nogulda labību un tad tik ēd. kviešu laukā runa var būt par tūkstošu naudiņu zaudējumiem! un ja Rīgas kungs atbrauc tik pa sestdienām.... skaisti! kam tas vajadzīgs?
Ivar un Mari, luudzu nemusiniet tautu. Ja juusu kolektiivos viss ir o.k., tad varbuut sho teemu ir jaaver ciet, jo ir zemnieki un ir mednieki, gan jau tie tiks skaidriibaa savaas platiibaas. Buus zemniekam probleemas ar medniekiem, neparakstiis to liigumu, tad taa buus tikai viena kolektiiva-zemnieka probleema.
Nedaudz no likuma komentetaajiem, kam liekas ka mednieki ir neaizskarami un zemnieki var pastavet pie ratiem.
No definiicijaam:
9) medību tiesības — tiesības zemes īpašniekam vai lietotājam savā zemes gabalā medīt šajā likumā un medības reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Medību tiesības zemes īpašnieks vai lietotājs var izmantot pats vai nodot citai personai;
10) medību tiesību lietotājs — zemes īpašnieks vai lietotājs, kura īpašumā vai lietošanā esošajā zemes gabalā ietilpst šajā likumā noteiktajām prasībām atbilstošas medību platības, vai persona, kurai zemes īpašnieks vai lietotājs likumā noteiktajā kārtībā uz līguma pamata nodevis savas medību tiesības;
29. pants.
(2) Par medījamo dzīvnieku nodarītajiem zaudējumiem ir atbildīgs medību tiesību lietotājs, ja līgumā par medību tiesību nodošanu nav paredzēts citādi.
Taa kaa ...
Zariņa kungs, te neviens sevi neuzskata par neaizskaramu, bet stulbi runat par tematu, kur viens vienīgais vaininieks ir tikai un vienīgi hobija vergs mednieks. Nu pieņem momentu ka nebūs mednieku un ko tad zemnieks vainos, dzīvniekus, nebūs vieni būs citi dzīvnieki, te jau var arī par odiem piečakarēties tie arī lido medību teritorijā un kož mājlopiem, zemnieka īpašumam... sviest kaut kāds... nomedīts dzīvnieks pieder medniekam bet cūku bars valstīj... ejat pie valst un bļaujat...
Mārim - nu nau te veci, tikai Rīgas un lielo pilsētu mednieki, esam tādi paši vidusmēra lauku zēni, kas zina kas ir govs, traktors un sūdi... un pie viena mednieki ar visiem izrietošajiem problēmu buntiem un visiem zvēru noētajiem laukiem. Par sliedi,,, viss jauki tikai lai tur tā zālite nebūtu pāri galvai, ar dzirdi vien zvēru nepieveiksi. Izskatās ka pats esi vīrs ar ieroci, bet te tā savāda nostāja.. dīvaini!
un kurš te ir teicis ka medniekam ir jāvergo priekš zemnieka? da beidzat! un ja manam laukam pāriet ruksis, tā nav problēma! problēma ir tad kad uz skaista lauka uziet kārtīgs bars un dzīvo tur iekšā! ēd, guļ, izrok, izbradā! ja izaugušas labas auzas tad esmu novērojis ka cūka vispirms nogulda labību un tad tik ēd. kviešu laukā runa var būt par tūkstošu naudiņu zaudējumiem! un ja Rīgas kungs atbrauc tik pa sestdienām.... skaisti! kam tas vajadzīgs?
No definiicijaam:
9) medību tiesības — tiesības zemes īpašniekam vai lietotājam savā zemes gabalā medīt šajā likumā un medības reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Medību tiesības zemes īpašnieks vai lietotājs var izmantot pats vai nodot citai personai;
10) medību tiesību lietotājs — zemes īpašnieks vai lietotājs, kura īpašumā vai lietošanā esošajā zemes gabalā ietilpst šajā likumā noteiktajām prasībām atbilstošas medību platības, vai persona, kurai zemes īpašnieks vai lietotājs likumā noteiktajā kārtībā uz līguma pamata nodevis savas medību tiesības;
29. pants.
(2) Par medījamo dzīvnieku nodarītajiem zaudējumiem ir atbildīgs medību tiesību lietotājs, ja līgumā par medību tiesību nodošanu nav paredzēts citādi.
Taa kaa ...