Jā es ar vakar mežā biju, izvedu paisonu. Interesanti ka mežā vēl nav tik daudz pēdu, kā uz laukiem un krūmiem, pagaidām dzīvnieki vēl turās uz laukiem, neiet uz lielo mežu. Aizvakar redzēju rukšu pariņu no 10 rukšiem ceļu šķērsoja. Diezgan palieli :)
Slēpts
21.11.2008. 13:10
Trešā diena ar sniegu veikusi korekcijas. Pēc desmitiem no rīta devos pastaigā un piefiksēju baigo dzīvnieku aktivitāti, visās malās pa izcirtumiem ganījās stirnas ar jaunuļiem. Ap 11 barotavā ņēmās cūka, bet sivēni, kā izrādijās atpūtās kādus 20m tālāk. Cūka savu klātbūtni nodeva pirmā, jo vienā mierā skaļi čāpstinājās un urkšķēja un es vispirms viņu sadzirdēju. Mani sajuta tikai tad, kad kādas pāris minūtes 40m no tās biju nomocījies ar savu mobilo, lai nofilmētu šo skatu. Stirnas arī apjukušas. Uz skaļiem soļiem reaģē ap metriem 50 un tad vēl pusminūti domā uz kuru pusi skriet.
Nu ko lai te saka. Var jau to dziivnieku arii vienkaarshi ar bisi, bet nee, vajag ar laapstu un veel lai visi redz. .Bebri ir jaamedii , tikai ne taadaa veidaa. :(
kaa citur>?